Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana silnika krokowego

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problemy z silnikiem krokowym, obroty falują, niby był ostatnio naprawiany ale jakimś cudem nic to wielkiego nie dało a 60zł zapłaciłem frown.gif obroty ustalają się na 2000 na jałowym biegu i jest tak przez jakieś 10 minut, pozniej spadaja drastycznie do 1000, a wczoraj silnik mi nawet zgasł frown.gif. czy jeśli kupię taki silnik krokowy (KLIK ) to będę miał jakieś problemy z jego wymianą? czy wymieniajac silnik krokowy trzeba go jeszcze jakos ustawiac przy pomocy jakichs komputerow czy tez on sam się powinien ustawic? prosze o poradę, straciłem już cierpliwość do mechaników, którzy za każdym razem kasują, mówią że jest okej po czym wracam do domu i problem zostaje.. tak samo jak z odpalaniem. Na zimnym na dotyk, na ciepłym go muli i nikt nie wie o co chodzi passed_out.gif. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Szymon

Fiat Brava 1,6 [103KM] '97

Napisano

Jedyny problem z odkręceniem, jak się nie ma odpowiedniej końcówki do śrubokręta. Sama wymiana trwa krócej niż wypice piwa.

Napisano
  • Autor

> Jedyny problem z odkręceniem, jak się nie ma odpowiedniej końcówki do

> śrubokręta. Sama wymiana trwa krócej niż wypice piwa.

a czy nie bedzie zadnych problemow z obrotami falujacymi? tzn czy nie bedzie trzeba ustawiac tego silnika czy on juz jest ustawiony bo nie wiem na czym to wszystko polega :/

Napisano

> a czy nie bedzie zadnych problemow z obrotami falujacymi? tzn czy nie

> bedzie trzeba ustawiac tego silnika czy on juz jest ustawiony bo

> nie wiem na czym to wszystko polega :/

Poszukaj w archiwum smile.gif. Na temat silniczka krokowego było tyle, że książkę można napisać grinser006.gif

Problem z obrotami może występować również z powodu kabli, więcej w referacie Patre:

maaam! [rozwiązanie dla pływających/nieprawidłowych obr.]

• 4 tygodnie później...
Napisano

Miałem podobny przypadek ale w Tipo 1,6. Nie była to wina silnika krokowego tylko potencjometru przepustnicy. Nie wiem czy w Twoim coś takiego istnieje? Na zdrowy rozum powinno być.

Napisano

Reset centralki po wymienie krokowca, po prawidlowym czyszczeniu krokowca i resecie bedzie po roblemie, nie trzeba wymienac na nowy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.