Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po regeneracji Lovato

Featured Replies

Napisano

Przepraszamże znowu wracam do starego do problemu, ale po tym jak zregenerowałem reduktor lovato, membrany raczej orginalne od rekomendowanego allegrowicza. Moja instalka to bingo-s. Mam jednak problem ze spaleniem wzrosło o jakieś 2,5l. Wskaźnik led podpięty do sondy lambda w trakcie jazdy poprzednio oscylował teraz stoi w miejscu w połowie wartości, na jałowych też nie oscyluje chociaż jak zamocno wkręciłem (półł obrotu) tą mosiężna śrubę to zaczął przygasać a w penym momencie przez chwilę oscylować l Silnik chodzi ogólnie OK. Regulacja czułości membrany mino wkręcenia prawie do końca nie zmienia wyświetlenia wskaźnika. Na Pb wskaźnik oscyluje (choć jakbhy trochę za wolno ale odczucie subiektywne), czyli sonda powinna być OK. Czy przyczyną może być zamocno wykręcona śruba tzw obejścia na reduktorze (mosiężna na górze reduktora). Dodam że silniczek krokowy lpg raczej działa, czuć przy dotykaniu. Instalacja był wcześniej dobrze wyregulowana na komputerze, a teraz też widać pracę silniczka krokowego ale minimalnie to wpływa na pracę sondy.Proszę o poradę.

Napisano

Jeżeli jest Bingo S4 - to należy podpiąć się fejsem do komputera i sprawdzić ustawienia. Może trzeba przenieść punkt PWA i od nowa ustawić graniczne otwarcia +/- krokowca.

Napisano
  • Autor

>Podpinałem i przesunąłem poniżej 90 (normalnie jest 98) nic się nie zmieniło.

Napisano

Super dziwne jest że ten wskaźnik stoi w połowie? Jakiemu to napięciu sondy odpowiada? Czy na PC też sygnał z sondy stoi na środku? Na jakiej wartości?

Napisano
  • Autor

>Odpowiada to około 0,45V Dokładnie tak samo pokazuje sterownik od Bingo jak i wskazania sondy z euroscana. Dzisiaj na Pb oscylacje dochodziły do połowy. Po regulacjach parownika na lpg na jałowych minimalnie oscylowało, a w trakcie jazdy jak w morde stoi w połowie, ale silnik przyśpiesza i chodzi prawidłowo. Przy puszczeniu gazu widać dzialanie cut-off wskaźnik spada do zera. Pytam bo niechciałbym ponosić niepotrzebnych kosztów myślę, że to może być sonda bo po kręceniu śrubą parownika widać efekt czyli zubożanie lub wzbogacanie, ale tylko na jałowych.

Napisano

> >Odpowiada to około 0,45V Dokładnie tak samo pokazuje sterownik od

> Bingo

To nie dobrze, jakas ustera elektryczna na pewno nie związana z reduktorem. Może niekontakt sygnału sondy albo kiepska masa.

> jak i wskazania sondy z euroscana.

na LPG przecież powinien pokazać sygnał emulowany

>Dzisiaj na Pb oscylacje

> dochodziły do połowy.

do połowy czego?

> Po regulacjach parownika na lpg na

> jałowych minimalnie oscylowało,

to znaczy w jakich granicach

> a w trakcie jazdy jak w morde

> stoi w połowie, ale silnik przyśpiesza i chodzi prawidłowo. Przy

> puszczeniu gazu widać dzialanie cut-off wskaźnik spada do zera.

> Pytam bo niechciałbym ponosić niepotrzebnych kosztów myślę, że

> to może być sonda bo po kręceniu śrubą parownika widać efekt

> czyli zubożanie lub wzbogacanie, ale tylko na jałowych.

Sonda albo zła masa.

Napisano
  • Autor

Może nie ma kontaktu sygnału sondy albo kiepska masa.

No to przynajmniej przez chwile by oscylował w trakcie jazdy a ona stoi na tych ~0,5V, spada do 0 przy puszczeniu gazu, a po przełączeniu na Pb po chwili oscyluje ale tylko do 0,5V

> na LPG przecież powinien pokazać sygnał emulowany

> myslałem o Pb

> do połowy czego?

czyli od 0V do 0,5V

>jeśli zła masa

jak ją zlokalizować ewentualnie. Albo jak inaczej sprawdzić sonde.

Dziwne w tym wszystkim jest to, że czasami pokazuje w okolicach 1V po wyłączeniu silnika przez chwilę lub było to widac w trakcie regulacji na sterowniku Bingo. ale na dłuższą metę nie daje się wprowadzić w pełną oscylację.

Jaką ewentulanie sondę i gdzie polecacie zakupić. Bosch chyba odpada-podróby podobno lepsze są ngk oczywiście myślę o uniwersalnej.

Napisano

Najlepiej sprawdź zaraz na sondzie. Podłącz ten tester pomiędzy szary(masa) a czarny (sygnał sondy). Jeżeli bedzie tak samo do tych 0,5V to sonda do wymiany.

Napisano
  • Autor

> Najlepiej sprawdź zaraz na sondzie. Podłącz ten tester pomiędzy

Tester tak mam podpięty na stałe w samochodzie (po to by czasami właśnie sprawdzić ustawienie lpg). Może jakieś sprawdzone namiary na sprzedawcę?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.