Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak ustawić soft w AEB Leonardo, żeby było cacy ?

Featured Replies

Napisano

Witam, mam Daewoo Nubirę II 2.0 z LPG firmy AEB, centralka Leonardo, reszty nie znam. Auto ma przejechane 226 kkm a gaz był założony przy 46 kkm. Z tego co wiem (jestem 2 właścicielem a 1 to dobry kumpel) to nie było nic wymieniane w instalacji poza filtrami (może już czas na parownik...) Rok temu była robiona kapitalka silnika ale to akurat niema nic do rzeczy. Miesiąc temu kupiłem sobie kabelek RS-232 do sterownika i podpiąłem używająć programu wpierw Leonardo 2.21, potem pro (niestety nie odwracalnie). Ogólnie autko jeździ wmiarę ok, problemy są tylko jak się przełącza poniżej 35 stopni na gaz bo zdycha i jak się pociśnie trochę i potem zechce dać na luz lub zwolnić to gaśnie. Osiągi też są odczuwalnie gorsze niż na benzynie. W sofcie jest kupa ustawień ale jestem laikiem i nie chcę popsuć, dlatego załączam screeny na stronce : http://www.remak.com.pl/lpg

Na moje oko sonda lambda coś za wysoko dochodzi, ale na benzynie tak samo, więc sam nie wiem. Ogólnie po odpaleniu dopiero po osiągnięciu ok 70 stopni zaczyna lambda się zmieniać (nie wiem czy dobrze) Jak trzeba więcej screenów to podpowiedzcie co i jak. Dzięki z góry za porady i czekam cierpliwie. Pozdrawiam.

Napisano

Po takim przebiegu to parownik na pewno do wymiany lub ewentualnie regeneracji. Dopiero potem można przystąpić do regulacji. Sygnał z sondy ma oscylować ok 1Hz.

Napisano
  • Autor

Dzięki za szybką odpowiedź, tego się obawiałem frown.gif nazbieram kapuchy i będę musiał się zająć parownikiem ale raczej wymianą bo se sam nie naprawie. A z sondą to 1Hz to dla mnie czeski film mając wskazania w V.

Napisano
  • Autor

Zadam jeszcze jedno może głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi, jakie są konkretnie objawy, że czas wymienić parownik ? I przy okazji proszę o podpowiedź na przyszłość co mogę pozmieniać w opcjach żeby było lepiej, bo się na tym nie znam. Są tam opcje jak przyśpieszenie i ilości kroków na jałowym i poza, ale dla mnie to czeski film frown.gif Pomóżcie proszę.

Napisano

> Dzięki za szybką odpowiedź, tego się obawiałem nazbieram kapuchy i

> będę musiał się zająć parownikiem ale raczej wymianą bo se sam

> nie naprawie. A z sondą to 1Hz to dla mnie czeski film mając

> wskazania w V.

grinser006.gif chodzi o oscylacje napięcia około 0,5-1Hz czyli zmiany napięcia (bogata/uboga) z taką czestotliwością.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.