Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

autoalarm, bezpieczniki - kilka pytan

Featured Replies

Napisano

Witam,

jestem szczesliwym uzytkownikiem Pandy 1.1 Actual. Jako ze jest to kompletnia "gola" wersja postanowilem zamontowac autoalarm. Pierwsze spostrzezenie:

bezpieczniki nie sa na swoim miejscu, np. bezpiecznik 5A ze skrzynki w kabinie, ktory wg. instrukcji mial byc od swiatla wstecznego odpowiada za spryskiwacze szyb :/ Pamietam ze z innymi bezpiecznikami tez byly jakies cyrki. Jestem pierwszym wlascicielem wiec nie ma mozliwosci zeby ktos sobie cos poprzekladal. Slyszeliscie juz o takiej sytuacji? To norma w tej wersji? Jesli tak to czy mozna gdzies znalezc poprawna rozpiske?

Druga sprawa:

Z centralki alarmu wychodza dwa czarne kable opisane jako wylacznik zaplonu. Gdzie najlepiej je podlaczyc?

Trzecia sprawa:

W ktorym miejscu radzicie wpiac kabelki, ktore maja byc podlaczone pod kierunkowskazy?

Na koniec najlepsze...

Podlaczylem ten aa wg. schematu, ktory byl do niego dolaczony i... nie dziala frown.gif Gdy nacisne jakikolwiek przycisk na pilocie dioda miga ale nic sie nie dzieje, alarm nie uzbraja sie, nie daje znaku syrenka. Piloty wprogramowane. Dioda od centralki czujnika ultradzwiekowego nie swieci (czujnik osobny, podlaczony do alarmu wg. schematu dolaczonego do niego i do alarmu, alarm przystosowany do podlaczenia dodatkowego czujnika).

Jako ze mam tylko jeden wylacznik drzwiowy, kabelek z centralki opisany jako "do zespolu wylacznikow drzwiowych" podpialem do zielonego przewodu wylacznika przy drzwiach kierowcy, OK??

Dzieki za pomoc i wszelkie wskazowki!!

pzdr.

konrad

Napisano

Kolega to chyba nie doczytał regulaminu forum grinser006.gif Zreszta ja tez go nie czytałem ale pewne zasady są niesmiertelne. Na konciku nie dyskutujemy (publicznie) o sposobach montażu alarmów, stosowanych zabezpieczeniach oraz metodach antywłamaniowych. Pozatym uzupełnij swoj profil.

Qrde.. zabrzmiało jakbym był moderatorem tego forum grinser006.gif..

Napisano
  • Autor

> Kolega to chyba nie doczytał regulaminu forum Zreszta ja tez go nie

> czytałem ale pewne zasady są niesmiertelne. Na konciku nie

> dyskutujemy (publicznie) o sposobach montażu alarmów,

> stosowanych zabezpieczeniach oraz metodach antywłamaniowych.

> Pozatym uzupełnij swoj profil.

OK, przepraszam, faktycznie nie doczytalem. Czy ktos moglby w takim razie pomoc mi na priv?

Dzieki,

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.