Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hak do marysi z firmy TOMET-nie pasuje prawie nic

Featured Replies

Napisano

Witam. Zakupiłem toto przez allegro, czytam instrukcję montażu, myślę sobie ok., pójdzie gładko- zdemontować zderzak, rozwiercić na większą średnice istniejące otwory w podłużnicach, zrobić dziury w podłodze bagażnika przełożyć śruby z tulejkami i skręcać. Guzik prawda.

1) haka nie da się założyć bez odcięcia środkowego mocowania zderzaka-w miejscu gdzie on jest będzie belka haka

2)trzeba o jakieś 6-8 mm obcinać z dwóch stron blachę pasa tylnego-inaczej nie wchodzą uchwyty mocujące hak do podłużnic

3)w podłodze bagażnika na linii podłużnic są takie zagłębienia, coś w rodzaju "korytka"- podkładki z zestawu montażowego łapią blachę samymi koniuszkami, ponadto tulejki przez te zagłębienia są za długie, trzeba ciąć

4) żaden z otworów w łapach haka nie jest wykonany osiowo z otworami podłużnic, niektóre rozmijają się o 3/4 średnicy

5)żeby założyć zderzak trzeba wycinać w nim okienko w miejscu gdzie są "wąsy " mocujące kulę haka

Tyle z grubsza, oczywiście w instrukcji nie ma słowa o powyższych "udogodnieniach", dowiedziałem się o nich dzwoniąc do producenta, i rozmawiając z pracownikiem który montował niedawno to cudo w maryśce. Oczywiście on nie wiedział czemu tego nie ma w instrukcji ,a miła pani zaproponowała zwrot jeśli mi towar nie odpowiada-czekałem ponad 2 tygodnie na towar który miał być po 1-2 dniach od zapłaty (allegro), wiec dokonałem tej rzeźby rzucając mięsem z wk angryfire.gif, ale ostrzegam innych-firma Tomet z Rudy śląskiej-nie wiem jak z hakami do innych bryk ale do maryśki zpie... rzecz okropnie!

Napisano

Ja miałem montowany w ich firmie już bardzo dawno. Montaż trwał wieki (w czsie montażu dopiero go produkowali) , a do dziś mam problemy z korozją. Nie pomagały nawet wynalazki typu "HAMERITE".

Napisano

jak bylem na etapie kupna haka do marychy to podjechałem do zakładu montującego i pytałem co by było dobre a co omijać szerokim łukiem ... gość powiedział ze jak chce hak tani i pasujący to tylko ze Słupska , te z tomet-u to jeno wielkie G tongue.gif ... Zdecydowałem się na Słupsk , panowie montowali go 2 h , a po sciągnieciu kuli mogę otwierać zderzak ok.gif i nic z zewnarz nie trzeba przerabiać , ciąć ani kombinować smile.gif

Napisano
  • Autor

> jak bylem na etapie kupna haka do marychy to podjechałem do zakładu

> montującego i pytałem co by było dobre a co omijać szerokim

> łukiem ... gość powiedział ze jak chce hak tani i pasujący to

> tylko ze Słupska , te z tomet-u to jeno wielkie G ...

> Zdecydowałem się na Słupsk , panowie montowali go 2 h , a po

> sciągnieciu kuli mogę otwierać zderzak i nic z zewnarz nie

> trzeba przerabiać , ciąć ani kombinować

Teraz wiem że trzeba było zrobić to samo, cóż, człek uczy się na błędach. Swoją drogą przed zakupem przetrzepałem archiwum i nie znalazłem nic o tych hakach, może te wypociny się komuś przydadzą.

Napisano

> jak bylem na etapie kupna haka do marychy to podjechałem do zakładu

> montującego i pytałem co by było dobre a co omijać szerokim

> łukiem ... gość powiedział ze jak chce hak tani i pasujący to

> tylko ze Słupska , te z tomet-u to jeno wielkie G ...

> Zdecydowałem się na Słupsk , panowie montowali go 2 h , a po

> sciągnieciu kuli mogę otwierać zderzak i nic z zewnarz nie

> trzeba przerabiać , ciąć ani kombinować

ja zamontowalem hak w ASO ladny sciagany i nic nie widac, zdezak mozna otwierac, czas operacyjny niecale 2 godz

Napisano

> ja zamontowalem hak w ASO ladny sciagany i nic nie widac, zdezak

> mozna otwierac, czas operacyjny niecale 2 godz

A cena?

Napisano

> A cena?

bym musial zerknac w rachunki jak bardzo co zalezy to moge zajzec na przyszly weekend jak bede w domu) bo robilem wtedy hak, pompke spryskiwaczy reflektorow i klocki przednie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.