Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klima syczy na wolnych, tak ma być???

Featured Replies

Napisano

Z uwagi iż jest to moje pierwsze autko z klimą mam pytanko co do klimy, na wolnych obrotach coś syczy ze środkowych nawiewów i słabo chłodzi, prawie wogóle, przy wyższych obrotach jest OK, tyle że ze środkowego nawiewu na kierowcę leci zimne powietrze, a z tego obok na pasażera już nie takie zimne, można powiedzieć że chłodne. Jakiej przyczyny szukać???

Napisano

u mnie tak samo to że syczy to chyba koniec gazu sie zbliża

Napisano

> Z uwagi iż jest to moje pierwsze autko z klimą mam pytanko co do

> klimy, na wolnych obrotach coś syczy ze środkowych nawiewów i

> słabo chłodzi, prawie wogóle, przy wyższych obrotach jest OK,

> tyle że ze środkowego nawiewu na kierowcę leci zimne powietrze,

> a z tego obok na pasażera już nie takie zimne, można powiedzieć

> że chłodne. Jakiej przyczyny szukać?

U mnie to samo tylko że występuje to zawsze. Ostatnio wymieniałem chłodnice klimy bo już sie w niej aluminium utleniło i dziurek sie porobiło więcej jak w serze , pojechałem sprawdzić szczelność i nabić ją i okazało sie mimo iż klima pełna to na wolnych dalej występował ten syk. Także ja sie już tym nie przejmuje za bardzo i tak zawsze radio włączone jest i wtedy go nie słychać smile.gif Wydaje mi sie że u mnie klima chłodzi prawidłowo mimo tego syku i czynnika na full. Co do temperatur , na środkowej konsoli 6,1st.C na boku u pasażera 8,4st.C temperatury w normie. Powinieneś się zacząć martwić jak temperaturki będą wyższe jak 10st.C Pozdro.

Napisano

> Powinieneś się zacząć martwić jak temperaturki będą

> wyższe jak 10st.C Pozdro.

A dlaczego mamy sie martwić jesli można wiedzieć???

Napisano

> A dlaczego mamy sie martwić jesli można wiedzieć???

Zaznaczę , że nie jestem fachowcem w dziedzinie klimatyzacji ale trochę poczytałem i jeżeli w naszym systemie klimatyzacji temperatura zacznie przekraczać 10st.C to oznacza że coś złego zaczyna sie dziać z klimą przyczyn może być wiele. Jednakże 10st.C to jest górna granica prawidłowej pracy klimatyzacji. Z tego co pamiętam przedstawiona była tam również tabela z temperaturami otoczenia , oczywiście jeżeli na dworze będziesz miał 70st.C to ci pewnie ta klima nie wydoli na 10st.C ale takie temperatury nie były podane.

Próbowałem znaleźć ten opis do naszej klimy żeby go tu wkleić , niestety nie mogę go odszukać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.