Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rozrząd w Almerze 1.5 16V

Featured Replies

Napisano

jak to jest z tym rozrządemw tych almerach, ojciec ma taką z 2000 r, ostatnio szlag trafił przepływomierz, był z tą usterką w ASO, goście stwierdzili że trzeba by już wymienić rozrząd hmm.gif, auto ojczulek ma od nowości najechane raptem 60 kkm, wiem że jest tam łanćuch i już by był do wymiany hmm.gif, czy może ASO chciało go naciągnąć zlosnik.gif

Napisano

Zależy czym się kierowali zalecając wymianę. Jeśli przebiegiem, to zmień serwis smirk.gif Bo jak ktoś zmienia w tym modelu łańcuch "bo wypada" to jest złodziejem a nie mechanikiem.

Generalnie problem z łańcuchami jest. U mnie w 1.8 wymieniałem przy 120kkm. Ale nie bo taki miałem kaprys, a dlatego że się wyciągnął i hałasował. Napinacz nie dawał rady i coś obcierało. Jako że półśrodki w tym wypadku nie są najlepszym rozwiązaniem zrobiłem komplet raz a porządnie.

Z forum nissanklub.pl wiem, że nie ma reguły jeśli chodzi o rozrządy. Czasem dzwoni przy 60kkm, czasem przy 200 a często nigdy. Jest to podobno wada modelu porawiona przy okazji FL.

Osłuchaj rozgrzany silnik, zajrzyj sam jak wygląda napinacz i jeśli nic nie wygląda niepokojąco zaśmiej się serwisantom w twarz.

Napisano
  • Autor

spróbuje to sprawdzić, serwisanci stwierdzili, że niby łańcuch ma już jakieś 4 mm luzu, niestety nie było mnie przy tym także nie wiem na ile jest to prawdziwe wink.gif, ojciec pewnie pojedzie w inne miejsce zobaczymy co wymyślą inni, pewnie się jeszcze odezwe w tym temacie zlosnik.gif

Napisano

> spróbuje to sprawdzić, serwisanci stwierdzili, że niby łańcuch ma już

> jakieś 4 mm luzu, niestety nie było mnie przy tym także nie wiem

> na ile jest to prawdziwe,

Z takim luzem spokojnie poradzi sobie napinacz IMO.

> ojciec pewnie pojedzie w inne

> miejsce zobaczymy co wymyślą inni, pewnie się jeszcze odezwe w

> tym temacie

I tak będzie najlepiej bo koszty rozrządu są wysokie oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.