Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Domykanie szyb w Seacie Leon

Featured Replies

Napisano

Szanowni kledzy,

potrzebuje informacji w jaki sposob mozna zrobic automatyczne domykanie szyb w Seacie Leonie z 2001 roku 1,9 TDI wykorzystujac orgianly centralny zamek jako impuls do domykania.

Po zamknieciu samochodu centralnym zamkiem automatycznie dosuwaja sie szyby.

Mam cos takiego zamontowanego w Oplu a teraz chcialbym pomoc koledze w zainstalowaniu takiego domykania w Seacie

Byc moze ktos z Was juz cos takiego sobie zrobil i podzieli sie informacjami smile.gif

Bedzie wdzieczny za wszelkie sugestie

pozdrawiam,

tomi

Napisano

> Szanowni kledzy,

> potrzebuje informacji w jaki sposob mozna zrobic automatyczne

> domykanie szyb w Seacie Leonie z 2001 roku 1,9 TDI wykorzystujac

> orgianly centralny zamek jako impuls do domykania.

> Po zamknieciu samochodu centralnym zamkiem automatycznie dosuwaja sie

> szyby.

> Mam cos takiego zamontowanego w Oplu a teraz chcialbym pomoc koledze

> w zainstalowaniu takiego domykania w Seacie

> Byc moze ktos z Was juz cos takiego sobie zrobil i podzieli sie

> informacjami

> Bedzie wdzieczny za wszelkie sugestie

> pozdrawiam,

> tomi

jezeli masz domykanie w zamku (trzymasz kluczyk w drzwiach w pozycji zamknij i sie szyby zaczynaja domykac) to kupujes jakies autoalarm z funkcja komofrt w ktorej mozesz ustawic czas impulsu "zamykania"

Napisano
u mnie bylo to zamontowane razem z alarmem, ale do alarmu trzeba bylo dokupic modul domykacza. ogolnie to polecam kolege OKI on mi to zamontowal, i jesli nie masz pojecia co do czego to polecam kontakt z oki-m ok.gif
Napisano

> jezeli masz domykanie w zamku (trzymasz kluczyk w drzwiach w pozycji

> zamknij i sie szyby zaczynaja domykac) to kupujes jakies

> autoalarm z funkcja komofrt w ktorej mozesz ustawic czas impulsu

> "zamykania"

dokładnie tak waytogo.gif

kolega OKI montował mi taki alarm z funkcją domykania (bez żadnych dodatkowych modułów) i poprostu podpiął się pod domykanie "z kluczyka" i banga smile.gif

ewentualnie jak nie chcesz alarmu to skontaktuj się z kolegą OKI, on zbuduje Ci nawet od podstaw taki układ i zamontuje.

Napisano
  • Autor

Witam,

Dzieki za dopowiedzi.

Powiedzice jeszcze jakie sa kolory przewodow sterujace centralnym zamkiem (otworz/zamknij)

i jaki jest kolor przwodu ktory steruje domykaniem szyb przy trzymaniu kluczyka w pozycji domknij.

dzieki za odpowiedz

pozdrawiam

Napisano

> Witam,

> Dzieki za dopowiedzi.

> Powiedzice jeszcze jakie sa kolory przewodow sterujace centralnym

> zamkiem (otworz/zamknij)

> i jaki jest kolor przwodu ktory steruje domykaniem szyb przy

> trzymaniu kluczyka w pozycji domknij.

> dzieki za odpowiedz

> pozdrawiam

wiesz kolory różnią się w zależności od modelu, raczej masz inne niż u mnie a poza tym nie pamiętam już jakie to kolory, musisz je wyczaić,

ale jeśli chodzi o centralny to w grupie VW auta mają komfort (te nowsze) i sterowanie szyb,lusterek,zamykanie drzwi idzie po canie, znaczy to tyle że jak będziesz miał zał. fkcje alarmu zamyk auta po wł.zapłonu to będzie Ci on blokował sygnał - nie będziesz mógł sterować szyb,lusterek, ale jeśli zrobisz jak u mnie że alarm tylko uzbraja się i zamyka centralny, bądź go otwiera to nie ma problemu (domyśłnie-nie siedzisz w aucie na załączonym alarmie)

komfort daje jednak wyjście z tej sytuacji - można aktywować fkcje ryglownia drzwi po przekroczeniu 15km/h i odryglowania po wyjęciu kluczyka ze stacyjki (moim zdaniem lepsze rozwiązanie od fkcji w alarmie - rygluje po przekręceniu kluczyka i odryglowuje po zgaszeniu silnika)

aha jeszcze jedno - jak będziesz podpinał alarm pod czujnik otwarcia drzwi to pamiętaj żeby zrobić separatory sygnału - bo komfort co 40-50 min "sprawdza"czy wszystkie lampki są wyłączone i w ten sposób wzbudza alarm (jak jest bez separatorów sygnału - poprostu diody musisz wlutować w odpowiedniej konfiguracji)

najlepiej zapytaj na TYM o dokładny schemat elektryczny, lub kolory kabelków

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.