Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamierzam kupic clio II ?? poradzcie prosze

Featured Replies

Napisano

Witam.Nosze sie z zamiarem zakupu clio II z 2000 roku. NIe bardzo sie orientuje jakie silniki wchodza w rachube?Zastanawima sie jeszcze czy nie lepszy bedzie fiat brava? moze ma ktos doswiadczenia??

Napisano

> Witam.Nosze sie z zamiarem zakupu clio II z 2000 roku. NIe bardzo sie

> orientuje jakie silniki wchodza w rachube?Zastanawima sie

> jeszcze czy nie lepszy bedzie fiat brava? moze ma ktos

> doswiadczenia??

Cóż, ja jeździłem Clio z 99 roku... Ehhh kochane to było autko, szkoda, że nie chciało rosnąć wraz z moją rodzinką grinser006.gif

Tylko silniczej 1,2 - chyba jednak ciut malutki....

Ja złego słowa na to auto nie powiem.

I jak kiedyś się zdarzy to znów będzie w rodzinie - jako drugie autko waytogo.gif

A na temat fiata się nie wypowiadam - mam swoją opinie, ale pozostawie ją sobie zlosnik.gif

Napisano

> A na temat fiata się nie wypowiadam - mam swoją opinie, ale

> pozostawie ją sobie

ja tez zlosnik.gif szczegolnie na temat Fiata Palio ktorym ostatnio pomykalem hahaha.gif

Uno bylo serduszka.gif bo z Włoch smirk.gif

Napisano

> Witam.Nosze sie z zamiarem zakupu clio II z 2000 roku. NIe bardzo sie

> orientuje jakie silniki wchodza w rachube?Zastanawima sie

> jeszcze czy nie lepszy bedzie fiat brava? moze ma ktos

> doswiadczenia??

Brava zdecydowanie większa, po roczniku 99 raczej bezawaryjna. Silnik 1.2 troszke słaby, 1.6 juz lepiej ale za to paliwożerny. Jeżeli bedziesz podróżował głównie sam, lub z jednym pasażerem możesz kupić Clio ale z silnikiem 1.4 16V. No chyba, że chcesz go "dłubnąć" to zdecydowanie lepszą bazą będzie 1.6 8V.

Pierwszy silnik rewelacja. Znakomity kompromis osiągi/spalanie. Drugi osiągi ma gorsze, spalanie większe ale lepiaj daje się tuningować.

Mówiąc szczerze, mając do wyboru Brava i Clio z 2000 roku, zakładając że oba są w podobnym stanie technicznym to czynnikiem decydującym o zakupie była by informacja o ilości pasażerów mających jeżdzić tym autem.

Zarówno Brava jak i Clio z roku 2000 prezentują podobny poziom jakości użytych materiałów jak i staranności ich montażu. Może czynnikiem decydującym niech będzie to, że Clio w EuroNCap dostało 4 gwiazdki a Brava tylko dwie. Inaczej sprawa wygląda po lipcu 2001 roku kiedy Renault zdecydowanie odświerzyło model Clio. Od tego momentu, wyposażeniem, jakością użytych materiałów oraz jakością ich montażu (oraz bezawaryjnością) bije Brava na głowę...

Napisano

> Cóż, ja jeździłem Clio z 99 roku... Ehhh kochane to było autko,

oj kochane serduszka.gif

> szkoda, że nie chciało rosnąć wraz z moją rodzinką

faktycznie, trzy drzwiowe to autko raczej dwu osobowe grinser006.gif

> Tylko silniczej 1,2 - chyba jednak ciut malutki....

mały ale daje rade, zagazowany po trasie łyka 6,5 literla lpg, na bęzynce osiagnałem 5l. spokojnie da się jechać 150-160, przy 120 ma niecałe 3500obr więc jest cicho i oszczędnie.

> Ja złego słowa na to auto nie powiem.

> I jak kiedyś się zdarzy to znów będzie w rodzinie - jako drugie autko

> A na temat fiata się nie wypowiadam - mam swoją opinie, ale

> pozostawie ją sobie

ja tez mam opinie o fiacie, bo mam właśnie palio o którym kolega józek sie wypowiada smirk.gif

moim zdaniem: jak kto dba tak ma.

IMO z porównania brawo/brawa czy clio to tylko clio bo: lepiej wykonane, oszczędniejsze, ciekawsze. co prawda części dość drogie ale jeśli zadba sie o autko to wymianie podlegają zużywające sie elementy.

BTW mam clio II 1,2 z 1999roku i palio 1,2 tez z 1999. moja opinia jest w oparciu o użytkowanie obu modeli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.