Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centralny zamek - montaż w Astra II ???

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam do was pytanko ?, czy ktoś z was próbował , lub zakładał uniwersalne zamki do Astry II ??, gdzieś słyszałem że niema możliwości założenia takich zamków do tego modelu a jedynie co można zrobić to założyć zamki tzw. dedykowane.

Może ktoś z was podzieliłby się wiedzą jak to zrobić ?, ewentualnie jakieś małe wskazówki ?

pzdr. 30.GIF

Napisano

Zakładałem uniwersalny centralny + alarm. Wszystko pięknie działa od kilku miesięcy. Nie miałem większych problemów z montażem siłowników. A co do instalacji, to miałem podciągnięntą oryginalną (mimo, że moja AII nie wyjechała z centralnym) i z niej skorzystałem. Ale mimo wszystko roboty jest sporo.

pozdr

Napisano
  • Autor

> Zakładałem uniwersalny centralny + alarm. Wszystko pięknie działa od

> kilku miesięcy. Nie miałem większych problemów z montażem

> siłowników. A co do instalacji, to miałem podciągnięntą

> oryginalną (mimo, że moja AII nie wyjechała z centralnym) i z

> niej skorzystałem. Ale mimo wszystko roboty jest sporo.

> pozdr

Mam takie pytanie odnośnie zamków, pod które cięgna się podpinałeś ?. Bo podobno do cięgna od rygla nie bardzo można a do klamki biegnie linka więc to też odpada confused.gif . Może kolega podzieliłby się informacja w jaki sposób to zamontować ?, z resztą już sobie poradzę smile.gif . Kwestia tylko podczepienia siłowników smile.gif . Może kolega dysponuje jakąś fotką?

pzdr.

Napisano

> Nikt nie wie ?????

Wie wie, tylko z czasem są problemy!

Podczepiałem się pod cięgna od rygla. Są to stalowe druty w twardej plastikowej osłonie. Na pozór nie da się nic z tym zrobić, ale tylko na pozór. Ja wyciąłem część tej plastikowej osłony (tyle ile wynosi skok siłownika + ciut na łącznik), a pozostałą część dzieliłem na 2 części. Jedna zostaje między zamkiem drzwi, a łącznikiem. Druga między łącznikiem, a cyplem od ryglowania. Nie jest to proste zadanie, bo plastik strasznie twardy, a palce zagrożone. Ale da się!

Montując siłowniki tak kombinowałem, żeby jedna śruba przytrzymująca siłownik przytwierdzała go prosto do blachy wewnątrz drzwi. Co dało znacznie większą stabilność. Drugą śrubę mocująca siłownik dawałem na blaszkach, które dają razem w zestawie. Z tego co pamiętam nie wywierciłem w aucie żadnej dziury. Wszystko udało się zamocować w otworach, których sporo znajduje się wewnątrz drzwi. Z kablami nie było problemu, bo były fabryczne. Do drzwi pasażerów idą bodaj po trzy kable, a do drzwi kierowcy więcej. Także idzie do tego podłączyć tylko jeden siłownik master. Kable zchodzą się po prawej stronie pod nogami pasażera, za plastikową osłoną (tam oryginalnie znajduje się sterownik).

Fotek niestety żadnych nie mam, bo zawsze jak coś robię to zapominam zabrać aparat.

pozdrawiam i do mlotek.gif

Napisano
  • Autor

> Wie wie, tylko z czasem są problemy!

> Podczepiałem się pod cięgna od rygla. Są to stalowe druty w twardej

> plastikowej osłonie. Na pozór nie da się nic z tym zrobić, ale

> tylko na pozór. Ja wyciąłem część tej plastikowej osłony (tyle

> ile wynosi skok siłownika + ciut na łącznik), a pozostałą część

> dzieliłem na 2 części. Jedna zostaje między zamkiem drzwi, a

> łącznikiem. Druga między łącznikiem, a cyplem od ryglowania.

> Nie jest to proste zadanie, bo plastik strasznie twardy, a palce

> zagrożone. Ale da się!

> Montując siłowniki tak kombinowałem, żeby jedna śruba przytrzymująca

> siłownik przytwierdzała go prosto do blachy wewnątrz drzwi. Co

> dało znacznie większą stabilność. Drugą śrubę mocująca siłownik

> dawałem na blaszkach, które dają razem w zestawie. Z tego co

> pamiętam nie wywierciłem w aucie żadnej dziury. Wszystko udało

> się zamocować w otworach, których sporo znajduje się wewnątrz

> drzwi. Z kablami nie było problemu, bo były fabryczne. Do drzwi

> pasażerów idą bodaj po trzy kable, a do drzwi kierowcy więcej.

> Także idzie do tego podłączyć tylko jeden siłownik master. Kable

> zchodzą się po prawej stronie pod nogami pasażera, za plastikową

> osłoną (tam oryginalnie znajduje się sterownik).

> Fotek niestety żadnych nie mam, bo zawsze jak coś robię to zapominam

> zabrać aparat.

> pozdrawiam i do

Wielkie dzięki za mały instruktarz zlosnik.gif , myślę że sobie poradzę z zamontowaniem tego ustrojstwa smile.gif. Jeszcze nasuwa mi się jedno pytanko ?, jakiej mocy siłowniki zakładałeś ??

pzdr.

Napisano

Zakładałem dokładnie taki zestaw -> http://moto.allegro.pl/item207168752_alarm_centralny_zamek_4drzwi_b_wysoka_jakosc_.html

Jakiej mocy, któż to wie niewiem.gif , ale dają radę. Proponuję Ci założyć razem z alarmem. Masz wtedy sterowanie z pilota alarmu, a jest tylko ciut droższy niż sam centralny sterowany z pilota.

Ja dokupiłem sobie dodatkowy siłownik do bagażnika i podłączyłem do osobnego kanału w alarmie. I mam otwieranie bagażnika osobnym klawiszem na pilocie zlosnik2.gif .

pozdr

Napisano
  • Autor

> Zakładałem dokładnie taki zestaw -Jakiej mocy, któż to wie , ale

> dają radę. Proponuję Ci założyć razem z alarmem. Masz wtedy

> sterowanie z pilota alarmu, a jest tylko ciut droższy niż sam

> centralny sterowany z pilota.

> Ja dokupiłem sobie dodatkowy siłownik do bagażnika i podłączyłem do

> osobnego kanału w alarmie. I mam otwieranie bagażnika osobnym

> klawiszem na pilocie .

> pozdr

Ok widzę że to standard siłowniki smile.gif , co do alarmu to mam do założonego wiec napewno po założeniu zamków sprzęże wszystko do kupy smile.gif . Hm.. powiadasz że da rade podłączyć dodatkowy słowniczek w bagażniku smile.gif . Trzeba zobaczyć bo to fajna opcja smile.gif.

pzdr.

Napisano

Z tym bagażnikiem, to nie tak całkiem prosto. Nie da się tak podłączyć siłownika, żeby ryglował klapę. I w związku z tym nie można go podłączyć do pozostałych siłowników. Podłączyłem go pod osobny kanał alarmu. Po naciśnięciu odpowiedniego klawisza na pilocie przez około 1 sekundę siłownik otwiera klapę. Czyli łapię za uchwyt klapy, wciskam przycisk na pilocie i kapa w górę. Bez wciskania srebrnego pingla w klapie.

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.