Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie żarówki

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się pomiędzy PHILIPSami NightGuide, a VisionPLUS. Czy ktoś z was miał takie i takie? Proszę o poradę i z góry dzięki

Pozdro

Napisano

podlacze sie pod temat. szukam jak najbielszych zaroweczek. Co byscie polecili?

Napisano

> podlacze sie pod temat. szukam jak najbielszych zaroweczek. Co byscie

> polecili?

a z ciekawosci: dlaczego chcesz zarowki o wyzszej temp. barwowej? dla szpanu czy chcesz zeby lepiej spelnialy swoje zadanie?

Napisano

> a z ciekawosci: dlaczego chcesz zarowki o wyzszej temp. barwowej? dla

> szpanu czy chcesz zeby lepiej spelnialy swoje zadanie?

im bielsze tym lepiej oswietlaja smile.gif nie wiem co moze byc za szpan w zarowkach, raczej kwestia bezpieczenstwa

Napisano

> im bielsze tym lepiej oswietlaja

wiesz, to jest Twoja interpretacja do ktorej masz prawo, ale niestety nie ma pokrycia z faktami.

> nie wiem co moze byc za szpan w

> zarowkach, raczej kwestia bezpieczenstwa

powiedz, to tym wszystkim mundralom z home made bixenony, niebieskie postojowki, itd.

Napisano

> wiesz, to jest Twoja interpretacja do ktorej masz prawo, ale niestety

> nie ma pokrycia z faktami.

to jakie są fakty? udokumentowane, potwierdzone badaniami?

ja ma GT150 i jestem zadowolony, bielsze światło niż jakieś zwykłe, ale nic rewelacyjnego wink.gif

Napisano

Powiem tak. Kupiłem w zimie zarowki za 8zł sztuka bo szkoda kasy było... i pare dni temu poszła lewa. Miałem zapas wiec zmieniłem... nazajutrz poszła prawa 270751858-jezyk.gif jak na złość. Świeciły kiepsko. Wkurzyłem sie sam na siebie ze oszczedzam na takich rzeczach. Kupiłem Philips Night Guide i jak zamontowałem je to icon_eek.gif. Normalnie jakbym w innym aucie siedział. Światło jest bardzo jasne. Jestem z nich super zadowolony. Kumpel ma night bluevision ale w bmw i świecą mu super. Pomiędzy długimi a mijania nie ma prawie roznicy (patrząc z fotela kierowcy). Nie wiem jak one sie sprawują w cc. Ja z tych Night Guide jestem bardzo zadowolony, sa tansze od bluevision, ale świecą bardzo dobrze.

Napisano

> to jakie są fakty? udokumentowane, potwierdzone badaniami?

fakty sa takie, ze porownujac dwa rozne zrodla swiatla należy zwrocic uwage na strumien swietlny jaki jest emitowany. dopiero gdy oba beda miec taki sam lub bardzo zblizony, mozna rozważać wplyw temperatury barwowej na subiektywna ocene jakosci oswietlenia. zakladanie, ze "jasniejsze" lepiej swieca jest bledne.

btw, we mgle lepsza przenikalnosc ma swiatlo zolte selektywne niz to "bardzo jasne".

Napisano

> btw, we mgle lepsza przenikalnosc ma swiatlo zolte selektywne niz to

> "bardzo jasne".

w przypadku deszczu jest podobnie, co nie zmienia faktu, ze "normalnie" na zarowkach typu BV, GT130-150 itd jezdzi sie o wiele lepiej (moje odczucia) ok.gif

Napisano

> to jakie są fakty? udokumentowane, potwierdzone badaniami?

> ja ma GT150 i jestem zadowolony, bielsze światło niż jakieś zwykłe,

> ale nic rewelacyjnego

Ja rownież mam takie i moim zdaniem są ok. Lepiej odsiwetlaja napewno niz osramy...

Napisano

> Zastanawiam się pomiędzy PHILIPSami NightGuide, a VisionPLUS. Czy

> ktoś z was miał takie i takie? Proszę o poradę i z góry dzięki

> Pozdro

ja wyjeździłem dużo VP+50 a teraz śmigam na NG DL ...

BV wytrzymują jakieś 15 kkm dają idealnie bniałe rewelacyjne światło na suchym .. na mokrym troche bieda

NG za to świecą chyba idealnie ... paskudnie wyglądają w reflektoach ... taka żółta mazia jak by była na reflektorze ... ale i na suchym i na mokrym coś widzisz jak jedziesz ... do tego terz mas wersje DOUBLE LIFE TIME co przy całodobowej jeździe jest zaletą

nie wiem ile wytrzymają bo mam je z 5 kkm dopiero

następnym razem też je pewnie kupie

Napisano

> Zastanawiam się pomiędzy PHILIPSami NightGuide, a VisionPLUS.

Teraz jezdze na NightGuide. Przedtem mialem GT150. Z Nighta jestem duzo bardziej zadowolony. Swietnie oswietlaja droge, rzeczywiscie maja te odcienie stref swiecenia. POLECAM!

Napisano

> Pozdro

to co moge polecic to na 1000% NightGuide

te zaróweczki świecą jak trzeba, i tak jak mowili juz wczesniej, na mokrym i na suchy elegancja francja.

Testowalem juz rozne zarowki na moich sejowych kloszach, jakies marketowe BLUE, marketowe +50%, potem philips BV,

czasem zdazaly sie osramy, tungsramy i na koncu ktos z forum polecil wlasnie NightGuide.

i wlasnie te ostatnie pokazaly mi ze moje klosze to swieca jak trzeba i w deszczu i na suchym smile.gif

Ale, zastanow sie czy duzo jezdzisz nocami? ja jezdze wiec bralem NG.

Natomiast moj ojciec wraca o 17 z pracy i czasem skoczy wieczorkiem na basen, kino lub gdzie kolwiek i nawet nie mial co inwestowac w drogie philipsy jak mogl za 8zl/szt jakies tansze, zwykle. Bo po co maja sie marnowac takie super drogie zarowy podczas jezdzenia w dzien na swiatlach smile.gif

No chyba ze fundusze to nie problem to jak najbardziej polecam NightGuide smile.gif

Pozdrowka Szefie wink.gifbiglaugh.gif

Napisano

chyba sie skusze na te Philips Night Guide bo mi sie jedna GT 150 wczoraj przepaliła a kupilem je na zime i teraz mam jakiegos innego philipsa za nia wsadzonego ale to nie jest to i z daleka Gt150 swieci na bialo a ta zastepcza jakos slabo i troche zoltawo,po ile stoja w sklepach te Philips Night Guide(BigMax mozne je gdziej u nas blisko kupic?)

Napisano

> chyba sie skusze na te Philips Night Guide bo mi sie jedna GT 150

> wczoraj przepaliła a kupilem je na zime i teraz mam jakiegos

> innego philipsa za nia wsadzonego ale to nie jest to i z daleka

> Gt150 swieci na bialo a ta zastepcza jakos slabo i troche

> zoltawo,po ile stoja w sklepach te Philips Night Guide(BigMax

> mozne je gdziej u nas blisko kupic?)

ja je kupowalem u kolesia ktory na allegro sprzedaje, a odebrac mozna osobiscie na bogucicach smile.gif

philips nightguide

a tu masz ich strone z mapką gdzie są zeby.GIF

MAPA DOJAZDKOWA

Napisano

> Pozdro

VisionPLUS Testowałem w 3 samochodach Rover 400, CC, i Pandka - POLECAM chyba do SC tez zamontuje smile.gif

PZDR

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.