Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

700 wymiana poduszek problem!

Featured Replies

Napisano

Wiec tak kiedys pytalem jak wymienic poduszki lecz dzis gdy zaczalem sie do tego zabierac mialem nastepujace problemy:

1.sroba mocujaca poduszke do belki kreci sie i niemozna odkrecic nakretki. wiec odkrecilem poduszki od budy.

2. Poduszki odkrecone od budy a silnik poszedl 1cm w dol i bardziej niechcial i niemam pojecia dlaczego confused.gif

Napisano

> Wiec tak kiedys pytalem jak wymienic poduszki lecz dzis gdy zaczalem

> sie do tego zabierac mialem nastepujace problemy:

> 1.sroba mocujaca poduszke do belki kreci sie i niemozna odkrecic

> nakretki. wiec odkrecilem poduszki od budy.

> 2. Poduszki odkrecone od budy a silnik poszedl 1cm w dol i bardziej

> niechcial i niemam pojecia dlaczego

ta śruba poduszka - belka kręci się dlatego bo z drugiej strony jest nakrętka której nie widać bo jest schowana w podłużnicy dopiero jak silnik mocniej Ci opadnie będzie ją widać,

odkręciłeś wszystkie 3 poduchy i nie opadł??

Napisano

Najlepiej podstaw lewarek pod silnik i podtrzymaj go delikatnie. Odkręć śruby wszystkich poduszek od nadwozia i wtedy silnik opuszczaj. Nakrętki odsłonią się i bez problemu powinieneś móc odkręcić je

Napisano
  • Autor

odkrecilem 2 poduchy tylko. Opadl tylko 1cm i koniec.

Dodam ze mam niski zawias ale to chyba niema nic wspolnego.

Napisano

> odkrecilem 2 poduchy tylko. Opadl tylko 1cm i koniec.

> Dodam ze mam niski zawias ale to chyba niema nic wspolnego.

a sztaba masz

Napisano

> albo wydech trzyma sztywno

z tego co pamietam to sa dwie wzdluz silnika i jedna przy skrzyni potem jest mocowanie do podwozia elementor od lewarka zmiany biegow zobacz czy to nie wisi na poduszce od skrzyni i tych elementach od lewarka ... wczoraj wymienialismy z kumplem poduche pod skrzynia i leko nie bylo....

pozdro

Napisano

Skoro odkręciłeś od nadwozia poduszki więc nic nie powinno trzymać. Zrób tak:podstaw pod silnik lewarek (żabę) i odkręć poduchę skrzyni od nadwozia. Wtedy powinien się całkiem opuścić. Oczywiście pod okręconą skrzynię od nadwozia też podstaw coś żeby nie poleciało w kanał wszystko.

Z poduszką od skrzyni nie jest wesoło. Też u siebie w tamtym roku wymieniałem. Trzeba się trochę było gimnastykować ale teraz mam patent na to:odkręcasz mocowanie poduchy od nadwozia. Skrzynia delikatnie opadnie ale nie na tyle żeby swobodnie odkręcić resztę. Wtedy między skrzynię a nadwozie wkładam np drewniany klocek żeby oddaliło skrzynię od reszty i po problemie. Teraz mam dziwny przypadek i podejrzewam że znów pod skrzynią poduszka poszła bo jak na wstecznym mocniej ruszę to słychać takie głuche jakby drgania, uderzanie o podłogę i dochodzi to z okolicy właśnie skrzyni biegów, tu jak fotel kierowcy. Jak myślicie?? Wina poduszki skrzyni??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.