Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opis błędu - euroscan

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem ze ślicznotką, mianowicie jak falują obroty (zapina ~1800)wystarczy ze poruszam wiązką przy TPS, krokowcu i problem znika,więc w 100% obstawiałem problem w kablach...aż do dzisiaj.Euroscan wyłapał błąd "O2 Sensor Signal" po próbie rozszyfrowania wyszło ze ma on związek z sondą, wiec dlaczego pojawia się zawsze jak wystąpią wyższe obroty,które likwiduje dotknięciem wiążki? Po ponownym odpaleniu gdy obroty będą ok błąd nie występuje...

Napisano

O2 Sensor to nic innego jak Sonda Lambda.

Błąd Sondy moze w tym przypadku się pojawiać z powodu:

po pierwsze - faktycznego uszkodzenia Sondy

po drugie - skoro inny z czujników daje błędny sygnał do kompa, to dane z reszty czujników będą też błędnie interpretowane przez komputer i może wyjść tak że falujące obroty komputer zgoni na skład mieszanki, który jest zależny własnie od sygnału z sondy lambda...

...to tak na chłopski rozum pojmuję...

Napisano

miałem ostatnio wysypaną Sonde Lambda i z powodu falujących obrotów wyskoczył również błąd czujnika położenia wału...

..dlaczego? - a dlatego że skoro silnik nierówno pracował to czujnik nierówno zliczał obroty silnika i komputer odebrał to jako błąd...

Napisano
  • Autor

> O2 Sensor to nic innego jak Sonda Lambda.

> Błąd Sondy moze w tym przypadku się pojawiać z powodu:

...

No to teraz już wiem ze dobrze podejrzewałem.Twoje przypuszczenia w sumie mają sens, dzięki za rozjaśnienie, mam nadzieje że po zrobieniu wiązki problem zniknie.

Pozdrawiam i duze 20.GIF

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Euroscan wyłapał błąd "O2 Sensor Signal" po próbie

> rozszyfrowania wyszło ze ma on związek z sondą

Odkopuje temat, bo mam pytanko odnośnie własnie takiego problemu.

silnik 1,6 i własnie taki błąd wyskakuje. auto ma gaz, niestety jeszcze Igen, na dodatek ma pusty katalizator. Czy to może być powód takiego błędu?

obserwowałem działanie lambdy i waha się od ~0,25 do ~0,9. (wahania max 0,6V), cykli nie liczyłem. z tego przypuszczam, że sonda działa poprawnie, a przynajmniej jakoś stara się działać zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.