Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trzeszczy z dmuchawy Astra II - ratunku !!

Featured Replies

Napisano

Proszę was o pomoc bo już normalnie nie mam siły do tego dziadostwa. Ostatnimi czasy zaczęły dobiegać mych uszu trzaski dobiegające z dmuchawy powietrza a dokładnie z okolic nadmuchu na szybę, autko to astra II . Problem polega na tym że ciężko zlokalizować te trzaski i wydaje mi się że cóż musiało się rozszczelnić i wpada w wibracje gdy włączy się nadmuch, najgorsze że trzeszczy już od II biegu a jak wiadomo asterka ma słaby nadmuch na I biegu więc jazda na II to chyba standard. Może ktoś z was to już rozbierał ??, jak dostać się do tych plastykowych wylotów??, jak je zdemontować ?. Może wystarczy tylko je zdemontować i dobrze skleić żeby to ustało ??. No tak mnie złości że jak tego nie zlikwiduje to sprzedam astrę normalnie. Bo nie da się jeździć frown.gif

Napisano

> Ostatnimi czasy zaczęły dobiegać mych uszu trzaski dobiegające z

> dmuchawy powietrza a dokładnie z okolic nadmuchu na szybę, autko

> to astra II .

Jesteś pewny, że to dmuchawa ? Jak zacznie trzeszczeć w trakcie jazdy, spróbuj docisnąć palcem TID/MID i zobaczysz czy ucichnie. Jeśli tak to KLIK - na WoA/Technika/Napraw to sam/ masz temat pod tytułem "Wyciszenie w AII".

Napisano
  • Autor

> Jesteś pewny, że to dmuchawa ? Jak zacznie trzeszczeć w trakcie

> jazdy, spróbuj docisnąć palcem TID/MID i zobaczysz czy ucichnie.

> Jeśli tak to KLIK - na WoA/Technika/Napraw to sam/ masz temat

> pod tytułem "Wyciszenie w AII".

Tak jestem pewien że to z wylotu powietrza nad szybą, bo zdemontowałem tą osłonę i jak wkładam palce w ten wylot to jest wyczuwalne łączenie 2 części tego wylotu , jak je docisnę i włączam nawiew to trzeszczenie ustaje, ale im mocniej chodzi dmuchawa tym mocniej czuję jak pracuje ten plastik, więc prawdopodobnie jakieś elementy tego wylotu zaczynają wtedy pracować i trzeszczy frown.gif . Dlatego trzeba to wyjąć i jakoś skleić żeby nie pracowało smile.gif

Napisano

> Tak jestem pewien że to z wylotu powietrza nad szybą, bo

> zdemontowałem tą osłonę i jak wkładam palce w ten wylot to jest

> wyczuwalne łączenie 2 części tego wylotu , jak je docisnę i

> włączam nawiew to trzeszczenie ustaje, ale im mocniej chodzi

> dmuchawa tym mocniej czuję jak pracuje ten plastik, więc

> prawdopodobnie jakieś elementy tego wylotu zaczynają wtedy

> pracować i trzeszczy . Dlatego trzeba to wyjąć i jakoś skleić

> żeby nie pracowało

mi tez tak trzeszczy jak Tobie w ASO opla powiedzieli, ze czasami zdarza sie, ze pekaja laczenia kokpitu i trzeba podlozyc podkladki filcowe...koszt 1200 zl

dalem sobie spokoj i podglaszam radio

Napisano
  • Autor

> mi tez tak trzeszczy jak Tobie w ASO opla powiedzieli, ze czasami

> zdarza sie, ze pekaja laczenia kokpitu i trzeba podlozyc

> podkladki filcowe...koszt 1200 zl

> dalem sobie spokoj i podglaszam radio

Gdyby to były łączniki kokpitu to naciśnięcie na kokpit powodowałoby uciszenie tego ustrojstwa a to cichnie w momencie dociśnięcia a w zasadzie usztywnienia tylko samego nawiewu, palcem można wyczuć jak to pracuje gdy włączymy dmuchawę. wiec wydaje mi się że na łączeniu tych 2 elementów coś puściło i gdy załączam nadmuch to wnadmuch to wibracje dmuchawy przenoszą się na ten element powodują to wkurzające trzeszczenie. Co do zgłaśniania muzyki żeby tego nie słyszeć to jak jadę sam to ok, ale jak żonka jedzie ze mną to już trudniejsza sprawa smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.