Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ma ktoś dt600s gas system w matizie lub innym samochodzie??

Featured Replies

Napisano

> Mam pare pytań co do ustawień .

Mam 500S sa tylko inne ''wtryski''

Napisano

> Mam 500S sa tylko inne ''wtryski''

500 i 600 to fizycznie ten sam sterownik. Zmiany nazwy są związane ze zmiana funkcjonalności w nowych wersjach softu. Wiem, bo mam 500 z wgranym softem od 600 i już z nowymi wtryskami (stare Matrix-y siadły).

A więc jest nas paru. Prosze o pytania - chętnie odpowiem.

Napisano
  • Autor

Mianowicie,do pracy mam 4,5km w jedną strone i przy niskich temp. , na gaz przełancza się dopiero po ok 2km .

Czy dało by się zmniejszyć temp. przełanczania na gaz???

Co to może być że jak chce jechać ze stałą prędkością obrotową na gazie to zaczynaś szarpać ???jak dodam gazu to przestaje .

Napisano

> Mianowicie,do pracy mam 4,5km w jedną strone i przy niskich temp. ,

> na gaz przełancza się dopiero po ok 2km .

> Czy dało by się zmniejszyć temp. przełanczania na gaz???

Pewnie - trzeba mieć laptopa + np kabelek od Siemensa C35/45/55/65 + hasło do sterownika (od instalatorów) i możesz sobie ustawiać dowolne parametry. Program do obsługi jest na stronie producenta.

> Co to może być że jak chce jechać ze stałą prędkością obrotową na

> gazie to zaczynaś szarpać ???jak dodam gazu to przestaje .

Najprawdopodobniej zła kalibracja. U mnie nic takiego nie występuje. Dwaj kumple też tą samą instalkę założyli i obaj są zadowoleni - Fiesta'96 1,3 i Focus'98 1,8. U jednego (fiesta) wprowadziłem po instalatorach drobną korektę w ustawieniach, bo mu się nie wkręcał dobrze na obroty. Popytaj jeszcze Amberka - zakładał DTGas w swoim Astrolocie, ale on ma instalkę w wersji "700". To w sumie też to samo, nie ma tylko czujnika ciśnienia gazu na szynie wtryskowej, co upraszcza konstrukcję, ale trzeba dodatkowo ustawiać moment "rezerwy" - komputer "nie wie" kiedy faktycznie kończy się gaz, więc musi to obliczyć.

Największy problem możesz mieć z wydobyciem hasła do sterownika. Niestety aby utrwalić zaprogramowane parametry w pamięci flash konieczne jest ustawienie hasła, więc prakrycznie w 100% tych instalacji jest założone hasło. Ja nie miałem problemów, ale przeprowadziłem wcześniej z właścicielem zakładu bardzo rzeczową dyskusję z zakresu elektroniki i diagnostyki samochodowej, dzięki której nie miał wątpliwości. Ale generalnie mówił, że nie rozdają haseł. Boją się, że ludzie bedą mieszać w sterownikach i w sumie ich rozumiem.

U ciebie jest sytuacja inna - sami instalatorzy są partaczami i nie potrafią dobrze ustawić samochodu - może to być argument w dyskusji.

Rozpatrując problem zdroworozsądkowo to w czasie gwarancji mogą hasła nie dać, ale po jej upływie to w zasadzie muszą - to w końcu Twoja instalacja i możesz z nią robić co Ci się podoba.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.