Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem cc899, dławi się, kable?

Featured Replies

Napisano

Wczoraj wieczorem cento, nie chciał mi zapalić, za 3 razem uruchomił sie, ale chodził jakoś dziwnie, dławił się, obroty mu strasznie spadały, praktycznie mało brakowało mu do zgaśnięcia, zajrzałem pod maskę i zobaczyłem iskrę na górnych kablach tych bez osłony gumowej przy wtyczce do cewki. Wyglądało to tak jakby kable zwilgotniały, bo wczoraj duża ulewa przeszła, na dodatek duża rosa wieczorem była. Przetarłem kable szmatką i dojechałem do domu. Dziś rano jadąc do roboty, strasznie mi się dławił nie trzymał obrotów, nawet jak się nagrzał, na jałowym, przy 80 stopniach chwilę trzyma i zaraz obroty mu spadają. Po wczorajszych oględzinach podejrzewam kable, powiedziały sick.gif Chyba, że macie jakieś inne pomysły.

Napisano
  • Autor

Przyjrzałem się temu bardziej i to chyba kable od wiązki co idzie z cewki do Digiplexa, bo są delikatnie mokre, i coś podejrzewam, że to nie jest tanie (bo występuje jako cała wiązka) oslabiony.gif Oby tylko nie cewka poszła! crazy.gif Da radę jakoś to wysuszyć doprowadzić do stanu używalności, czy pozostaje tylko wymiana? confused.gif

Napisano

jeśli to są kable zwykłe, w izolacji szmacianej, to rozizoluj je , wysusz, i zaizoluj od nowa. możliwe, że te kable mają jakąś ukrytą przerwę i dlatego czuć przerywanie, sprawdż wejscia kabli do wtyczek czy nie pękają kable lub nie wiszą na przysłowiowym włosku. ale jak piszesz że iskry chodziły w pobliżu wtyczki od cewki, to najprawdopodobniej mogą sie kończyć przewody wys. napięcia, przy wilgotnej pogodzie iskry skaczą w dziwny sposób, czasami trudny do wytlumaczenia, po prostu szukają najkrótszej drogi przejścia do masy. jak to wszystko nie pomoże, to zostanie tylko cewka lub moduł frown.gif

u mnie były przewody i cewka.

prot

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.