Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wtrysk kontrolka!

Featured Replies

Napisano

witam

coraz czesciej podczas jazdy włącza mi sie kontrolka wtrysku i po chwili sama gasnie czy to coś poważnego?

Napisano

Zaczynają się kłopoty z którymś z elementów układu wtryskowego.

Najprościej jest odczytać na kompie diagnostycznym kod błędu i usunąć przyczynę problemu.

Napisano
  • Autor

a czy na stacji diagnostycznej mają takie cuda czy tylko w firmowym fiacie?. Pytam bo nigdy nie podłaczałem kropka pod kompa

Paw

Napisano

Typowy diagnoskop fiata Examiner posiadają tylko ASO lub warsztaty które kupiły ten sprzęt z upadających serwisów fiata, jednak diagnostykę układu wtryskowego kropka może wykonać każdy szanujący się warsztat samochodowy.

Wielu kącikowiczów posiada tani interfejs diagnostyczny za pomocą którego można dokonać odczytu kodów błędów układu wtryskowego - może ktoś z W-wy wykona Ci taką diagnostykę za przysłowiowe piwo.gif.

Napisano
  • Autor

w takim razie goraca prośba i pytanie czy któryś z szanownych kącikowiczów z Warszawy

posiadający takie cudo mógłby mi pomóc w ustaleniu błedu w kropku we wtrysku za przysłowiowe 20.GIF lub nawet 2 20.GIF

Napisano

> sonda?jestem ciekaw czy zgadłem

na OBD marchewę może wywalić hmm.gif ??

Napisano
  • Autor

witam a czy zły (bardzo zły:) stan tłumika moze byc tego przyczyną oraz podwyzszonego spalania bo wymieniłem cały tłumik plus plecionkę i na razie sie lampka nie zapaliła i jakos chyba mniej pali ale może sie myle bo duzo jescze nie przejechałem od wymiany wydechu?

No i w końcu jazda kropkiem to przyjemność tylko jeszcze lewy przegub do zrobienia został ...bo parkocze...

Napisano

> sonda?jestem ciekaw czy zgadłem

ja miałem takie cos i u mnie było to czujniuk temperatury sinika wymieniłem i jest spokój kupiłem w motoryzacyjnym 20 zeta

ale sprawdz pod komputer

Napisano

> witam a czy zły (bardzo zły:) stan tłumika moze byc tego przyczyną

> oraz podwyzszonego spalania

nie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.