Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przemeldowanie oraz zarejestrowanie sprowadzonego auta

Featured Replies

Napisano

Witam

W archiwum nic na ten temat nie ma, chyba że nie umiem szukać wink.gif

Mniej więcej wtym samym czasie chcę zmienić adres zameldowania oraz zarejestrować sprowadzone z Niemiec auto (w miejscowości docelowej, rzecz jasna). Jak to najefektywniej zrobić?

Czy mogę załatwić sprawy w celnym i skarbowym w miejscowości, gdzie w tej chwili jestem zameldowany (ponoć skarbówka ma tydzień na wystawienie zaświadczenia o uiszczeniu zapłaty, więc ta opcja by odpadała - tyle czasu w obecnej miejscowości nie mam zamiaru spędzić)? Czy dla WK nie ma znaczenia w jakim US i UC zostały uiszczone opłaty? Czy naprawdę trzeba czekać tydzień na wydanie zaświadczenia z US?

Czy lepiej nie komplikować i zrobić wszystko w miejscowości docelowej? Tylko czy urzędy miejskie wystawiają jakieś zaświadczenia o zmianie meldunku przed wystawieniem dowodu? Zmiana US wchodzi w rachubę w zasadzie chyba tylko po wydaniu nowego dowodu, nie ma raczej sensu wypełniać dwóch NIP-3 (jeden ze starym, następny z nowym numerem dowodu)? Czy opłacę US i UC w miejscowości docelowej, jeśli będę tylko tam zameldowany, ale nie będę miał nowego dowodu (w tej chwili mam "książeczkowy" jeszcze, ale ZTCW na wpis z zameldowaniem nie mam co w nim liczyć)?

Obydwie miejscowości sa oddalone od siebie o ~500 km, więc naprawdę muszę zrobić to bardzo efektywnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.