Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Focus II 2.0

Featured Replies

Napisano

Czy ma ktoś wykresy mocy i momentu tego silnika (chyba on od Mazdy?).

Z góry bylbym wdzieczny. 20.GIF

Napisano

ale diesel czy benzyna?

Napisano

ale jeśli chodzi Ci o diesla to produkcją zajeły się citroen pegot i ford o mazdzie nic nie słyszałem

wykres mam ale nie moge zeskanować więc mogę podać cyferki a linie sam poprowadzisz

oś X 1000 obr , 1500 , 2000 , 2500, 3000 , 3500 , 4000

oś Y (moc) 20 kW , 40 , 62 , 80, 90, 95, 100 max moc

oś Y (moment obr) 240 Nm , 270, 320, 300, 270, 250, 200

może chociaż tak pomoge

Napisano
  • Autor

Wielkie dzieki, ale przymierzam sie do benzynki. Tańsza w zakupie, a jezdze niewiele 10-15 kkm rocznie. Te 2.o bo nie lubie jak pedal o podloge sie zapiera a dusza chce wiecej.

Slyszalem, ze nowe 2.0 w Fordzie to przeniesione żywcem z Mazdy cool.gif.

Jako, ze moment obrotowy (max) ma ma przy 4500 obr to chce zobaczyc jaki jest dół. Bo pachnie mi tu lekkim mułem przy niskich obrotach.

Z gory wdzięczny za pomoc z tym wykresem (lub sczytami punktami z wykresu). Głównie chodzi mi o moment obrotowy, bo moc na końcu 145 KM powinna starczyć smile.gif

Napisano
  • Autor

A tak swoja droga to jak z halasem przy tym dieslu? Słyszalem, że nie do odróżnienia od benzyny. Ale wydaje mi się, że ktoś z lekka przesadził. grinser006.gif

Napisano

> A tak swoja droga to jak z halasem przy tym dieslu? Słyszalem, że nie

> do odróżnienia od benzyny. Ale wydaje mi się, że ktoś z lekka

> przesadził.

osobiście jeździłem tylko 1,6 tDCi to powiem że jak się nagrzeje to naprawdę ładnie pracuje, nie jak typowe diesle (nie mówiąc już o oplowskich, miałem okazję się przejechać Astrą II 1.7CDTI, nie dość że nie idzie to jeszcze strasznie klekocze) także silniczek godny polecenia

PS a nie myślałeś o 1.6 tDCi 115KM ? moc niższa niby niż 2.0 benzyna ale moment... smile.gif

Napisano
  • Autor

> PS a nie myślałeś o 1.6 tDCi 115KM ? moc niższa niby niż 2.0 benzyna

> ale moment...

Myślałem. To fakt. Ale jakoś po Astrze 1.7 TD troche sie zrazilem do tych traktorowatych. (ten TDCI ma 110 KM)

Oszczednosci na paliwie nie licze bo przy przebiegu 10-15` kkm to nie maczego liczyc, a przebiegi mam po kilkanascie kilometrow od odpalenia do ostatniego przystanku. Tak wiec zanim sie nagrzeje to czas wylaczac.

Napisano

> Myślałem. To fakt. Ale jakoś po Astrze 1.7 TD troche sie zrazilem do

> tych traktorowatych. (ten TDCI ma 110 KM)

> Oszczednosci na paliwie nie licze bo przy przebiegu 10-15` kkm to nie

> maczego liczyc, a przebiegi mam po kilkanascie kilometrow od

> odpalenia do ostatniego przystanku. Tak wiec zanim sie nagrzeje

> to czas wylaczac.

no właśnie tak samo myślałem po przejażdżce astrą że te małe diesle są do pupa.gif jednak jak się przejechałem testówką focusa 1,6 to zmieniłem zdanie - spróbuj, bo różnica w cenie między 2.0 a 1.6tdci już nie taka duża, a przyjemność jazdy spora ok.gif

Napisano

> A tak swoja droga to jak z halasem przy tym dieslu? Słyszalem, że nie

> do odróżnienia od benzyny. Ale wydaje mi się, że ktoś z lekka

> przesadził.

rano to jak mały transit po rozgrzaniu też słyszy się dieselka ale na zewnątrz w środku cicho do jakis 2600 obr potem już wiatr slysze i silniczek też ( z nastawieniem na wiatr mysle że ma duże opory(zawirowania powietrza) po przekroczeniu 140 km/h

Napisano

mondeo z tym silnikiem to muł potworny i te wkręcanie go na obroty doprowadzało mnie do szału

ale może to wynik większej masy foka może będzie lepiej sie sprawdzała

Napisano

1.6 w dieslu to fajne jest bo niewiele łyka z porównaniu do 2.0

coś między 5.8-6.1 a 2.0 diesel 6.5-7.5( ale jak miło jest nim przyspieszać spineyes.gif)

Napisano
  • Autor

Czy ktoś jeździł takim F II 2.0 bz.

Patrzyłem na poziom hałasu w Mondeo z tym silnikiem i wygląda na 2 klasy niżej konkurencji sick.gif. Czy w Foce tez tak on halasuje? icon_eek.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Czy ktoś jeździł takim F II 2.0 bz.

> Patrzyłem na poziom hałasu w Mondeo z tym silnikiem i wygląda na 2

> klasy niżej konkurencji . Czy w Foce tez tak on halasuje?

Ten silnik w FFII to spora żadkośc tak że pytanie chyba za wcześnie.Ale jeśli jest tak samo cichy jak mój stary dobry zetec to polecam.No chyba że w czyimś Audi lub BMW silnik charakteryzuje się większą kulturą pracy. zlosnik.gifzlosnik.gifbiglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.