Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tłumik seryjny sc 09 tylko jaki????

Featured Replies

Napisano

poniewaz moj stary ma juz duza dziure i jest lipa trzeba by zakupic nowy za oryginał krzycza mi cos 300zł albo jakies zamienniki od 130-200zł niemam pojecia co ztego bedzie najlepsze a słyszalem ze roznie z tymi tłumikami seryjnymi bywa ...jakie firmy polecacie asmety czy jakies inne ???

Napisano

Ostatnio przerabialem ten temat.Jestem świezo po wymianie całego układu wydechowego koszt 300zł za czesci + plus robocizna + rok gwarancji.Firma Asmet z tego co pamietam.Końcowy zamiennik jesli nie jezdzisz na gazie powinnien wytrzymac spokojnie 4 lata.To tyle w tym temacie

CC 0.9 KAT

Napisano

Ostatnio kupiłem wykonany ze stali aluminizowanej ThyssenKrupp AG. Jeździ prawie rok i nie widać żadnych śladów rdzy na spawach - więc chyba jest ok. Nazwy producenta niestety nie pamiętam ale są też spotykane na allegro. Kosztował ok. 90-100 PLN.

Napisano
  • Autor

kupiłem panstwowy z brodnicy ponoc montuja serynie do fiiata w tychcach 135zł

Napisano

> Ostatnio przerabialem ten temat.Jestem świezo po wymianie całego

> układu wydechowego koszt 300zł za czesci + plus robocizna + rok

> gwarancji.Firma Asmet z tego co pamietam.Końcowy zamiennik jesli

> nie jezdzisz na gazie powinnien wytrzymac spokojnie 4 lata.To

> tyle w tym temacie

> CC 0.9 KAT

Ile wytrzyma zależy jak kto jeździ i gdzie kto jeździ ja mam 95kkm i jeżdżę jeszcze na oryginalnym z fabryki (całość) aa znajomy (jeździ jak kobitka i dusi ten samochód) ma 35kkm i już wymieniał 270751858-jezyk.gif

Generalnie z wydechem jak ze świecami jak ma dobry przedmuch w obrotach to dłużej wytrzyma inna sprawa to przyładowanie w coś przy niższym zawiasie na "lokalnych" drogach ale uszkodzenie mech inna sprawa 270751858-jezyk.gif

Warto taki (również zamiennik) który ładnie podwiesi sie na seryjnych wieszakach bo sie lekko chowa żeby nie wystawał idiotycznie i niepraktycznie 270751858-jezyk.gif

Widziałem w sejko taki "super" basowy tłumik końcowy że puszka wystawała tragicznie bo była krótka ale gruba i okrągła. Jak gość pewnie kogoś do tyłu wsadzał albo w bagażnik to zamiatał tym po ziemi (ale pięknie całość była pochromowana 270751858-jezyk.gif )

Napisano

> kupiłem panstwowy z brodnicy ponoc montuja serynie do fiiata w

> tychcach 135zł

Fakt POLMO Brodnica jest jednym z dwóch dawcow wydechów na pierwszy montaż

www.polmo.pl

Napisano
  • Autor

> Fakt POLMO Brodnica jest jednym z dwóch dawcow wydechów na pierwszy

> montaż

> www.polmo.pl

taki mi w sklepie polecili zobaczy sie co to warte moj oryginalny wytrzymał 5lat i 25kkm po miescie na krotkich trasach i wolnych obrotach dla tłumika zabojstwo...zobaczym,y jak ten brodnicki jakosc wykonania super co do trwałosci sie okaze

Napisano

> Ostatnio przerabialem ten temat.Jestem świezo po wymianie całego

> układu wydechowego koszt 300zł za czesci + plus robocizna + rok

> gwarancji.Firma Asmet z tego co pamietam.Końcowy zamiennik jesli

> nie jezdzisz na gazie powinnien wytrzymac spokojnie 4 lata.To

> tyle w tym temacie

> CC 0.9 KAT

ludzie co wy za ceny macie ja wymienialem caly uklad od kolektorado konca na fi 45 zaplacilem 500zl czesci + tlumnik+robota z tego co wiem to tlumnik koncowy z robotakosztuje ok 100zl

Napisano
  • Autor

> co wiem to tlumnik koncowy z robotakosztuje ok 100zl

tak ale to tłumik za 70zł od prywaciarza z blachy ma kurnik a nie porzadny tłumik(opinia kolegi co pracuje w fiacie)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.