Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyje piszczy spod maski przy zwiekszaniu obrotów......

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich!!

Historia jest następująca: Pewnego słonecznego dnia postanowiłem umyć moją asterkę na działeczce i tak też zrobiłem. Lśniała jak nowiutka --> ale do rzeczy. Po nocy powrót do domu, po odpaleniu silnika nie chciała zgasnąć kontrolka akumulatora, odpaliłem astrę ponownie i dalej kontrolka świeciła. Myslałem sobie dojadę do domu i zobacze co jest. Podczas powrotu zauważyłem ze w/w kontrolka świeci mocniej i słabiej w zależności od obrotów aż wkońcu przy 3000tys/obr. dostała takiego blasku że się przepaliła. Od tamtego dnia przy dodawaniu gazu silnik bądź coś pod maską wyje piszczy. Fakt akumulator jest do wymiany, ale co wydaje ten dźwięk....Alternator dostał trochę wody i szlak go trafił??? Pomóżcie czy mogę tak jeździć czy koniecznie do mechaniora??

Dziękówka za pomoc

Napisano

IMO masz altka do naprawy/wymiany. Ja bym w takim stanie nie jezdzil - a masz w ogole ladowanie? hmm.gif Cos mi sie wydaje ze w pewnym momencie mogles miec nawet "przeladowanie" crazy.gif

Napisano

> Witam wszystkich!!

> Historia jest następująca: Pewnego słonecznego dnia postanowiłem

> umyć moją asterkę na działeczce i tak też zrobiłem. Lśniała jak

> nowiutka --

> Dziękówka za pomoc

zalatwiles altka

Napisano
  • Autor

> zalatwiles altka

W jaki sposób, dostała się do niego woda??

Kupic nowy, używkę czy dac do naprawy>>> dodam że asterką polatam jeszcze do końca roku. (przymierzam sie do Vectry B kombi:) w najmłodszym roczniku 2,0 DTI) Nowy około 400 zł używkę można dorwać za 150-180 a ile naprawa bedzie mnie kosztowała, o ile można naprawić??

dzięki

Napisano
  • Autor

> Witam wszystkich!!

> Historia jest następująca: Pewnego słonecznego dnia postanowiłem

> umyć moją asterkę na działeczce i tak też zrobiłem. Lśniała jak

> nowiutka --

> Dziękówka za pomoc

Witam,

Ostatnio wrzuciłem ten wątek, dowiedziałem się ze 13 lipca piątek ( oby szczęśliwy) wyjeżdżam do Krakowa i na Słowację, gdyby mili koledzy podpowiedzieli mi co mam zrobić, niby piszczy ale ładowanie jest-->> Co mam robić zainwestować, a może to jakieś łożysko daje o sobie znać??

Dzięki

Napisano

Lepiej napraw aternator, to nie jest drogie ok 150zł. W zeszłym roku jak bylem w Krakowie miałem podobne przygody z kontrolką ładowania. Podjechałem do najbliższego warsztatu a tam wymienili regulator, diody szczotki i coś jeszcze. A męczyli się z 2 godz.

Sprawdź napiecie na aku, jak masz za wysokie to może się coś uszkodzić

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.