Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prawidlowe ustawienia STAG-50 Lanos

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.

Od dluzszego czasu borykam sie z instalacja gazowa w swoim samochodzie i juz mnie krew zalewa jak mam jechac do nastepnego fachowca od gazu.

Najpierw problem: mulowatosc na wolnych obrotach tak do 2500.

oraz przelaczanie na benzyne przy obrotach przekraczajacych 4000, a pozniej szybko po zmniejszeniu obrotow przelancza na gaz.

Instalacja: Kontroler sondy: STAG-50, reduktor AT07 100HP, Autronik AE-400 4 Cylinder Universal Simulator.

Silnik 1,5 8V rok:1999 SEDAN

Ponizej moje ustawienia:

Typ cewki : Cewka na 2 cyl.

Sygnal cewki : 0-5V

Typ TPS : 0-5V

Prog TPS : 0.90V

Regulacja od TPS : Tak

Histereza TPS : 0.06V

Wzbogacanie : 50

Zubozanie : 20

Predkosc aktuatora : 255

Opcja otwarcia : Tak

Prog TPS : 0.90V

Aktuator na pozycje : 110

Predkosc aktuator : 255

Opcja CUT-OFF : Nie

Typ sondy : 0-1V

Sonda : Standard

Regulacja od sondy : Tak

Prog sondy : 0.42V

Predkosc aktuatora : 255

Sonda zimna : 15s

Symulacja : Typowa

Typ przelaczania : Obroty w gore

Obroty przelaczania : 2100 obr/min

Temperatura przelaczania : Tak

Temperatura : +5 C

Czujnik temperatury : USTAW

Maksymalne obroty gazu : 7000 obr/min

Pozycja maksymalna aktuatora : 170

Pozycja aktuatora dla 3000 obr : 100

Pozycja aktuatora dla 900 or : 60

Pozycja minimalna aktuatora : TAK

Czujnik poziomu gazu : Rosnacy

Rezerwa poziomu gazu : 0.60V

Aha jeszcze dodam, ze mam w obudowie filtra powietrza doklejona zwezke, ktora zmniejsza srednice o okolo 50%, jeden z super fahowcow dokleich twierdzac ze te instalacje i silniki tak maja.

Z gory dziekuje za pozmoc.

Napisano

> Aha jeszcze dodam, ze mam w obudowie filtra powietrza doklejona

> zwezke, ktora zmniejsza srednice o okolo 50%, jeden z super

> fahowcow dokleich twierdzac ze te instalacje i silniki tak maja.

> Z gory dziekuje za pozmoc.

Co do zaklejania dolotu, stosuję się to jak za dużo powietrza "dostaje sie do silnika" i nie można wyregulować mieszanki (cały czas jest ubogo).

Kolega w lanosie silnik 1.6 v16 nic nie ma zaklejanego, instalacja chlała/chula dobrze (poza jednym ostatnio problemem ale to chyba elektryka auta), spalanie gazu na poziomie 9,5-10,5 (średnio).

Instalacje jego znam dość dobrze, sam ją ustawiam, sterownik Bingo M.

Co do przełączaniu się na benzynę przy 4000rmp i powrót na gaz przy spadnięciu obrotów poniżej 4000rmp, to zapewne masz tak ustawioną "odcinkę", nie znam sterownika jaki masz ale w bingo M jest możliwość właśnie ustawienia takiego górnego progu, koledze ustawiłem na 5500rmp.

U Ciebie jest ustawiony próg niby na 7000rmp wiec dlaczego się przełącza wcześniej? może dla próby zmień ta wartość np. na 3000rmp i zobaczy czy w ogóle działa.

pzdr.

Napisano

> Witam wszystkich.

> Od dluzszego czasu borykam sie z instalacja gazowa w swoim

> samochodzie i juz mnie krew zalewa jak mam jechac do nastepnego

> fachowca od gazu.

> Najpierw problem: mulowatosc na wolnych obrotach tak do 2500.

Rozumiem że podłączyłeś się laptopem. Spróbuj zaobserwować czy w trakcie mułowatości mieszanka jest uboga czy bogata.

> oraz przelaczanie na benzyne przy obrotach przekraczajacych 4000, a

dziwne z ustawień nie wynika nic takiego , a obroty poprawnie wskazuje?

> pozniej szybko po zmniejszeniu obrotow przelancza na gaz.

> Instalacja: Kontroler sondy: STAG-50,

dobra elektronika

ee tam , partactwo i tyle, ma być tak dobrany mikser aby nie trzeba było żadnych taśm klajstrować. Jeżeli wystąpią problem z gaśnięciem na luzie przy większej prędkości to się wlot odwraca lub najprofesjonalniej zakłada rurki kompensacji do reduktora.

Napisano
  • Autor

Witam ponownie, z ostanich moich dzialan, to wymienilem obudowe filtra powietrza ze wzgledu, na uszkodzona obudowe (klamry wylamane), zrobilem prowizorke wiazac sznurkiem i czekalem na paczke z nowya obudowa, tak wiec wymienilem obudowe pozbywajac sie zwezki i na ta chwile wogole sie nie da jezdzic na gazie. zero mocy straszny mul , zero przyspieszenia, podejzewam ze reduktor do wyregulowania, pewnie byl wyregulowany przy pracy z mniejsza iloscia powietrza. Narazie jezdze na benzynie.

Na wstepie dziekuje za odpowiedzi, jutro biore sie do walki zobaczymy co da sie zrobic, wiem ze stag-50 ma autokonfiguracje na podstawie pracy silnik na benzynie mapuje ustawienia do sterownika zobacze jakie beda roznice miedzy tym co teraz mam i po tym jak wykonam ta autokonfiguracje, jutro tez widze sie z osoba ktora tez posiada stag-50 w Lanosie tylko ze silnik 16V frown.gif, niestety wiec sprubuje porownac roznice moze to cos tez pomoze.

>Rozumiem że podłączyłeś się laptopem. Spróbuj zaobserwować czy w trakcie mułowatości mieszanka jest uboga czy bogata.

tak podlanczam sie kompem, interfejs przez komp orginalny AC, jutro sprawdze jak z ta mieszanka jest.

>U Ciebie jest ustawiony próg niby na 7000rmp wiec dlaczego się przełącza wcześniej? może dla próby zmień ta wartość np. na 3000rmp i zobaczy czy w ogóle działa

sprubuje poeksperymentowac z tymi obrotami szczerze mowiac nie sprawdzalem jak maja sie obroty pokazywane na kompie z tymi na desce rozdzielczej. moze faktycznie jest roznica miedzy wskazaniami.

>ee tam , partactwo i tyle, ma być tak dobrany mikser aby nie trzeba było żadnych taśm klajstrować. Jeżeli wystąpią problem z gaśnięciem na luzie przy większej prędkości to się >wlot odwraca lub najprofesjonalniej zakłada rurki kompensacji do reduktora.

zgadzam sie z Toba, duzo liczba gaziazy tak robi, ida na latwizne zamiast stwierdzic faktyczna przyczyne problemow z prawidlowym ustawieniem instalacji gazowej. nie znam sie az tak, ale biorac na rozum, to przeciez przy jezdzie na benzynie , mieszanka jest bogata, a z tego co wiem to tez nie jest dobre dla silnika. wiec chyba nie jest dobrym rozwiazaniem zakladania redukcji w filtrze powietrza.

Tak czy siak dziekuje za zainteresowanie. jutro zdam relacje jak poszlo wieczorkiem.

Pozdrawiam.

Napisano

> Witam ponownie, z ostanich moich dzialan, to wymienilem obudowe

> filtra powietrza ze wzgledu, na uszkodzona obudowe (klamry

> wylamane),

było buum?

> co da sie zrobic, wiem ze stag-50 ma autokonfiguracje na

> podstawie pracy silnik na benzynie mapuje ustawienia do

> sterownika

to nie tak , nie ma żadnego powiązania pomiędzy komputrem LPG a NoPB. Sterownik LPG po prostu wyznacza sobie automatycznie co niektóre parametry lecz nie zawsze jest to optymalne.

> na rozum, to przeciez przy jezdzie na benzynie , mieszanka jest

> bogata

a kto ci takich głupot naopowiadał, mieszanka ma oscylować wokół optymalnej czyli stechiometrycznej zarówno na LPG jak i NoPB

Napisano
  • Autor

> było buum?

nie nie bylo bumm smile.gif, kupilem lanosa po wypdaku, delikatna stluczka, do wymiany prawe swiatlo i wlasnie obudowa filtra powietrza. juz jezdze ponad rok i problemy z gazem tak naprawde zaczely sie gdzies w maju i do tej pory trwaja.

> to nie tak , nie ma żadnego powiązania pomiędzy komputrem LPG a NoPB.

ok, moze zle sie wyrazilem chodzilo mi wlasnie o to co napisales, tylko chcialem porownac jakie niektore parametry zostana ustawione w trybie automatycznym.

> a kto ci takich głupot naopowiadał, mieszanka ma oscylować wokół

> optymalnej czyli stechiometrycznej zarówno na LPG jak i NoPB

ok, to w takim razie dlaczego odczuwalne jest teraz zarowno na benzynie nie mowiac o gazie, po zmianie obudowy filtra bez zwezki, utrata mocy, wczesniej ze zwezka w obudowie filtra przy jezdzie na benzynie jazda byla bardzo dynamiczna, duze przyspieszenie w calym zakresie obrotow, oraz przelozenia skrocone juz przy mniej niz 2000 obrotow potrafil szarpnac do przodu, tak jakbym normalnie mial 3000. no nie wiem takie moje odczucia.

dzisiaj jeszcze jedno zauwazylem rano, ze przy zimnym silniku jak ostatnio jezdze na benzynie, problemu z odpalaniem nie ma, ale natomiast jak standardowo probuje wyjechac z zatloczonego parkingu, to musze niezle sie na pracowac aby silnik nie zgasl, przy spokojniejszym ruszaniu obroty potrafia spadac do 300. Wiem ze podczas gdy silnik jest zimny pracuje w otwartym obiegu, nie dobiera mieszanki na podstawie sondy lambda i chyba jeszcze kilku czujnikow. Nie wiem co moze byc problemem, zastanawialem sie nad silnikiem krokowym, moze gdy jest zimny ciezej chodzi, poniewaz jak silnik sie rozgrzeje nie ma zadnych problemow. dodam ze mialem wykonane czyszczenie calego ukladu dolotowego (takim wynalazkiem LiquidMole czy jakos tak, podlancza sie maszynke do silnika i czysci przez 2 godziny wszystkie elementy w ukladzie: przepustnica itp.., oczywiscie praca i dynamika sie poprawila), w ASO robione byly rowniez pomiary spalania i sprawdzany byl silnik wszystko bylo ok.

Pozdrawiam.

Napisano

> nie nie bylo bumm , kupilem lanosa po wypdaku, delikatna stluczka, do

> wymiany prawe swiatlo i wlasnie obudowa filtra powietrza. juz

> jezdze ponad rok i problemy z gazem tak naprawde zaczely sie

> gdzies w maju i do tej pory trwaja.

> ok, moze zle sie wyrazilem chodzilo mi wlasnie o to co napisales,

> tylko chcialem porownac jakie niektore parametry zostana

> ustawione w trybie automatycznym.

> ok, to w takim razie dlaczego odczuwalne jest teraz zarowno na

> benzynie nie mowiac o gazie, po zmianie obudowy filtra bez

> zwezki, utrata mocy, wczesniej ze zwezka w obudowie filtra przy

> jezdzie na benzynie jazda byla bardzo dynamiczna, duze

> przyspieszenie w calym zakresie obrotow, oraz przelozenia

> skrocone juz przy mniej niz 2000 obrotow potrafil szarpnac do

> przodu, tak jakbym normalnie mial 3000. no nie wiem takie moje

> odczucia.

> dzisiaj jeszcze jedno zauwazylem rano, ze przy zimnym silniku jak

> ostatnio jezdze na benzynie, problemu z odpalaniem nie ma, ale

> natomiast jak standardowo probuje wyjechac z zatloczonego

> parkingu, to musze niezle sie na pracowac aby silnik nie zgasl,

> przy spokojniejszym ruszaniu obroty potrafia spadac do 300.

> Wiem ze podczas gdy silnik jest zimny pracuje w otwartym obiegu,

> nie dobiera mieszanki na podstawie sondy lambda i chyba jeszcze

> kilku czujnikow. Nie wiem co moze byc problemem, zastanawialem

> sie nad silnikiem krokowym, moze gdy jest zimny ciezej chodzi,

> poniewaz jak silnik sie rozgrzeje nie ma zadnych problemow.

> dodam ze mialem wykonane czyszczenie calego ukladu dolotowego

> (takim wynalazkiem LiquidMole czy jakos tak, podlancza sie

> maszynke do silnika i czysci przez 2 godziny wszystkie elementy

> w ukladzie: przepustnica itp.., oczywiscie praca i dynamika sie

> poprawila), w ASO robione byly rowniez pomiary spalania i

> sprawdzany byl silnik wszystko bylo ok.

> Pozdrawiam.

Rozumiem że jeździsz teraz tylko na benzynie i są problemy? Znaczy się że coś z silnikiem nie tak. Zanim zaczniesz zabawę z LPG musisz doprowadzić silnik do sprawności bo inaczej nie dojdziesz z tym do ładu. Może sonda lambda padła?

Napisano
  • Autor

Witam ponownie.

no w koncu mialem troche czsu aby pogrzebac przy samochodzie.

> Rozumiem że jeździsz teraz tylko na benzynie i są problemy? Znaczy

> się że coś z silnikiem nie tak. Zanim zaczniesz zabawę z LPG

> musisz doprowadzić silnik do sprawności bo inaczej nie dojdziesz

> z tym do ładu. Może sonda lambda padła?

jezeli chodzi o silnik to jest ok, wszystkie wczesniej wymienione rzeczy, zwiazane z czyszczeniem byly spowodowane, moja glupota czyli ciaglym jezdzeniem na gazie bez jazdy co jakis czas na benzynie i dopiero po awarii gazu okazalo sie ze ruszanie na zimnym silniku jest niemozliwe oraz szarpanie bylo odczuwalne przy zwiekszaniu obrotow. z tego powodu wykonalem te wszystkie czynnosci opisane powyzej, na ta chwile na benzynie jest ok zadnych problemow.

jezeli chodzi o sonde lambda to podlanczajac interfejs przy pracy na benzynie mozna zaobserwowac oscylacje w zakresie od 0.2 do 0.8 sondy przy niskich jak i wysokich obrotach, wiec wydaje mi sie ze jest ok.

natomiast udalo mi sie znalezc osobe ktora o dziwo miala taka sama instalacje gazowa i w dodatku byl to lanos niestety jednak z silnikiem 16V frown.gif.

Wiec skopiowale jego ustawienia i nalozylem na swoje, poprawilo sie jezeli chodzi o przlanaczanie przy 4000 tysiacach ale nadal jest mulowaty. okazalo sie rowniez podczas sprawdzania ze mialem srube od zmiany przeplywu w reduktorze rozkrecona na 6.5 obrota a u znajomego jest na 2.5, pozatym klapka przeciwybuchowa miedzy obudowo filtra a mieszaczem wogole nie dziala !!!! tzn. byla zawieszona w pozycji maksymalnej, tez dokonalem naprawy wyczyscilem i juz leciutenko ladnie chodzi.

Obawiam sie ze musial byc jakis strzal co wygial klapke frown.gif.

niestety te moje wszystkie znalezine usterki nic nie zmienily samochod nadal jest mulowaty. Dzis znow podpinalem interfejs aby jeszcze sprawdzic i pokorygowac ustawienia i ku mojemu zdziwieniu okazalo sie ze sonda lambda podczas pracy na gazie wogole nie oscyluje jest zawieszona okolo 0.02V i tyle, natomiast przy pracy na benzynie ladnie oscyluje tak jak pisalem wyzej. Pytanie co jest nie tak bo wiazka nie moze byc uszkodzona jezeli pokazuje wyniki pomiarow podczas pracy na benzynie i sonda tez jezeli na benzynie jest ok?????

Ponizej podaje moje ustawienia na ten moment:

Typ Cewki cewka na 2 cyl

Sygnal cewki 0-5V

Typ TPS 0-5V

Prog TPS 0.62V

Regulacja od TPS TAK

Histereza TPS 0.06V

Wzbogacenie 50

Zubozenie 30

Predkosc aktuatora 250

Opcja otwarcia NIE

Opcja CUT-OFF NIE

Typ Sondy 0-1V

Sonda STANDARD

Regulacja od sondy TAK

Prog sondy 0.40V

Predkosc aktuatora 250

Sonda zimna 180S

Symulacja TYPOWA

Typ przelanczania OBROTY W GORE

Obroty przelanczania 2100

Temperatura przelanczania TAK

Temperatura 15

Czujnik temperatury CTRG-10K

Maksymalne obroty gazu 7000

Pozycja maksymalna aktuatora 200

Pozycja aktuatora dla 3000 obr 71

Pozycja aktuatora dla 900 obr 66

Pozycja minimalna aktuatora 55

Czujnik poziomu gazu ROSNACY

Rezerwa poziomu gazu 1.00V

Pozdrawiam

Napisano

To dwa różne silniki, zapewne inne miksery, inne doloty - nie kopiuje się ustawień tylko dokonuje regulacji indywidualnie. Widać, że mieszanka jest stale uboga - czyli albo elektronika źle ustawiona albo reduktor.

Napisano

Mam taki sam silnik, nastawy mam takie/różnice/

próg sondy 0,48V

sonda zimna 75s, symulacja ;masa , obroty w dół, pozycja max; 124, poz dla 3000; 104, poz dla;900 100, min 95. Reszta jest to samo. Ale mam jeszcze takie róznice że wywaliłem palnik i wsadziłem Rybackiego, wywaliłem wszelkie klapki i gumki i dałem orginajną pokrywę filtra /musiałem kupić nową/, spinki od pokrywy poluzowałem żeby lekko trzymały, asekuracyjnie ,ale od przeróbki nie miałem żadnego strzała/dwa lata/.Poprzednio mi raz strzelił to urwało wtyczkę od MAT-a no.gif. Sciągni sobie z ac orginalną istrukcje podłącxzenia i programowania powodz.

Napisano
  • Autor

> To dwa różne silniki, zapewne inne miksery, inne doloty - nie kopiuje

> się ustawień tylko dokonuje regulacji indywidualnie. Widać, że

> mieszanka jest stale uboga - czyli albo elektronika źle

> ustawiona albo reduktor.

Czyli rozumiem ze za nieprawidlowe wskazania sondy lambda (brak oscylacji w granicach minimum i maximum ), jest odpowiedzialna zbyt uboga mieszanka?

Podjolem decyzje ze jszcze raz zaryzykuje i podjade do gazownikow, mam polecony zaklad we wroclawiu SPARCO. podobno maja doswiadczenie ze Stagami, zobaczymi co z tego wyniknie.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Mam taki sam silnik, nastawy mam takie/różnice/

> próg sondy 0,48V

> sonda zimna 75s, symulacja ;masa , obroty w dół, pozycja max; 124,

> poz dla 3000; 104, poz dla;900 100, min 95. Reszta jest to samo.

> Ale mam jeszcze takie róznice że wywaliłem palnik i wsadziłem

> Rybackiego, wywaliłem wszelkie klapki i gumki i dałem orginajną

> pokrywę filtra /musiałem kupić nową/, spinki od pokrywy

> poluzowałem żeby lekko trzymały, asekuracyjnie ,ale od przeróbki

> nie miałem żadnego strzała/dwa lata/.Poprzednio mi raz strzelił

> to urwało wtyczkę od MAT-a . Sciągni sobie z ac orginalną

> istrukcje podłącxzenia i programowania powodz.

Dzieki za informacje posprawdzam, a mam przy okazji pytanie co o tym sadzicie: Mixer z rozpylaczem W gume uniwersalny fi 55

model: LANOS \ 1.5I M.P.I. SOHC Rybackiego, czy warto zamienic,

Napisano

> Czyli rozumiem ze za nieprawidlowe wskazania sondy lambda (brak

> oscylacji w granicach minimum i maximum ), jest odpowiedzialna

> zbyt uboga mieszanka?

tzn, to sonda wskazuje skład mieszanki

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam.

Przepraszam za małą nie obecność, problemy i brak czasu jest tego przyczyna.

Ogólnie mogę zakończyć ten wątek, ponieważ doszedłem do ładu z gazem w swoim samochodzie.

Przyczyna moich problemów był uszkodzony reduktor, jak się okazało mieszanka była zawsze uboga podczas jazdy. Przyznaje się że ze względu na brak czasu, nie podjąłem się reanimacji reduktora tylko został zakupiony nowy. Tutaj mogę z czystym sumieniem polecić firmę SPARCO z Wrocławia, panowie chociaż nie dysponują super warsztatem to znają się na rzeczy. Fakt zapłaciłem 400 zł, ale przynajmniej wiem że pieniądze nie poszły na marne. W SPARCO, od razu znaleźli przyczynę moich problemów i za pierwszą wizytę nic nie policzyli. Za drugim razem była wymiana reduktora i następnie po 1000 km, jeszcze raz regulacja, wszystko w cenie 400 zł. Na tą chwile samochód jest dynamiczny i nie są odczuwalne różnice między jazdą na benzynie a na gazie.

Kończąc chciałem podziękować za fachowe rady WSZIM i BLACKNIGHT.

Wszystkich pozdrawiam.

Napisano

> Witam wszystkich.

> Od dluzszego czasu borykam sie z instalacja gazowa w swoim

> samochodzie i juz mnie krew zalewa jak mam jechac do nastepnego

> fachowca od gazu.

> Najpierw problem: mulowatosc na wolnych obrotach tak do 2500.

> oraz przelaczanie na benzyne przy obrotach przekraczajacych 4000, a

> pozniej szybko po zmniejszeniu obrotow przelancza na gaz.

> Instalacja: Kontroler sondy: STAG-50, reduktor AT07 100HP, Autronik

> AE-400 4 Cylinder Universal Simulator.

> Silnik 1,5 8V rok:1999 SEDAN

> Ponizej moje ustawienia:

> Typ cewki : Cewka na 2 cyl.

> Sygnal cewki : 0-5V

> Typ TPS : 0-5V

> Prog TPS : 0.90V

> Regulacja od TPS : Tak

> Histereza TPS : 0.06V

> Wzbogacanie : 50

> Zubozanie : 20

> Predkosc aktuatora : 255

> Opcja otwarcia : Tak

> Prog TPS : 0.90V

> Aktuator na pozycje : 110

> Predkosc aktuator : 255

> Opcja CUT-OFF : Nie

> Typ sondy : 0-1V

> Sonda : Standard

> Regulacja od sondy : Tak

> Prog sondy : 0.42V

> Predkosc aktuatora : 255

> Sonda zimna : 15s

> Symulacja : Typowa

> Typ przelaczania : Obroty w gore

> Obroty przelaczania : 2100 obr/min

> Temperatura przelaczania : Tak

> Temperatura : +5 C

> Czujnik temperatury : USTAW

> Maksymalne obroty gazu : 7000 obr/min

> Pozycja maksymalna aktuatora : 170

> Pozycja aktuatora dla 3000 obr : 100

> Pozycja aktuatora dla 900 or : 60

> Pozycja minimalna aktuatora : TAK

> Czujnik poziomu gazu : Rosnacy

> Rezerwa poziomu gazu : 0.60V

> Z gory dziekuje za pozmoc.

Czytam to wszystko i coraz bardziej sie utwierdzam w przekonaniu że stag to nie jest instalacja do lanosa i nie tylko zamiast różnych kombinacji zmień sterownik na inny i na pewno nie na polski

Napisano

> Czytam to wszystko i coraz bardziej sie utwierdzam w przekonaniu że

> stag to nie jest instalacja do lanosa i nie tylko zamiast

> różnych kombinacji zmień sterownik na inny i na pewno nie na

> polski

Czytał kolega cały wątek? oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.