Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra II climatronic

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.

Mam taki problem. W mojej asterce nie działa sterowanie przepływam powietrza, tzn jak ustawie nawiew na np nogi to i tak dmucha na szybę. Czy mogę to jakoś sprawdzić. Gdzieś wyczytałem, że można zrobić reset climatronica ale jak?

Napisano

U mnie jest to samo,działa tylko regulacja temperatury i siła nawiewu.

Prawdopodobnie padł silniczek od sterowania kierunkami nawiewu, a że dostęp do niego jest ograniczony nie mogę się zmobilizować do sprawdzenia tego ustrojstwa.

Napisano
  • Autor

A masz może jakiś schemat od tego klimatronica, albo przynajmniej rozpiskę złączek w panelu sterującym?

Napisano

Najlepiej na początek zresetować klimę ale jak to się robi w AII to nie wiem. W Vectrze naciska się jednocześnie przyciski AUTO i OFF i trzyma parę sekund, wtedy słychać jak ustawia się klima.

Napisano

A tak z ciekawosci sie dopytam,

Jak działa klima po takim resecie? tzn. co jest resetowane ....????

> Najlepiej na początek zresetować klimę ale jak to się robi w AII to

> nie wiem. W Vectrze naciska się jednocześnie przyciski AUTO i

> OFF i trzyma parę sekund, wtedy słychać jak ustawia się klima.

Napisano

> Jak działa klima po takim resecie? tzn. co jest resetowane ....????

Jak się klima zawiesi to chłodzi cały czas tak samo niezależnie od ustawionej temperatury, nie reaguje na zmianę ustawień. Przy wyłączaniu zapłonu na wyświetlaczu pokazują się dwie kreski.

Nie wiem co się resetuje ale słychać pod deską brzęczenie jakby przestawiały się jakieś siłowniki i trwa to około 30 sekund.

Po resecie działa tak jak powinna czyli przełączam w tryb AUTO i klima sama reguluje siłę wiatraka do ustawionej temperatury i nie pojawiają się dwie kreski po wyłączeniu zapłonu.

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Odświeżę trochę temat. Ostatnio podłączyłem autko pod tech2 i w module klimatronica wykrył mi błąd numer 8 (nie wiem co to znaczy) Po wykasowaniu błędu przez jakiś czas zaczyna mi działać sterowanie nadmuchem a po chwili znowu dmucha tylko na szybę. Może ktoś mi powie o co tu chodzi i co to za błąd "8".

PS Jedyne pocieszające to że silniczek od rozdziału powietrza jest sprawny bo przez chwilkę działa poprawnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.