Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

POMOCY 1.4.I.E. BRAK MOCY

Featured Replies

Napisano

WITAM MAM PROBLEM Z MOIM TIPO JEST TO MOTOREK 1.4 I.E. ZAPALA BEZ PROBLEMU SSANIE DZIAŁA TAKŻE ALE JAK ZACZYNAM JECHAĆ NIEMA MOCY LEDWO JEDZIE JAK TYLKO SIĘ ROZGRZEJE ZASUWA BEZ PROBLEMÓW CO TO MOŻE BYĆ POMÓŻCIE ...... confused.gif

Napisano

qrde to jeste wtrysk? jeżeli jest możliwość WYŁĄCZENIA ssania, chodzi o to że w gaźniku jakpamiętam zawieszała się przepustnica ssania, która jest otwierana / zamykana przy odpowiedniej temperaturze cieczy chłodzącej , zaznaczam,że nie wiem czy mam racje,ale jeśli jest możliwe zblokowanie przepustnicy tak,aby silnik nie miała ssania (odpalisz go z rana i trzymaj pedał gazu coby go nagrzać) i sprawdx jak się potem zachowuje silnik się dławi bo jak jest rozgrzany przepustnica się nie domyka,więc jest zalany (w trupa? pub2.gif pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> qrde to jeste wtrysk? jeżeli jest możliwość WYŁĄCZENIA ssania, chodzi

> o to że w gaźniku jakpamiętam zawieszała się przepustnica

> ssania, która jest otwierana / zamykana przy odpowiedniej

> temperaturze cieczy chłodzącej , zaznaczam,że nie wiem czy mam

> racje,ale jeśli jest możliwe zblokowanie przepustnicy tak,aby

> silnik nie miała ssania (odpalisz go z rana i trzymaj pedał gazu

> coby go nagrzać) i sprawdx jak się potem zachowuje silnik się

> dławi bo jak jest rozgrzany przepustnica się nie domyka,więc

> jest zalany (w trupa? pozdrawiam

NIKT NIECHCE POMÓC JAKIEŚ INNE RADY MOŻE TO SONDA LAMBDA ?????? bokser.gif

Napisano

jeszcze jedna rada pojedź do mechanika/elektronika/serwisu , podłaczy sprzęta i zdiagnozuje problem , ja dzisiaj musiałem pojechać do mechanika , po tym jak palio 1,6 16v bow.gif przestał trzymać obroty (analogicznie do Twojego problemu) i wyskoczyły 4 (cztery) błędy w tym wtrysk i sonda lambda, jutro jade na wizytke u speca który ma taki sprzęt że potrafi dokładniej zbadać i ewentualnie zresetować kompa(jeśli części nie są uszkodone) ciekawostka ,dzisiaj komp w palusiu był resetowany kilka razy ale błędy się odnawiały

źle to wróży pozdrawam powodzenia. niestety auto z kompem to nie łada czy fiacior 125 i bez diagnosty nie przeskoczysz pewnych problemów koszt testera pytałem dzisiaj 7000zł smile.gifalien.gif

Napisano
  • Autor

> jeszcze jedna rada pojedź do mechanika/elektronika/serwisu , podłaczy

> sprzęta i zdiagnozuje problem , ja dzisiaj musiałem pojechać do

> mechanika , po tym jak palio 1,6 16v przestał trzymać obroty

> (analogicznie do Twojego problemu) i wyskoczyły 4 (cztery) błędy

> w tym wtrysk i sonda lambda, jutro jade na wizytke u speca który

> ma taki sprzęt że potrafi dokładniej zbadać i ewentualnie

> zresetować kompa(jeśli części nie są uszkodone) ciekawostka

> ,dzisiaj komp w palusiu był resetowany kilka razy ale błędy się

> odnawiały

> źle to wróży pozdrawam powodzenia. niestety auto z kompem to nie łada

> czy fiacior 125 i bez diagnosty nie przeskoczysz pewnych

> problemów koszt testera pytałem dzisiaj 7000zł

no i tak trzeba pewnie zrobić napisz co u ciebie padło jak wrócisz od mechaniciora ciekawe ale niechce wróżyć żle palacz.gifpalacz.gifpalacz.gifpalacz.gifpalacz.gif

Napisano

no Panowie po 6 (sześciu) godzinach badania elektroniki a następnie układu zasilania czyli kolejno:

czy błędy ma komputer? NIE!!! czysty

czujniki??? pomiar napięć i oporów na czujnikach temperatury ( lambde wykarze komputer) wykazał poprawne działanie

UWAGA poprawne działanie może oznaczać że czujnik działa owszem ale w innymzakresie (niższy/wyższy) i komputer tego nie pokazuje jako błąd!!! zlosnik.gif

moduły zapłonowe ,kable,świece--->ich stan dużo nam powie o pracy silniku dokładniej o składzie mieszanki co jast WAŻNĄ wskazówką!!! brawo.gif

oczyszczenie wszystkich styków do powyższych użądzeń jest chiba oczywiste.

sprawdzono następnie ciśnienie paliwa (palio 1,6=5bar)

wiadomo jak ciśnienie jest ok a sprawdziliśmy filtr paliwa to jest jescze potencjometr/silnik krokowy

ale najważniejsze to DOKŁADNE przestudiowanie zachowania silnika i wyspowiadać się przed mechaniorem smile.gifswiety.gif

a na koniec najleprze okazało się że nierówna praca,szarpanie,raz dobse raz źle to wina......no zdezerterowały mi trzy (3) zęby z...PASKA ROZŻĄDU qrw... sciana.gif jak to zobaczyłem i to jest TA usterka!!!!

więkrze spalanie, dymienie, szarpanie (skoki mocy) to wina przestawionycgh zaworów,,,jutro to będzie zrobione moje szczęście BOCIAN BOCIAN!!!uratowaNI!!!

pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.