Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapytanie o kondensator???

Featured Replies

Napisano

Kiedys mialem glosniczek Hertza a teraz zamontowalem sobie JBL z serii POWER (mowa oczywiscie o subwooferze w barazniku) gdzy mialem ten stary glosniczek to oczywiscie przy glosnej muzyce mimo tego ze nie byl on strasznie mocny ten glosnik to swiatla przygasaly i spadalo napiecie jak wiadomo przy naglym poborze mocy przez glosniczek no ale teraz to juz wogole wszystko przygasa na tym nowym glosniczku i na dodatek wzmacniacz ktory mam tez JBLa odcina mi subwoofer przy glosnej muzyce i tak co chwile. Podejrzewam ze dostaje za male zasilanie z aku i nie daje rady napedzic glosnik. Czy dobrze mysle????? Nie znam sie na tym perfekcyjnie biore to tylko na logike myslenia wiec pytam jak jest naprawde z tym wszystkim. I tu moje pytanie : wiem ze kondensator zniweluje te nagle spadki napiecia i przygasanie wszystkich swiatel w samochodzie ale czy zniweluje tez to wylaczanie sie wzmacniacza??? Glosniczek jak i caly sprzet moze grac jeszcze duzo glosniej i ma spory zapas mocy ale nie daje rady jej wykorzystac bo wzmacniacz sie wylacza. Prosil bym o doradzenie co zrobic. dzieki Pozdro

Napisano

a jakiej przewody masz do zasilania wzmacniacza? pociagniete + i - od aku czy masa od karoserii?

Napisano

Wydaje mi sie ze kable masz liche albo gdzies jest slaby styk. Pamietaj ze kable zawsze sie grzeja na koncach bo jest tzw. opor stykowy(w kablu i na samym polaczeniu) Polecam zalutowac koncowke na odcinku kilku centymetrow i dobrze przykrecic do klemy aku, drugi tez do wzmaka. Kondki stosuje sie raczej przy wiekszych patelniach oraz gdy jest ich kilka.

Napisano

> Kiedys mialem glosniczek Hertza a teraz zamontowalem sobie JBL z

> serii POWER (mowa oczywiscie o subwooferze w barazniku) gdzy

> mialem ten stary glosniczek to oczywiscie przy glosnej muzyce

> mimo tego ze nie byl on strasznie mocny ten glosnik to swiatla

> przygasaly i spadalo napiecie jak wiadomo przy naglym poborze

> mocy przez glosniczek no ale teraz to juz wogole wszystko

> przygasa na tym nowym glosniczku i na dodatek wzmacniacz ktory

> mam tez JBLa odcina mi subwoofer przy glosnej muzyce i tak co

> chwile. Podejrzewam ze dostaje za male zasilanie z aku i nie

> daje rady napedzic glosnik. Czy dobrze mysle????? Nie znam sie

> na tym perfekcyjnie biore to tylko na logike myslenia wiec pytam

> jak jest naprawde z tym wszystkim. I tu moje pytanie : wiem ze

> kondensator zniweluje te nagle spadki napiecia i przygasanie

> wszystkich swiatel w samochodzie ale czy zniweluje tez to

> wylaczanie sie wzmacniacza??? Glosniczek jak i caly sprzet moze

> grac jeszcze duzo glosniej i ma spory zapas mocy ale nie daje

> rady jej wykorzystac bo wzmacniacz sie wylacza. Prosil bym o

> doradzenie co zrobic. dzieki Pozdro

z kondensatorkiem jest mniej więcej tak że na każde 500W RMS powinno się dać 1F pojemności ok.gif

sprawdź przewody, moim zdaniem coś Ci gdzieś kiepsko łaczy na zasilaniu u tąd te odłaczenia wzmaka ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

A wiec byl problem natury takiej ze byl zle podlczony glosniczek (subwoofer) do wzmacniacza. A mianowicie byly dwa kanaly zmostkowane i porpowadzone do pierwszego wejscia zasilajacego do glosniczka (bo ma on dwa wejscia zasilajace 2 cewki) a z tego wejscia byl poprowadzony kabelek do drugiej cewki. Wzmacniacz nie wytrzymywal takiego podlaczenia i odlaczal glosniczki. teraz zmienilem podlaczenie i porpowadzilem z kazdego kanalu oddzielnie kable zasilajace do kazdej cewki i gra pieknie. bas jest glebszy glosnik grz glosniej i juz sie nie wylacza. Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.