Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klocki hamulcowe

Featured Replies

Napisano

jakim smarem miedziowym polecacie posmarowac klocki hamulcowe?? czy uzywal ktos tej pasty miedziowej ktora jest sprzedawana w serwisie fiata?? mala saszetka za 2,5 do 1100 stopni

Napisano

> jakim smarem miedziowym polecacie posmarowac klocki hamulcowe??

yikes.gifyikes.gif

Klocki to żadnym smarem, bo rzcaej się nie zatrzymasz tam gdzie chcesz. Prowadnice raczej, a smarujesz zwykłym smarem miedziowym, marka nieważna wink.gif

Ja kupiłem małą tubkę za 1,9 PLN i jeszcze mi zostało ponad dwie trzecie.

Napisano
  • Autor

> Klocki to żadnym smarem, bo rzcaej się nie zatrzymasz tam gdzie

> chcesz. Prowadnice raczej, a smarujesz zwykłym smarem

> miedziowym, marka nieważna

> Ja kupiłem małą tubkę za 1,9 PLN i jeszcze mi zostało ponad dwie

> trzecie.

mało sprecyzowalem moja wypowiedz... chodzilo mi o posmarowanie jażma w ktore wklada sie klocki

Napisano

Ja kupiłem ostatnio pastę ATE do tłoczków i jarzm

6,- starczyła na przód i tył 5ml 893goodvibes.gif

279472455-Zdj%EAcie001.jpg

Napisano

To ja się podepnę wink.gif

Miał ktoś styczność z pastą ceramiczną by Valvoline do smarowania klocków? Coś to da czy taki chłyt markietnigowy smile.gif

Quote:

Valvoline Ceramic Paste

Valvoline Ceramic Paste jest nową pastą hamulcową, na bazie ceramicznej stosowaną do smarowania wszystkich typów wysoko obciążonych powierzchni ślizgowych, szczególnie z ruchem oscylacyjnym lub ruchem poślizgowym o malej prędkości . Może być również stosowana do smarowania połączeń śrubowych i wtykowych wykonanych z metali nieżelaznych. Produkt charakteryzuje się dużą wytrzymałością na wysokie temperatury i tworzy film smarny, który wytrzymuje duże naciski i chroni przed wilgocią. Film smarny jest wysoce przyczepny, chroni przed rdzą i zwiększa efekt ślizgu. Specjalne dodatki redukują tarcie i zużycie. Valvoline Ceramic Paste nie zawiera metali, silikonu, czy kwasów i efektywnie zabezpiecza przed powstawaniem korozji.

Valvoline Ceramic Paste:

- smaruje i chroni systemy hamulcowe

- zapobiega zapiekaniu hamulców

- efektywnie zabezpiecza przed korozją

- może być stosowany w systemach hamulcowych z ABS

Sposób użycia: Zdemontować i wyczyścić układ hamulcowy stosując Valvoline Brake Cleaner i pozwolić by wysechł. Wstrząsnąć puszkę aerozolu przed użyciem. Równomiernie natryskiwać Valvoline Ceramic Paste na prowadnice klocków i na tył klocków hamulcowych. Odczekać kilka minut by produkt zastygł a następnie zamontować klocki hamulcowe i pozostałe elementy. Nigdy nie nanosić Valvoline Ceramic Paste bezpośrednio na powierzchnie cierne klocków hamulcowych!

Napisano

Firma znana wiec pewnie produkt również dobry.....ale przeba zasłonić tarcze i klocki od strony ciernej wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.