Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co o tym myślicie?

Featured Replies

Napisano

odpuść sobie no.gif

to tak samo jak filtry przeciw zakłóceniowe <--- te tanie.

Napisano

> http://allegro.pl/item226627532_esa_powiedz_stop_korozji_f_vat_gwarancja_gratis.html

Podobne urządzenia stosowane są na statkach. Elektrody są przyczepione do zewnętrznej strony kadłuba i zapobiegają korozji metalu spowodowanej słoną wodą..... pytanie czy to urządzonko z allegro działa na tej samej zasadzie i czemu są tylko 2 elektrody.... na statku jest wiele.

Napisano

> Podobne urządzenia stosowane są na statkach. Elektrody są

> przyczepione do zewnętrznej strony kadłuba i zapobiegają korozji

> metalu spowodowanej słoną wodą..... pytanie czy to urządzonko z

> allegro działa na tej samej zasadzie i czemu są tylko 2

> elektrody.... na statku jest wiele.

bo autko nie porusza sie zazwyczaj w srodowisku slonowodnym ... hahaha.gif

Napisano

Niestety nie znam nikogo kto by miał to cudo zamontowane-ja jestem negatywnie do tego nastawiony . Napisz na Motokąciku i zaczekaj co ci odpowiedzą.

Napisano

> http://allegro.pl/item226627532_esa_powiedz_stop_korozji_f_vat_gwarancja_gratis.html

typowe urzadzenie do katodowej ochrony antykorozyjnej. sklada sie ze zrodla zasilania i odpowiednio dobranych elektrod - protektorow.

metoda znana od dziesiatek lat glownie do ochrony duzych obiektow przemyslowych typu: rurociagi, gazociagi, hale przemyslowe oraz okrety, lokomotywy.

skutecznosc tego po odpowiednim zamontowaniu i dobraniu parametrow protektorow i napiec praktycznie 100% - zamiast karoserii koroduja tylko plytki protektorow, ktore sa do niej przykrecone, tak ze co jakis czas nalezy je wymieniac na nowe(w miare zuzycia).

w samochodach nalezaloby drzwi podlaczyc z nadwoziem dodatkowym przewodem bo inaczej nie beda one chronione.

podobne urzadzenie mam zamontowane w moim UNO i kilka malych plamek korozji mam wlasnie wylacznie na drzwiach.

spokojnie polecam w przeciwienstwie do tych idiotycznych magnetyzerow, ktore dzialaja w oparciu o prawa fizyki z innego wszechswiata

Napisano

Wiesz, jak byś sobie chciał ochronić przed korozją instalację CO w domku, to możesz sobie takie urządzenie zbudować samemu. Jednak moim zdaniem do samoshodu jest to niepotrzebne - chyba, że ktoś jeździ trychiną z czasów komuny, gdzie nie zabezpieczano blach...

Napisano

> Wiesz, jak byś sobie chciał ochronić przed korozją instalację CO w

> domku, to możesz sobie takie urządzenie zbudować samemu. Jednak

> moim zdaniem do samoshodu jest to niepotrzebne - chyba, że ktoś

> jeździ trychiną z czasów komuny, gdzie nie zabezpieczano

> blach...

gdybym byla mowa o seicento to moglbym sie z Toba zgodzic, lecz niestety uno jest mimo wszystko slabo zabezpieczone i kazda dodatkowa ochrona antykorozyjna ma sens o ile kosztuje 60 zl.

moim zdaniem koszt tego urzadzenia jest niewspolmiernie maly do ewentualnych kosztow pozniejszych napraw blacharskich i mysle ze stad warto sie w cos takiego zaopatrzyc i nawet jakby nie dzialalo to idealnie to i tak znacznie przedluzy trwalosc blacharki

Napisano

i tu sie zgodze tylko ze akurat to urzadzenie jest troche za badziewne.

jestem z zawodu elektronikiem i potwierdzam te metode

ale sami popatrzcie takie urzadzenie kosztuje nieco wiecej niz to na allegro wiec stosunek ceny do jakosci jest tutaj oczywisty

Napisano

> i tu sie zgodze tylko ze akurat to urzadzenie jest troche za

> badziewne.

> jestem z zawodu elektronikiem i potwierdzam te metode

> ale sami popatrzcie takie urzadzenie kosztuje nieco wiecej niz to na

> allegro wiec stosunek ceny do jakosci jest tutaj oczywisty

nie wiem co masz na mysli, to jest prymitwne urzadzenie i nie powinno kosztowac wiele.

zrodlo napiecia stalego (sa tez znane oparte na wolnozmiennym) elektrody i odbudowa (kablem polaczeniowe pomijam)

co niby mialoby tu wiele kosztowac - wedlug mnie cena na pazzzegro jest adekwatna do tego z czego urzadzenie sie skada

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.