Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z TD

Featured Replies

Napisano

Mam taki problem ze jak rano zapalam to tak jakby nie palił na wszystkie cylindry dławi go no i dymi na siwo.Wymieniłem juz świece żarowe, filtr paliwa, przekaźnik raczej dobry, sprawdzałem przewody od połączenia świec jest przejście.Już sam nie wiem co to może być moze ktoś miał podobny przypadek.pozdrawiam i z góry dziękuje za informacje smile.gifsmile.gifsmile.gif

Napisano

Ja tak miałem jak mi padał elektrozawór przestawiacza kąta wtrysku. ASO - 860, Pompiarz - 500-600, Allegro (nowy włoski zamiennik)- 200. To takie ustrojstwo na górze pompy i wychodzi z niego kabelek. U mnie poprostu się lał.

Napisano
  • Autor

> Ja tak miałem jak mi padał elektrozawór przestawiacza kąta wtrysku.

> ASO - 860, Pompiarz - 500-600, Allegro (nowy włoski zamiennik)-

> 200. To takie ustrojstwo na górze pompy i wychodzi z niego

> kabelek. U mnie poprostu się lał.

ja mam pompę boscha i nie wiem czy w tym silniku jest coś takiego fbo podobno tu komp nie steruje pompa tak słyszałem no ale różni ludzie rożnie mówią. sprawdzę jeszcze czy czasami nie ma przebicia na kablach od świec żarowych mniej my nadzieje ze to nie ten elektrozawór.dzięki za informacje może ktoś z miał podobnie z tym silnikiem td75 jak ja??

Napisano

Miałem dokładnie to samo, wymieniłem na inny i jak ręką odjął Ciekawi mnie gdzie można te włoskie kupić bo ja musiałem szukać używki albo wydać 900 PLN, na allegro kiedyś widziałem , ale zniknęły i ostatnio nigdzie nie trafiłem, , jak ktoś namierzył link mile widziany

Napisano

> ja mam pompę boscha i nie wiem czy w tym silniku jest coś takiego

> fbo podobno tu komp nie steruje pompa tak słyszałem no ale różni

> ludzie rożnie mówią. sprawdzę jeszcze czy czasami nie ma

> przebicia na kablach od świec żarowych mniej my nadzieje ze to

> nie ten elektrozawór.dzięki za informacje może ktoś z miał

> podobnie z tym silnikiem td75 jak ja??

u Ciebie w TD75 nie ma zadnego kompa...

Napisano
  • Autor

a jest ten elektrozawór bo pompe mam bosha??i czy na pewno będzie to to?? i jak to sprawdzić ??oglądałem pompę ale z niczego nie cieknie...

Napisano

> ludzie rożnie mówią. sprawdzę jeszcze czy czasami nie ma

> przebicia na kablach od świec żarowych mniej my nadzieje ze to

?? przebicia na kablach ?Przecież to nie high voltage tu nie ma mowy o przebiciu.

Może ci zdechła świeca i po odpaleniu telepie motorem i podkapca na biało?

Napisano
  • Autor

> ?? przebicia na kablach ?Przecież to nie high voltage tu nie ma mowy

> o przebiciu.

> Może ci zdechła świeca i po odpaleniu telepie motorem i podkapca na

> biało?

No fakt takowego przebicia nie może być to nie benzyna.No elktrozawór na pewno jest tylko jak to sprawdzić czy to jest to??a świece wymienione na nowe a stare jeszcze wszystkie grzały blush.giffrown.gif

Napisano

> Miałem dokładnie to samo, wymieniłem na inny i jak ręką odjął

> Ciekawi mnie gdzie można te włoskie kupić bo ja musiałem szukać

> używki albo wydać 900 PLN, na allegro kiedyś widziałem , ale

> zniknęły i ostatnio nigdzie nie trafiłem, , jak ktoś namierzył

> link mile widziany

ALLEDROGO ELEKTROZAWÓR LUCAS

Sie pomyliłem chyba z tym, 200 zeta - raczej dałem 290.

A co do elektrozawru przy pompie Boscha to chyba też powinien być. Zobaczyc trzeba w Eperze

Napisano

Witam. U mnie niestety takie same objawy, ciężki rozruch na zimnym silniku. Nie pomogła wymiana świec, przekażnik dobry, grzeje dość długo bo jak zmierzyłem czas to podawał napięcie na świece jeszcz przez 8 sek. od momentu zgaśnięcia kontrolki żarzenia. Silniki TD 100 i TD 75 trochę się różnią. W 75 nie ma przepływki i intercolera. Ja tak samo mam pompę Bocha. Pprawdopodobnie czeka mnie wymiana elektrozaworu.

Napisano

a po odpaleniu świece jeszcze grzeją? Bo u mnie w TD100 to jeszcze przez jakieś 4 -5 minut po odpaleniu.

Napisano
  • Autor

> a po odpaleniu świece jeszcze grzeją? Bo u mnie w TD100 to jeszcze

> przez jakieś 4 -5 minut po odpaleniu.

tak grzeją bo przecież stabilizują prace silnika.No muszę sie rozejrzeć za tym elektrozaworem bo idzie zima i mogą być problemy frown.gif jaz znajde taki to dam znać ile kosztuje do pompy boscha.pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Napisano

czy wymiana elektrozaworu pomoze na zimny ciezki rozruch?Bo mi tak zle z ranca odpala czasami dopiero za 3 razem a potem na dotyk...czy komp pokaze ze jest zrypany?

Napisano

> a czy ten elektrozawor moze byc przyczyna zwiekszonego spalania ON ??

może, bo to elektrozawór przestawiacza kąta wtrysku.

Ja w poniedziałek jadę na examiner bo mi zaczął chlać za dużo gnojowki. zobaczymy co pokaże

Napisano

> może, bo to elektrozawór przestawiacza kąta wtrysku.

> Ja w poniedziałek jadę na examiner po mi zaczłą chlać za dużo

> gnojowki. zobaczymy co pokaże

to daj znac pilnie bo ja na czwartek jestem umowiony do mechaniora smile.gif bede wiedzial wrazie czego czy go zapedzic w kozi rog smile.gif

Napisano

> to daj znac pilnie bo ja na czwartek jestem umowiony do mechaniora

> bede wiedzial wrazie czego czy go zapedzic w kozi rog

OK. Tylko przypomnij sie na priva bo mam sklerozę nieodwracalną

Napisano

znalazlem mam jadzieje jeden jedyny objaw wiekszego zuzycia paliwa . elektrozawor ktory ustawia kat wtrysku paliwa leje . tylko pytanie nie wiem co robic facet u ktorego bylem mowil ze zamowi mi go 380 zl gdzie na allegro koszt takiego elektrozaworu to 290 zl + koszta wysylki. a moze da sie go jakos zregenerowac ?? smile.gif

Napisano

W któryms poście pisalem, że ja tez tak mialem. Oryginalny zaczął się poprostu lać. Choć nie spalał więcej ON. Problem byl tylko z rozruchem. Kupiłem ten na allegro i jak narazie (odpukać mlot.gif ) działa.

Napisano

> W któryms poście pisalem, że ja tez tak mialem. Oryginalny zaczął się

> poprostu lać. Choć nie spalał więcej ON. Problem byl tylko z

> rozruchem. Kupiłem ten na allegro i jak narazie (odpukać )

> działa.

sam wymieniales ?? i jaki klucz jest potrzebny do tego ??

Napisano

> sam wymieniales ?? i jaki klucz jest potrzebny do tego ??

Wymiana jest bardzo prosta. Klucz, to jakiś duży plaski np.26 Dokladnie nie pamiętam. Musiałbym przymierzyć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.