Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

centralny w tylnej klapie

Featured Replies

Napisano

Został mi siłownik SLAVE i wolne kable, po podłączeniu uniwersalnego cz, i naszła mnie myśl, czy jednak nie wkomponować go w tylną klapę. Na stronie centomani jest manual, ale z umieszczonym siłownikiem wewnątrz auta, a mi chodzi o taką opcję z siłownikiem w klapie, są tam nawet 2 otwory i siłownik pasuje idealnie do tych otworów, jedynie szukam jakiegoś sposobu, jak to zrobić, żeby siłownik ciągnął taki dzyndzel i go spowrotem odpychał, chodzi mi o to, żeby klapę dało się otwierać tylko za pomocą naciśnięcia przycisku. Wydaje mi się że najlepiej było by dać taki drut z oczkiem, tylko, czy ten dołączony do zestawu uda się tak uformować, a może coś innego zastosować. Zastanawiam się tez czy standardowy siłownik da rade pociągnąć ten dzyndzel, bo ręką lekko idzie? Swego czasu widziałem foto na forum, może ktoś je posiada i mógłby zapodać. Nie wiem także, gdzie pochować kable.

Mam jeszcze pytanie do osób posiadających fabryczny centralny w klapie cc/sc. W jaki sposób działa fabryczny cz w klapie? w którym miejscu jest zamontowany?

dzięki!

Napisano

> Wydaje mi się że najlepiej było by

> dać taki drut z oczkiem, tylko, czy ten dołączony do zestawu uda

> się tak uformować, a może coś innego zastosować.

pewnie sie da. zalezy jak sie postarasz. ja zrobilem z plytki alu mocowanie do tego dzyndzla.

> Zastanawiam się

> tez czy standardowy siłownik da rade pociągnąć ten dzyndzel

bez problemu.

> Nie wiem także, gdzie pochować kable.

kupujesz ten dwupinowy styk na klape i na pas tylny. kable do silownika w klapie puszczasz luzem pod blacha, a od zlacza na pasie tylnym do centralki prowadzic w pasie tylnym, a pozniej pod prawym boczkiem tylnym, przez prog pod drzwiami i do centralki.

Napisano
  • Autor

> pewnie sie da. zalezy jak sie postarasz. ja zrobilem z plytki alu

> mocowanie do tego dzyndzla.

> bez problemu.

> kupujesz ten dwupinowy styk na klape i na pas tylny. kable do

> silownika w klapie puszczasz luzem pod blacha, a od zlacza na

> pasie tylnym do centralki prowadzic w pasie tylnym, a pozniej

> pod prawym boczkiem tylnym, przez prog pod drzwiami i do

> centralki.

Byłem w ASO i zamówiłem części 1 i 2,

centralnyklapaccoz1.th.jpg

facet nie dał mi 100% pewności, że coś takiego będzie dostępne nawet w magazynie. Jutro się okaże. Jeśli nie mógłbym kupić takiego złącza na tylną klapę i pas tylny, to w jaki sposób umieścić i pochować kable, od siłownika? hmm.gif

Napisano

> Byłem w ASO i zamówiłem części 1 i 2

kupowalem w ASO

> facet nie dał mi 100% pewności, że coś takiego będzie dostępne nawet

> w magazynie. Jutro się okaże.

masz biedny sklep albo sprzedawca leń. jakby hcial, to by odrazu sprawdzil, czy maja na magazynie w Tychach/Bielsku

> Jeśli nie mógłbym kupić takiego

> złącza na tylną klapę i pas tylny, to w jaki sposób umieścić i

> pochować kable, od siłownika?

nie kombinuj - kup czesci 1 i 2.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> kupowalem w ASO

> masz biedny sklep albo sprzedawca leń. jakby hcial, to by odrazu

> sprawdzil, czy maja na magazynie w Tychach/Bielsku

> nie kombinuj - kup czesci 1 i 2.

Część 2 dostałem w ASO od momentu zamówienia po 2 dniach. A co zrobić jeśli 2 tydz. czekam na ten styk z pozycji nr 1, zamówiony a nadal nie ma nie dojechała cześć. sick.gif Obszedłem wszystkie sklepy motoryzacyjne w mieście i nie mają takiego styku, chodziłem po szrotach, ale jak już to były tylko same 704, które nie miały fabrycznego CZ. tongue.gif Czy ta brakująca część będzie pasować od Seicento, jeśli chodzi o szerokość tego otworu i rozkład tych złączy stykowych? Może kto mógłby fotkę cyknąć złączy w tylnej klapie (tych po prawej stronie).

Dzięki

pzdr.

Napisano
  • Autor

> Siema mam pytanko ile kosztuje część 1 i 2?

część nr 2 nazywa się FA-7626744 STYKI El.PASA TYL.FIAT CQ i kosztowała mnie 11,81zł brutto. smile.gif

na złącze na klapę, część nr 1 nadal czekam (może się doczekam) sick.gif a ile kosztuje to nie mam pojęcia, może ktoś ma dostęp do EPERa i poda cenę, ale sądzę, że nie powinno to być dużo droższe od tego styku nr 2.

pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.