Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Może to zawór?

Featured Replies

Napisano

Witam.Mam ostatnio problem z odpaleniem mojego cc700. A objawia się to tym że zimny pali na jeden cylinder,rura kolektora robi się ciepła tylko od jednego cylindra,druga zimna.Po wykręceniu obu świec to ta co pali jest ciemna i mokra a ta druga jasna i sucha (czyli tak jakby nie zasysał paliwa,i dodam że iskra jest bo sprawdzałem), jak jakimś cudem zaskoczy na obie świece to przez chwile ma bardzo nierówne obroty i po jakiejś chwili wchodzi normalnie na równe obroty i jest wszystko ok, ciepły zapala bez problemu.Jeżeli to zawór to czy dużo jest roboty z wymianą ?

Napisano

Witam

Trochę dziwne te objawy jak na zawór. Ja prędzej stawiam na rozsypanie się hydraulicznego regulatora luzów. Jeśli zawiesza sie zawór to raczej nie domyka się, więc świeca powinna być zalana paliwem.

A co do dobrania się do zaworów, to trzeba zdejmować głowice, czyli wypuścić płyn chłodzący, odkręcić układ dolotowy i wydechowy. Po wymianie zaworu ( jest szansa że prowadniczkę też trzeba będzie wymienić ) planujesz głowice, owa uszczelka i składasz wszystko w kolejności odwrotnej jak zdejmowałeś.

Pozdro

Napisano

> Witam.Mam ostatnio problem z odpaleniem mojego cc700. A objawia się

> to tym że zimny pali na jeden cylinder,rura kolektora robi się

> ciepła tylko od jednego cylindra,druga zimna.Po wykręceniu obu

> świec to ta co pali jest ciemna i mokra a ta druga jasna i sucha

> (czyli tak jakby nie zasysał paliwa,i dodam że iskra jest bo

> sprawdzałem), jak jakimś cudem zaskoczy na obie świece to przez

> chwile ma bardzo nierówne obroty i po jakiejś chwili wchodzi

> normalnie na równe obroty i jest wszystko ok, ciepły zapala bez

> problemu.Jeżeli to zawór to czy dużo jest roboty z wymianą ?

Mokra świeca nie da iskry lub bardzo słabą. jak zapali to się oczyszcza. Wygląda mi na to że ta sucha to jest Ok natomiast ta druga jest zalana paliwem (olejem lub chłodziwem). Czyli może to tylko kable WN lub świeca a może i UPG.

Napisano
  • Autor

Całkiem możliwe że to popychacz bo jak ma mało oleju to jeden zawór stuka jak jest zimny (po tym wiem kiedu mu dolać olej ) i po dolaniu przestaje do następnego razu, a co do mokrej świecy to właśnie na niej pali bo rura wylotowa od tego cylindra robi się ciepła a druga jest zimna(ta od suchej świecy), kable wymienialem jakieś 25tyś temu, świece jakieś 18 tyś.UPG? Kiśla pod korkiem oleju nie mam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.