Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ktoś pomoże-sterowanie centralny+pilot

Featured Replies

Napisano

Witam

Zwracam sie do Was z prośbą kto pomoże mi i podpowie jak to podłączyć Zakładaliśmy dzisiaj sterowanie z pilota centralnym zamkiem w hundaiu Mamy taki sterownik jak na rysunku

A przy silowniku w aucie jest 5 kabli czerwony i niebieski w jednym gnieździe to pewnie napiecie i masa oraz jeszcze jakies 3 w drugim brązowy fioletowy i czarny Nie wiem teraz jak połączyć to ze schematem na rysunku napewno napiecie i masa z napieciem i masa w sterowniku to nie problem ale jak połączyć 3 pozostałe kable z tymi pierwszymi 6 od góry sterownika

Z instrukcji wiem ze pierwsze 3 od góry służą do otwierania i kolejne 3 do zamykania ale od czego sa one i jak połączyć jeżeli sterownik ma tylko 3

Pomóżcie

ZX góry bardzo dziękuję bow.gif20.GIF

279720767-KopiaKE2-silownik.jpg

post-66439-14352487782323_thumb.jpg

Napisano

Tu na schemacie wszystko jest jasne ale z Twojego opisu wynika ze trzeba mieć schemat tego auta aby podłączyć -przecież nikt nie jest magikiem aby wiedzieć co masz za kable i do czego służą biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Tu na schemacie wszystko jest jasne ale z Twojego opisu wynika ze

> trzeba mieć schemat tego auta aby podłączyć -przecież nikt nie

> jest magikiem aby wiedzieć co masz za kable i do czego służą

to dlaczego do otwierania i zamykania jest tyle kabli jezeli do sterownika idzie oddzielnie zasilanie i masa?? hmm.gif

Napisano

> to dlaczego do otwierania i zamykania jest tyle kabli jezeli do

> sterownika idzie oddzielnie zasilanie i masa??

Z tego co wynika masz na 3 obwody sterowanie zamknij /otwórz a pary są podane wiec nie wiem skąd pytanie?Przecież masz na przemian raz plus raz minus(zamknij /otwórz)nie ma możliwości -no może pneumatyczny lub z pamięcią aby zamek otwierał i zamykał sie tylko impulsem plusa zasilania wink.gif

Napisano

> Witam

> Zwracam sie do Was z prośbą kto pomoże mi i podpowie jak to

> podłączyć Zakładaliśmy dzisiaj sterowanie z pilota centralnym

> zamkiem w hundaiu Mamy taki sterownik jak na rysunku

> A przy silowniku w aucie jest 5 kabli czerwony i niebieski w jednym

> gnieździe to pewnie napiecie i masa oraz jeszcze jakies 3 w

> drugim brązowy fioletowy i czarny Nie wiem teraz jak połączyć to

> ze schematem na rysunku napewno napiecie i masa z napieciem i

> masa w sterowniku to nie problem ale jak połączyć 3 pozostałe

> kable z tymi pierwszymi 6 od góry sterownika

> Z instrukcji wiem ze pierwsze 3 od góry służą do otwierania i kolejne

> 3 do zamykania ale od czego sa one i jak połączyć jeżeli

> sterownik ma tylko 3

> Pomóżcie

> ZX góry bardzo dziękuję

juz ci mowie koleszko bo widze ze schemat masz dla mnie nawet znajomy wink.gif

wiec tak: musisz sie dowiedziec czym jest sterowany c.z. czyli czy masa czy plusem, bo to wazne u mnie jest wyzwalany podaniem masy. po drugie musisz zlokalizowac przekaznik od cz (moze byc pod deska gdzies z lewej strony albo gdziekolwiek indziej, pogrzeb w necie lub obsluchaj auto i znajdz gdzie cyka podczas zamykania i otwierania ) teraz tak :

jesli c.z. wyzwalany jest masa to podlaczas zolty i zolto zielony razem do masy auta , a pomaranczowe Cie nie interesuja, a jesli plusem (ale tego nie gwarantuje u mnie byl minus i bawilem sie minusem) to wtedy na odwrot pomarancz i pomarancz czarny pod plus zolte luzem. znajdujesz przy przekazniku kabel na ktorym pojawia sie minus podczas zamykania (najlatwiej przytknac do niego probowke na 12v podlaczona pod mase i jesli centralny sie zamknie to lutujesz do niego kabel bialy) i minus podczas otwierania, jesli do niego przytkniesz mase to c.z. sie otworzy i do niego lutujesz bialo czarny (sprawdz ze swoja instrukcja!!!). migniecie kierunkami podlaczas do kabli, ale gdzie i co to Ci nie pomoge musisz poszukac po forach itp. prawdopodobnie kable beda leciec w lewym progu... pomoze Ci napewno probowka taka na 12v za 5pln w motoryzacyjnym smile.gif mi bardzo pomogl kolega z forum mitsubishi i przegrzebanie forum elektrody ok.gif bedzie troche kabli namotanych i lutowania, ale sie nie przerazaj ok.gif

tak jak pisalem wazne jest znalezc kabel ktory po podaniu na niego minusa zamknie c.z. oraz kabel ktory po podaniu minusa otworzy c.z. PAMIETAJ ja sie bawilem u siebie mitsubishi na minusie nie wiem jak jest w hyundaiu dowiedz sie dokladnie.

Poza tym powinienes miec lepszy schemat na ktorym powinno byc opisane ze zolty to jest to a bialy odpowiada za to ok.gif

pzdr i powodzenia 20.GIF

Napisano
  • Autor

Znalazlem te przewody faktycznie po podaniu masy otwiera i zamyka tyle ze jak podepnę sterownik wszystko podłączone tak jak napisałeś i działa

ale tylko otwieranie nie działa zamykanie choć to troszkę dziwne bo za każdym razem tylko otwiera i to zamek otwiera zamyka otwiera zamyka mniej wiecej tak to dziala Ale moze coś trzeba zrobić z tymi pomarańczowymi????I co to jest tn kabel impuls masy niskoprądowy??

Napisano

> Znalazlem te przewody faktycznie po podaniu masy otwiera i zamyka

> tyle ze jak podepnę sterownik wszystko podłączone tak jak

> napisałeś i działa

> ale tylko otwieranie nie działa zamykanie choć to troszkę dziwne bo

> za każdym razem tylko otwiera i to zamek otwiera zamyka otwiera

> zamyka mniej wiecej tak to dziala Ale moze coś trzeba zrobić z

> tymi pomarańczowymi????I co to jest tn kabel impuls masy

> niskoprądowy??

napisz to jeszcze raz z przecinkami bo jestem po dwoch piwach i nie moge tego skumac o co chodzi z tym otwiera zamka otwiera. Jeli po podaniu na owe przewody (osobno) przy przekazniku CZ czyli tym co "cyka" masy czyli minusa - zamek sie otwiera lub zamyka to pomaranczowe sa niepotrzebne bo one decyduja o podawaniu plusa jesli CZ bylby sterowany plusem, jak jest sterowany minusem to zolte do masy a pomaranczowe do nieczego. czyli co pstrykas zna piloce zamknic i zamyka aotworz nie ptwiera czy jak? impuls masy niskopradowy to nie wiem co to jest, moze wyjscie na modul domykania szyb?? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> napisz to jeszcze raz z przecinkami bo jestem po dwoch piwach i nie

> moge tego skumac o co chodzi z tym otwiera zamka otwiera. Jeli

> po podaniu na owe przewody (osobno) przy przekazniku CZ czyli

> tym co "cyka" masy czyli minusa - zamek sie otwiera lub zamyka

> to pomaranczowe sa niepotrzebne bo one decyduja o podawaniu

> plusa jesli CZ bylby sterowany plusem, jak jest sterowany

> minusem to zolte do masy a pomaranczowe do nieczego. czyli co

> pstrykas zna piloce zamknic i zamyka aotworz nie ptwiera czy

> jak? impuls masy niskopradowy to nie wiem co to jest, moze

> wyjscie na modul domykania szyb??

to znaczy po podaniu masy na odpowiednie kable otwiera i zamyka wiec do tych kabli podłączyłem odpowiednio białe a zółte razem do masy auta i jak otwieram z pilota to się dzieje tak: pstrykam na pilocie otwórz-i zamek robi tak otwiera zamyka otwiera zamyka czyli dwa razy pstryka jak naciskam zamknij na pilocie to nic się z zamkiem nie dzieje

Juz trochę głupieje confused.gif

Napisano

> to znaczy po podaniu masy na odpowiednie kable otwiera i zamyka wiec

> do tych kabli podłączyłem odpowiednio białe a zółte razem do

> masy auta i jak otwieram z pilota to się dzieje tak: pstrykam na

> pilocie otwórz-i zamek robi tak otwiera zamyka otwiera zamyka

> czyli dwa razy pstryka jak naciskam zamknij na pilocie to nic

> się z zamkiem nie dzieje

moze je zamien?

> Juz trochę głupieje

czyli bialo czarny podlaczyles do kabla do ktorego jak podajesz mase to robi otwieranie cz a bialby do kabla do ktorego po podaniu masy robi zamykanie? moze pilota najpierw trzeba jakos zaprogramowac? np. u mnie trzeba bylo pilota zaprogramowac do centralki. naprawde w instrukcji nie masz ze bialy kabel jest do tego zolty do tego bialo czarny do tego itd???? cfaniaczek.gifhmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.