Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

parownik genius 1200 BRC sequent 24

Featured Replies

Napisano

gazownik stwierdził ze parownik do wymiany bo sam za dozo pali a dlatego że gaz oprócz tego że płynie normalna drogą to jeszcze dodatkowo prze rurkę podciśnioniową. a to wszystko dlatego że membrana pękła a od czego pękła do brudnego gazu. Czy to ma sens. koszt 600 zł.

stwierdził to następująco podłaczył instal gaz do kompa i na gaz to ciśnienie było 1100 mbar następnie przełączył na benzyne i ciśniienie spadło wniosek gaz wyleciał rurką od podciśnienia. Niech ktos mądry się wypowie.

do czego jest ta rurka od podciśnienia to ta rurka do której podłącza sie czujnik map przy kalibracji instalki

Napisano

Nie wiem czy mądrze się wypowiem ale spróbuję.

Reduktor/genius/ kosztuje ok. 400 PLN reszta/200 PLN/za wymianę?

Czujnik ciśnienia/sensr map/podłącza się do listwy wtrysku/u siebie tak podłączyłem/.

Co do padniętej membrany to faktycznie gaz może rurką podciśnienia być wysysany do kolektora ssącego.Spróbuj odłączyć ten wężk/przewód/i sprawdzić czy ulatnia się gaz.IMO w ten sposób powinien zrobić to gazownik.

Rurka podciśnienia łączy reduktor z kolektorem ssącym.

Napisano

witam !! czujnik ciśnienia który podłącza się do listwy wtryskowej , to czujnik P1 , czyli czujnik ciśnienia gazu , czujnik MAP wpina się tylko na czas programowania szeregowo między reduktor , a kolektor . sprawdzenie czy reduktor "puścił gaz " można przeprowadzić bardzo prosto . po pracy silnika na gazie , wyłączeniu go, zdjąć przewód podciśnieniowy z reduktora , isprawdzić czy z króćca wydobywa się gaz ( pianka do spr. szczelności inst. LPG lub "dobry nos " profesjonalnie można podpiąc laptopa i obserwować spadek ciśnienia gazu w układzie . w przypadku "PUSZCZAJĄCEGO REDUKTORA " przeważnie występują problemy z odpaleniem silnika na benie (praca na dwóch paliwach ) pozdrawiam !!

Napisano

> , czujnik MAP

> wpina się tylko na czas programowania szeregowo między reduktor

a kolektor .

> ) pozdrawiam !!

Nie będę się spierał co do nazwy ale wielokrotnie czytałem,słyszałem,że czujnik ciśnienia gazu/ten łączony z listwą i kolektorem ssącym/ nazywany jest "sensor map/map sensor/".

Pozdrowienia.

Napisano

> a kolektor .

> Nie będę się spierał co do nazwy ale wielokrotnie

> czytałem,słyszałem,że czujnik ciśnienia gazu/ten łączony z

> listwą i kolektorem ssącym/ nazywany jest "sensor map/map

> sensor/".

> Pozdrowienia.

witam!! dla jasności .

w tzw. pełnym sequencie zewnętrzy czujnik P1 -MAP , dwa wyjścia , P1 czujnik -listwa , MAP czujnik -kolektor -reduktor , SQ 24 zintegrowany czujnik P1 plus czujnik temp. gazu , wkręcany w listwę wtryskową , czujnik MAP wpinany na czas programowania . SQ 24 MY 07 , czujnik P1 zewnętrzny , podpięcie = listwa- czujnik , MAP sensor podpinany na czas programowania (MAP sensor = Manifold absolute presure ) czyli czujnik podciśnienia w kolektorze ssącym . pozdrawiam !! 20.GIF20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.