Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 406

Featured Replies

Napisano

Witam. Przymierzam się do zakupu 406 2,0 HDi w kombi 2000 rok o przebiegu licznikowym 151 000 km. Podobno są dwie odmiany silnika 90 KM i chyba 110 KM. CZy obydwa współpracuja z 2 masowym sprzegłem. Ile mniej więcej takie sprzęgło wytrzymuje. Bo jest to chyba jeden z droższych elementów chyba 1500 zł. JAk długo podoła zawieszenie na naszych drogach i czy jest drogie w naprawie. Czy są rzeczy na które w szczególności warto zwrócic uwagę przy zakupie 406. Za pomoc z góry dziękuję. W sprawach Peugeota jestem zielony. Mogę natomiast pomóc o ile będę mógł w sprawie Laguny.

Pozdrawiam wszystkich koncikowiczów.

Napisano

Właśnie posiadam takiego z 2000r. 2.0HDI 110KM i w tych pieniądzach nie zamieniłbym na nic innego. Jestem niezmiernie zadowolony choć przesiadałem się z Passata B4 wTDI. Dwumasą się nie przejmuj, obecnie spora większosć dzisiejszych samochodów opiera się na tym rozwiązaniu, problem ponoć stanowiły koła pasowe, ale przy tym przebiegu już zapewne po wymianie (inaczej niebyłby wadliwy). Poza tym samochód jest raczej pozbawiony sczególnych chorób, czyli przy zakupie dokonaj standartowych sprawdzeń jak przy każdym innym samochodzie. Silniczek rewelka, ale trzeba o niego dbać, jak wszystkie nowoczesne diesle czuły na jakość paliwa, ja tankuje BP Ultimate i cieszę sie bezproblemową jak dotąd jazdą. Samochód polecam z czystym sumieniem.

Napisano

> Dziekuje. A co z zawieszeniem????????????

Po prawie rocznej eksploatacji samochodu jeszcze nie miałem okazji poznać cen części zawieszenia, wiadomo wszystko zależy od warunków użytkowania samochodu i tak np. we Wrocławiu zawieszenie nawet ze stopów tytanu szlag trafi. Ceny jak sie orientowałem zbliżone do innych marek samochodów, bez obaw.

Napisano

> Witam. Przymierzam się do zakupu 406 2,0 HDi w kombi 2000 rok o

> przebiegu licznikowym 151 000 km. Podobno są dwie odmiany

> silnika 90 KM i chyba 110 KM. CZy obydwa współpracuja z 2

> masowym sprzegłem. Ile mniej więcej takie sprzęgło wytrzymuje.

> Bo jest to chyba jeden z droższych elementów chyba 1500 zł. JAk

> długo podoła zawieszenie na naszych drogach i czy jest drogie w

> naprawie. Czy są rzeczy na które w szczególności warto zwrócic

> uwagę przy zakupie 406. Za pomoc z góry dziękuję. W sprawach

> Peugeota jestem zielony. Mogę natomiast pomóc o ile będę mógł w

> sprawie Laguny.

> Pozdrawiam wszystkich koncikowiczów.

W familiji hula takie 2.0 HDI/110, przelot ok. 150 tys. co do koła 2- masowego, silnika skrzyni - zastrzeżeń nie ma.

Sypie sie drobna elektryka, trzeszczą plastiki, zawieszenie samochodu, poduszki pod silnikiem. (ALE to Cytryna)

Na co-dzień auto tłuczone na taryfie - jak na swój ciężki los trzyma się dzielnie.

Napisano

> Po prawie rocznej eksploatacji samochodu jeszcze nie miałem okazji

> poznać cen części zawieszenia, wiadomo wszystko zależy od

> warunków użytkowania samochodu i tak np. we Wrocławiu

> zawieszenie nawet ze stopów tytanu szlag trafi. Ceny jak sie

> orientowałem zbliżone do innych marek samochodów, bez obaw.

W 406 to glownie tylne zawieszneie moze dawac sie we znaki ze wzgledu na swoja budowe i komplikacje a przy tym nieodpowiednia trwalosc jak na nasze warunki. Wyrobic sie tam moga tuleje zwrotnicy (~35 PLN), laczniki stabilizatora (~80 PLN) czy szczegolnie lacznik zbierznosci zwrotnicy (~150 PLN).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.