Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Panele MDF w Punto Mk1 5d SX... ech....

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj założyłem w końcu nabyte wcześniej panele z MDF'u... jednak niestety podczas zakładania pojawił się problem... w panelach od gościa o którym wspominałem było za mało dziurek na śruby... koniec końców panele są przykręcone do tapicerki... ale tapicerka nie jest od dołu przymocowana śrubkami które wcześniej wkręcało się w "normalną kieszeń.... czeka mnie wiercenie dziur w już obitych tapicerką panelach w celu przykręcenia tapicerki od dołu... frown.gif oczywiście skapnąłem się dopiero jak już wywierciłem dziury w tapicerce dzwiowej i zauważyłem że za godzine musze być w szkole... sciana.gif

koniec końców jeżdżę z nie do końca przykręconymi boczkami... szczerze mówiąc nie mam ochoty się już z tym babrać i zostawię sobie tą robote na kiedy indziej.... przy okazji okazało się że skaj którym obiłem panele w świetle dziennym jest jebutnie jaśniejszy od skaju na drzwiach...

drzwi.jpg

Co więcej kieszenie są na tyle wąskie że np. gąbki do szyb już się do nich nie włoży... koniec końców stwierdzam że lepiej zrobić sobie tylko dystansy z MDF...

Co do efektu dźwiękowego to muszę powiedzieć że nawet Alpine'y dają radę... nareszcie z przodu jest jakiś naprawdę fajny dźwięk.... smile.gif jedyne co na plus w tym wszystkim...

Napisano
  • Autor

> wygląda to całkiem nieźle

no gdyby nie ten kolor skaju nie pasujący do niczego to jest ok... dzisiaj włączyłem muzę z filmu 2F2F i grało to całkiem całkiem... myślę czy nie obić tego jeszcze raz... tyle ze ciezko znalezc skaj w kolorze fiatowskich drzwi mad.gif

Napisano

> no gdyby nie ten kolor skaju nie pasujący do niczego to jest ok...

> dzisiaj włączyłem muzę z filmu 2F2F i grało to całkiem

> całkiem... myślę czy nie obić tego jeszcze raz... tyle ze ciezko

> znalezc skaj w kolorze fiatowskich drzwi

albo naklej ten jaśniejszy na boczek i nie będzie takiego kontrastu hmm.gif

Napisano
  • Autor

> albo naklej ten jaśniejszy na boczek i nie będzie takiego kontrastu

heh no tego to na pewno nie zrobie, wtedy przednie drzwi nie będą pasowały do reszty tapicerki...

Napisano

w koncu dzis znalazlem chwile zeby pomierzyc panele w hienie i stwierdzam z przykroscia, ze nie podejda do mojej punciawki. Sa krotsze o 70mm i maja inaczej otworki, wiec lipa... Na placu boju pozostaja panele z mdf'u lub ewentualnie jeszcze swap przedniej czesci panela z hienki a reszta pozostanie z punciaka hmm.gif

ps. na moje oko dobra robota waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> w koncu dzis znalazlem chwile zeby pomierzyc panele w hienie i

> stwierdzam z przykroscia, ze nie podejda do mojej punciawki. Sa

> krotsze o 70mm i maja inaczej otworki, wiec lipa... Na placu

> boju pozostaja panele z mdf'u lub ewentualnie jeszcze swap

> przedniej czesci panela z hienki a reszta pozostanie z punciaka

> ps. na moje oko dobra robota

no w poniedziałek jeszcze przykręcam śrubki zeby wszystko się trzymało jak należy i będzie póki co dobrze...co do koloru obicia to zmienię go dopiero przy okazji robienia kierownicy, mieszka zmiany biegow i dzwigni recznego na niebiesko....

POZDRAWIAM

Napisano

Świetnie ci to wszyło. cool.gif

Podoba mi się. smile.gif

Mam takie pytanko - te panele byłu już gotowe i je tylko dałeś do obszycia czy je robiłes ?

.

Napisano
  • Autor

> Świetnie ci to wszyło.

> Podoba mi się.

> Mam takie pytanko - te panele byłu już gotowe i je tylko dałeś do

> obszycia czy je robiłes ?

> .

panele zamówiłem u gościa z allegro...troche ze mnie zdarł, wziął 140 zł za zrobienie paneli+przesyłka, ja musiałem jeszcze kupić materiał za 15 zł i zapłacić tapicerowi 20 zł... koniec końców wychodzi 175 zł... nie jest to mało ale zawsze to troche mniej niż basser...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.