Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaka pompa paliwa w punto I ?

Featured Replies

Napisano

witam

koledze padla pompa paliwa w punto 1.2 spi 60km, ktory okazal sie 1.2 mpi 75. zepsuta pompa miala symbol ERJ 137 welbro. pytanie, a nawet 2. jaka oryginalnie powinna byc pompa paliwa do tego silnika ? jakiej szukac teraz ? jaka byla roznica pomiedzy pompami do 1.2 mpi, a 1.2 spi ?

Napisano

> witam

> koledze padla pompa paliwa w punto 1.2 spi 60km, ktory okazal sie 1.2

> mpi 75. zepsuta pompa miala symbol ERJ 137 welbro. pytanie, a

> nawet 2. jaka oryginalnie powinna byc pompa paliwa do tego

> silnika ? jakiej szukac teraz ? jaka byla roznica pomiedzy

> pompami do 1.2 mpi, a 1.2 spi ?

Różnica jest przede wszystkim w ciśnieniu dla SPI jest ono niższe od tego dla MPI

A szukać na przykład takiej

chociaż i nad używką można się zastanowić hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A szukać na przykład takiej

> chociaż i nad używką można się zastanowić

moze byc nowa i ze sklepu tylko chodzi o to, ze chemy kupic sama pompe, bez tej obudowy z wezykami, miernikiem stanu paliwa itd. te ktore sa na allegro podpisane, ze do fiatow 3bar wygladaja troche inaczej. w tej wyciagnietej z samochodu inaczej troche wyglada filtr (ta siateczka na dole pompy) i nie wiemy ktora jest ok. te ktore podales z allegro wygladaja tak jak ta wycignieta (tzn ta cala obudowa tak wyglada). sprawe komplikuje fakt, ze auto niby 1.2 spi(w papierach) a silnik 1.2 mpi i jest taka mozliwosc, ze silnik ktos przelozyl, a pompa moze jest od spi ?

w kazdym razie kolega chce wydac jak najmniej, bo ma inne powazne wydatki i kombinujemy, zeby kupic wlasnie sama pompe bez tej obudowy. co sklep to inne opisy do pomp. ta od punciaka jest taka sama jak od seicento 1.1 mpi ?

Napisano

> ta od punciaka jest

> taka sama jak od seicento 1.1 mpi ?

Pompa od seicento ma w Eperze numer 51709818

a od Punto 1,2 MPI 46427664, więc to nie to samo.

Napisano
  • Autor

ok. korzystajac, ze znasz sie na temacie. moglbym prosic o wskazanie jaka pompa ma byc (sama pompa, bez tej reszty) do tego silniczka. pompa wyjeta o oznaczeniu ejr 137 wg jakiegos sklepu jest od innego silnika. byla w tym. byc moze to potwierdzenie wersji, ze ktos silnik przelozyl, a pompe zostawil. jestesmy juz troche zamotani jaka kupic.

P.S jakiej firmy pompy wsadza fiat oryginalnie ?

Napisano

Firmy Meat Doria o numerze MD76201 według InterCars, natomiast Elit ma w sprzedaży pompy SIDAT o numerze SID70002 i MagnettiMArelli o numerze 217750715000, a Walbro o numerze WALBRO ESS274. Takich pomp szukaj na alegro. W oryginale mam jakąś francuska pompę, ale nie pamiętam nazwy.

A tak a propos kropka kolegi, to zastanawia mnie jedno - jak długo ma ten samochód hmm.gif Bo ta pompa, którą wyjęliście, to raczej od innego wozidła jest, a poza tym fakt, że 60SPI okazało się 75MPI.

A i nastawcie się, że jak nie znajdziecie na allegro tych pomp, to w sklepie będzi to koszt od 200 PLN do 300 PLN. Wię dobrze radzę - poszukajcie jakiejś używki na allegro wink.gif

Zwłaszcza, że obudowa może się przydać. Tam lubią pękać kroćce pompy - sam ostatnio miałem taki problem frown.gif

Napisano

znalazłem symbol tej pompy erj 173, która tam była - i to zaczyna być ciekawe wink.gif

popatrz tutaj

Napisano
  • Autor

> znalazłem symbol tej pompy erj 173, która tam była - i to zaczyna być

> ciekawe

> popatrz tutaj

ale ta jest 173, nam w rekach zostala 137 smile.gif ta 137 to tez chyba mi.n od fiata jest, ale chyba( prawie na pewno) nie od 1.2 75km. czyli silnik przelozony, a pompa od starego.

dzieki za odpowiedzi, poszukamy. jak wyjda jakies problemy to sie bede pytal.

pozdrawiam z puław

p.s orientujesz sie moze, czy pompa (sama pompa) bedzie pasowala do tego koszyka plastikowego od pompy 1.2 60km ?

Napisano

> p.s orientujesz sie moze, czy pompa (sama pompa) bedzie pasowala do

> tego koszyka plastikowego od pompy 1.2 60km ?

Powinna pasować, bo ja swoją przełożyłem do obudowy od pompy 1,1SPI

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.