Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kilka pytan

Featured Replies

Napisano

Witajcie! zakupilem sobie drazek... bez tych mocowan na srodku... bylem w sklepie.. i babka niewiedziala pod jaka nazwa ma tego szukac crazy.gif jak mam jej to wytlumaczyc?

i kolejne pytanie... wymienilem dzis klocki... ale ku mojemu dziwieniu pedal wszedl chyba do konca ( nigy tak niebylo zeby.GIF ) a kola nawet sie nie zatrzymaly crazy.gif jest to spowodowane tym ze klocki musza sie dopasowac ? czy cos wysiadlo ? icon_eek.gif

Napisano

Coś wysiadło frown.gif Najpewniej, nie odpowietrzony układ, chyba, że przed też tak było.

Napisano

> wymienilem dzis klocki... ale ku mojemu

> dziwieniu pedal wszedl chyba do konca ( nigy tak niebylo ) a

> kola nawet sie nie zatrzymaly jest to spowodowane tym ze

> klocki musza sie dopasowac ? czy cos wysiadlo ?

Ja bym stawiał na to drugie raczej frown.gif nie wiem jak u innych było, ale moje klocki jak się docierały to jedynie śmierdziało okładziną i piszczały, ale hamowały bez problemu... a może źle to wszystko poskładałeś do kupy??

Maureliusz - po wymienie klocków trzeba odpowietrzać hamulce?? nie robilem tego ale też nie ruszałem zacisków, kabli itp, jedynie klocki wg. manuala ze strony... sorry za pytanie, bo mechanik ze mnie żaden, ale myślałem, że jak się nie rusza przewodów i zacisków to odpowietrzanie nie jest potrzebne...

Pozdrówka!!

Napisano

Generalnie nie, ale jeżeli podczas zakładania klocków robisz to zgodnie z zasadami, czyli przy okazji rozruszuje cylinderki (wypychając je i wpychajć), to po skręceniu do kupy wszystkiego zawsze układ jest lekko przypowietrzony (nie wiem czemu), ale pedał jest wyraźnie miękki. Generalnie to samo ustępuje po przejechaniu ostrożnie kilku kilosów - można autko postawić do góry przodem, aby przyśpieszyć.

Napisano

> zawsze powinno sie odpowietrzac układ przy jakich kolwiek operacjach

> z hamulcami

Przy naciąganiu linki od ręcznego tez? clown.gifzlosnik.gif

Napisano

> Witajcie! zakupilem sobie drazek... bez tych mocowan na srodku...

> bylem w sklepie.. i babka niewiedziala pod jaka nazwa ma tego

> szukac jak mam jej to wytlumaczyc?

Nie wiem jak to się nazywa - może ktoś zapoda wyrys z siakiej książki - ale osobiście polecam wycieczkę na szrotowisko, ponieważ też tego szukałem w sklepie. Poza tym możesz skorzystać ze wskazówek Glacy , gdzie jest ładnie opisane jak dorobić owe blaszki.

Napisano
  • Autor

tak wiem 270751858-jezyk.gif mozna powiedziec ze znam ten manual na pamiec zeby.GIF ale mi nie chodzi o te blaszki prostakatne... tylko te uchwyty co trzymaja ta gume:P a co do hamulcy... to czeka mnie chyba znow odpowietrzanie... echhh

Napisano

> chodzi o te uchwyty co trzymaja

> ta gume:P

Zaraz, zaraz... W takim razie dotąd czym podtrzymywane miałeś wahacze? Jeśli kombinujemy w tym samym kierunku, to te blaszki służą do dwóch rzeczy: trzymają wahacz oraz po lentkiej przeróbce opiera się na nich drążek.

Napisano
  • Autor

tzn niedokonca... chodzi mi o te mocowania co przykreca sie do srob ktore trzymaja wahacz.... gumy wygladaja podobnie... to moze pasowaly by od wahacza... ?

Napisano

> tzn niedokonca... chodzi mi o te mocowania co przykreca sie do srob

> ktore trzymaja wahacz.... gumy wygladaja podobnie... to moze

> pasowaly by od wahacza... ?

Masz jakieś foto?

Bo już nie pamiętam jak to wyglądało

Napisano

> o to mi chodzi

Obejmy drążka stabilizującego ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.