Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra III 1.7CDTI - dziwne dźwięki

Featured Replies

Napisano

Witam,

Od jakiegoś miesiąca jestem w posiadaniu nowej Astry 3 kombi z silnikiem 1.7CDTI. Przy mocniejszym depnięciu na gaz z okolic podszybia od strony pasażera słychać takie terkotanie, jakby coś w wibracje wpadało (przeważnie ma to miejsce przy obrotach rzędu 2000-2500 RPM). Co ciekawe terkotanie cichnie gdy ustawię dmuchawę na drugi bieg smile.gif

W serwisie nie wiedzą co to i skąd to ale zapewniają, że to raczej nie silnik i nie turbina.

Ktoś mnie poratuje i wie jak to rozwiązać??

Pozdrawiam,

Sławek

Napisano

u mnie jest coś podobnego,jakieś coś takiego jakby w drzwiach czy w schowku choćby jakiś kawałek plastyku był lużny i wpadał w wibracje przy niskich obrotach i też jeszcze do tego nie doszłem.

Napisano

Miałem coś podobnego, co prawda w II, nie pamiętam jak jest zbudowana w III deska, ale u mnie wzbudzała się kratka nawiewu powietrza na przednią szybę po prostu na jednym zaczepie słabo trzymało wyciągnąłem ją i podklejłem gąbką w kilku miejscach i jest cisza w tym miejscu, ale nadal trzeszczy z okolic TIDa i środkowej części deski muszę się za to też zabrać. Muszę powiedzieć, że jestem BARDZO nie mile zaskoczony jakością montażu i niemieckiej solidności, auto składane w Niemczech jako jedno z ostatnich II możliwe, że składali z pozostałych odpadów. Dodam, że przebieg to tylko 80 000km i jeszcze poprawiałem czujnik poduchy w drzwiach kierowcy bo też się wzbudzał i drżał. Jeździłem wcześniej kilkoma fiatami a wiadomo jaka jest opinia o montażu fiatów ale tam nic nie trzeszczało.

Napisano

no to jest jakby gdzieś z okolic lusterka,małego głośnika,albo schowka musze kogoś z dobrym słuchem posadzić za pasażera i niech to mi wynajdzie boozing.gif bo mnie nerwią jakies hałasy w kabinie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.