Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Półoś

Featured Replies

Napisano

witam

skrecając z lewo wypadła półoś, olej na asfalcie, auto na hol ogólnie kiepski poraniek sick.gif

Pytanie co sie zspusło ? czy to połoska do wymiany czy cos grubszego w środku skrzyni ? angryfire.gif

Napisano

> witam

> skrecając z lewo wypadła półoś, olej na asfalcie, auto na hol

> ogólnie kiepski poraniek

> Pytanie co sie zspusło ? czy to połoska do wymiany czy cos grubszego

> w środku skrzyni ?

obstawiam to drugie , bo w tym przypadku skoro olej sie wylał to ze skrzynki , a co za tym idzie wysuneła ci sie półos razem z kielichem.....

zaraz obacze na schemata skrzynki 1,4

Napisano

4p3r52s.jpg

4vs6ro8.jpg

a więc na pierwszym rysunku masz skrzynke od 1,4 w przekroju , jedyne co mogło ci sie stac to odkręciły ci sie śruby trzymające element (ten niebieski) jedna z śrub zaznaczona jest czerwoną strzałką , co mogło spowodować wyciek oleju jednak to nie takie proste bo zarazem musiało by ci ściąc jeden z pierścieni segera (2rys. kolor pomarańczowy)

najprawdopodobnie wypadła ci tylko półos z kielicha , która mogła uderzyć w korpus skrzynki , a co za tym idzie jej pęknie cie i wyciek .....

opisz coś więcej to podebatujemy jak "jarek z olkiem" smile.gif

Napisano
  • Autor

w sobote tez zobaczyłem wyciek, podjechałem do majstra, okazało sie ze połoska sie poluzowała (jakaś zawleczka jest na niej) Cos tam dorobił wsadził i ... efekt widać.

Napisano

> w sobote tez zobaczyłem wyciek, podjechałem do majstra, okazało sie

> ze połoska sie poluzowała (jakaś zawleczka jest na niej) Cos tam

> dorobił wsadził i ... efekt widać.

najlepiej by było gdybys pstryknął kilka fotek komurofonem i wrzucił tutaj , to obadamy i powiemy coś więcej

Napisano
  • Autor

> najlepiej by było gdybys pstryknął kilka fotek komurofonem i wrzucił

> tutaj , to obadamy i powiemy coś więcej

auto stoi teraz u doktora, po 17 bedę u niego to sie dowiem i coś pstryknę

Napisano

> auto stoi teraz u doktora, po 17 bedę u niego to sie dowiem i coś

> pstryknę

W silniku 1,4 skrzynia C514 półosie są mocowane "na wcisk" do skrzyni razem z kielichami, na końcach są takie zawleczki które wskakują w mechanizm różnicowy. Jest możliwość też taka że jak wypadnie sworzeń z wahacza to wtedy koło może odejść na tyle na bok aby półoś wyskoczyła ze skrzyni, nie musi się żadna śruba od skrzyni odkręcać, te śruby które widać na rysunku to śruby od osłony uszczelnienia półosi. Mogło też tak być jak piszesz że spadła zawleczka, bo piszesz że była nie oryginalna, ale i tak sam kielich z półosi nawet ze sprawnym zabezpieczeniem nie wychodzi z dużym oporem, jeden ruch breszką i półoś wyskakuje ze skrzyni.

Napisano
  • Autor

chyba jest tak jak piszesz bo nie było wiekszego trudu (chyba) bo duzo czasu nie zajeła naprawa smile.gif

auto juz jest sprawne, oby na wieki zlosnik.gifjump.gif

Napisano
  • Autor

> najlepiej by było gdybys pstryknął kilka fotek komurofonem i wrzucił

> tutaj , to obadamy i powiemy coś więcej

nie zdążyłem nic pstryknąć bo jak przyjechałem to juz było gotowe, a tego mechanika co robił nie było. Postaram sie do niego zadzwonić i dowiedzieć i dam znac jeśli Cie to interesuje.

Dzieki za zainteresowanie ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.