Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niedziałający obrotomierz

Featured Replies

Napisano

Mam problem z obrotomierzem w mojej astrze (1.6i 1991 - wersja GT) mianowicie w zegarach nie działał obrotomierz, zakupiłem nowe (używane) zegary ale obrotomierz w tych nowych również nie działa - sprzedawca zapewniał, że są sprawne. Sprawdzałem połączenie zegary - komputer wg schematów i z okablowaniem wydaje się być wszystko w porządku. Gdzie jeszcze może być problem ??

Napisano

może nie ma impulsu do obrotomierza. np w dieslu obrotek bierze sobie impuls kabelkiem z alternatora. w benzynie chyba z czegoś innego ale warto sprawdzić czy się np kabelek nie upalił albo czujka przestała działać

Napisano

> Mam problem z obrotomierzem w mojej astrze (1.6i 1991 - wersja GT)

> mianowicie w zegarach nie działał obrotomierz, zakupiłem nowe

> (używane) zegary ale obrotomierz w tych nowych również nie

> działa - sprzedawca zapewniał, że są sprawne. Sprawdzałem

> połączenie zegary - komputer wg schematów i z okablowaniem

> wydaje się być wszystko w porządku. Gdzie jeszcze może być

> problem ??

sprawdz czy wychodzi sygnal z kompa (w progu). poszukaj moich postow ze stycznia tego roku - podlaczalem obrotomierz w benzynie i szczegolowo bylo rozpisane ktory to pin (w zlaczu w zegarach i w komputerze).

Napisano
  • Autor

Od strony zegarów 8 pin, OK i jak rozumiem przy kompie nie chodzi o te wielkie wtyki do bezpośrednio do kompa tylko o jeden z tych mniejszych. Tylko ze u mnie jest mała ciekawostka: przy zegarach przy 8 pinie wychodzą mi dwa zielone kabelki confused.gif i na pewno mam połączenie między 8 pinem zegarów a zielonym kabelkiem w wielkim złączu wchodzącym do kompa. Będe zegary sprawdzać w innym samochodzie, aczkolwiek powinny być sprawne

Napisano
  • Autor

Dodam jeszcze, że obrotomierz został sprawdzony na innym astrolocie i działał bez zarzutu, zresztą stary też :/

Napisano
  • Autor

Połączenia też już są sprawdzone tzn działa połączenie zegary -> kostka -> ECU. Nadal nurtuje mnie pytanie po co przy złączu zegarów na pinie 8 były dwa zielone kable, jeden leci do ECU a drugi? No i co jeszcze moze nie działać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.