Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zacinaja sie obroty silnika .

Featured Replies

Napisano

Witam ! Tym razem mam kłopoty z obrotami silnika które albo sie zacinają np na 40 tys. lub wzrastają do 60 tys. myślałem ze to linka gazu ale linka jest ok. Okazało sie ze to taki bolec który sie sam wysuwa. Na zdjęciu zaznaczyłem to z czym mam problem. Nie mam pojęcia w ogóle dlaczego tak sie robi i czy to coś poważnego.

[image]dsc00198qt4.th.jpg[/image]

Napisano

Jak to mówią, luzik. Jest tosilnik krokowy Boscha. Można taki spokojnie kupić i wymienić. Dostęp kiepski ale da się przeżyć. Ten model był uzywany we wszystkich samochodach z systemem Boscha. Więc jest tego trochę za przystępną cenę. Ale skoro on fiksuje to radzę sprawdzić czy silnik nie łapie lewego powietrza no i czy sonda Lambda czasem nie umiera.

Napisano
  • Autor

Będę musiał sprawdzić czy nie łapie gdzies powietrza. A co do sondy to ktoś mi mówił kiedyś ze jak mam wycięty katalizator to sonda nie chodzi. Nie wiem ile w tym jest prawdy bo nie znam sie na takich rzeczach. Aha i jeszcze jak przyspieszam lub dodam gazu to coś bulgocze ,odgłos ten wydobywa sie z pod kierownicy może to tez ma coś wspólnego z tym?

Napisano

Sonda działa tak czy tak, Najwyżej podaje zafałszowane dane. Bulgocze? Czy to jest taki odgłos jak przelewanego płynu?

Napisano

Jeśli to jest tylko rano to ja też tak mam. Ale jeśli ciągle to sprawdziłbym poziom płuny chłodzącego.

Napisano
  • Autor

Płynu jest tyle co powinno byc odgłos dochodzi od rurki tej od ekonomizera.Tylko czy tam ma byc jaks płyn? Wracajac to tych odrotów to czasami jak jade to samochud jest taki zamulony ze nie idzie nim jechac a co dopiero wyprzedzic kogos, a nieraz chodzi jak rakieta smile.gif moze to tez ma cos wspólnego z tym ??

Napisano

w rurce ekonomizera jest tylko podciśnienie generowane przez silnik. Raczej może bulgotanie dochodzić z okolic nagrzewnicy ogrzewania. Mówisz że jest zamulony? Hmmm jednak sprawdziłbym sondę lambda i styki potencjometra przepustnicy albo poprostu zrób reset komputera to też powinno pomóc.

Napisano
  • Autor

hmmm restart moze mógł bym zrobic ale nie wiem jak smile.gif:)

Napisano

Klemy z akumulatora, dla pewności po zdjęciu nacisnąć 2-3 razy hamulec odczekać około 10-15 minut. i teraz są dwie szkoły albo:

- Podpiąć aku, uruchomić silnik i dać mu sie zagrzać tak do 2-3 włączeń wentylatora bez naciskania gazu

- albo podpiąć aku zapalić silnik i trzymać obroty tak gdzieś na 2000 do 2-3 włączeń wentylatora. Nie włączając żadnych innych urządzeń.

Ja próbowałem tę pierwszą i się sprawdziła. Tak na marginesie masz w tej limuzynie gaz? Bo jeśli tak to reset robi się na benzynie.

Napisano
  • Autor

Sorry ze tyle czasu nie pisałem ale miałem problemy z netem frown.gif. Wiec nie mam gazu i jutro sprobuje tak zrobić jak napisałeś. Jak postukałem w ten silniczek korkowy to jakiś czas chodziło dobrze,przeczyściłem wtyki i jakoś chodzi. Auto zawsze głupieje jak jeżdżę po Wrocławiu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.