Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

da sie wyregulowac reczny by rowno zabieral??

Featured Replies

Napisano

od nowosci mam problem z recznym nie tylko ja kuzyn tez jedno kolo hamuje mocniej niz drugie rozpieraki ok linka tez co moze byc??

Napisano

> od nowosci mam problem z recznym nie tylko ja kuzyn tez jedno kolo

> hamuje mocniej niz drugie rozpieraki ok linka tez co moze byc??

Skąd wiadomo,że linka ok?Była wymieniana?Jeśli jest stara,to może być gdzieś przyrdzewiała, zagnieciona i wtedy będzie źle ciągła.Jeśli rozpieraki ok i linka ok,to trzeba zdjąć bębny i zobaczyć.

Napisano

> Skąd wiadomo,że linka ok?Była wymieniana?Jeśli jest stara,to może być

> gdzieś przyrdzewiała, zagnieciona i wtedy będzie źle

> ciągła.Jeśli rozpieraki ok i linka ok,to trzeba zdjąć bębny i

> zobaczyć.

Zgadzam się, też tak ostatnio miałem. Linki w CC lubią się "szybko zestarzeć" grinser006.gif Gdy nie używa się często ręcznego, linka lubi po prostu zardzewieć i się zatrzeć. Trzeba ją wymienić na nową - koszt ok. 30zł. Nie ma sensu smarować, oliwić , itp waytogo.gif

Napisano

> Zgadzam się, też tak ostatnio miałem. Linki w CC lubią się "szybko

> zestarzeć" Gdy nie używa się często ręcznego, linka lubi po

> prostu zardzewieć i się zatrzeć. Trzeba ją wymienić na nową -

> koszt ok. 30zł. Nie ma sensu smarować, oliwić , itp

A jeśli wymieniac linkę hamulca ręcznego, to tylko na oryginalną Fiat'owską. Miałem kiedyś wymienianą na jakiś zamiennik, bo stara sie zapiekła, ale po kilku miesiącach szlag ją trafił (w sumie to od początku była jakaś taka nie bardzo). Kupiłem oryginalną, Fiat'owską (koszt chyba 50 - 60 zł) i już ponad rok jeżdzę bez żadnych problemów.

Napisano

jedyma metoda to na kazdym zakręcie łapę zaciągac i bedzie oki.

a tak serio jeżlei ci łapa krzywo bierze to hamulec nożny tak samo powinien ci nierówno chwytać.

ezeli tak niejest to linka do wymiany cudów niema. grinser006.gif

Napisano

1. Linka do wymiany ( sam niedawno wymieniałem i jest o niebo lepiej )

2. Mechanizm rozpierający szczęki mógł wyrobić miejsce styku owego mechanizmu i okładzin hamulcowych. ( ja tak miałem w jednym kole i dlatego jedno koło mi brało później )

Także nie jest prawdą, że jeżeli ręczny bierze wcześniej na której koło to i nożny będzie miał tak samo.

Napisano

> od nowosci mam problem z recznym nie tylko ja kuzyn tez jedno kolo

> hamuje mocniej niz drugie rozpieraki ok linka tez co moze byc??

zacznij od wymiany linki,ale tylko oryginal ok.gif

Napisano

> 2. Mechanizm rozpierający szczęki mógł wyrobić miejsce styku owego

> mechanizmu i okładzin hamulcowych. ( ja tak miałem w jednym kole

> i dlatego jedno koło mi brało później )

tak jak kolega napisał rozpierak moze być wyrobiony (wytarty) w jedym kole bardziej i nie dociska szczeki do bębna z taką siła jak powinien.Ja poradziłem sobie z tym w ten sposob ze wycigłem oby dwa naspawałem podpiłowałem i działają do tej pory biglaugh.gif

Napisano

Linka nie musi być oryginalna - wystarczy zalać ją olejem lub oliwą - proponuję to samo zrobić z nową oryginalną. Mi taka niby oryginalna zatarła się po roku - przesmarowałem ją i zalałem oliwą iśmiga do dziś.

Napisano

Witam

mam podobny problem. Od nowości jedno koło łapie wcześniej niż drugie- upierdliwe jest to do tego stopnia że tylne koło blokuje się podczas gdy pozostałe się kręcą - co w okresie zimowym kończy się różnie. Zacząłem od linki, potem pompa, rozpieraki,tłoczki, bębny i szczęki też sąnowe - i jak jedno koło się blokowało tak się blokuje. Jeśli ktoś ma jeszce jakieś propozycje to niech pisze. Niewiem gdzie jest problem bo nawet przy całkowitym odłączeniu linki tylne koło i tak sie blokuje. Oczywiście zaciągnięcie ręcznego blokuje to samo koło (po wszystkich wymianach ręczny zaciąga się na 2 ząbki)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.