Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

samoregulator hamulca ręcznego

Featured Replies

Napisano

Już od długiego czasu muszę jeździć z niecałkiem sprawnym ręcznym.

Dwa razy robiłem i nic nie pomogło.

Poza tym brakuje mi już motywacji, nie mówiąc już o czasie.

Sprawa jest taka, że ręczny nie bierze jednakowo po obu stronach.

Ruchome ramię samoregulatora (te napędzające kółko zębate drążka o regulowanej długości) za każdym razem jak zaglądam do bębna, nie spoczywa na zębach tego kółka ale wisi sobie pod nim w powietrzu. Czyli nie może regulować drążka.

W ten sposób żadnej szansy na samoregulację.

Przy każdym z moich podejść widziałem, że po montażu bębna kilka pierwszych depnięć pedału hamulca powoduje iż ramię te zlatuje z kółka zębatego.

Przy ostatnim podejściu więc przed założeniem bębna tak ustawiłem okładziny, żeby w stanie spoczynku mocno przylegały do bębna. Ciężko było go przez to założyć. Ale myślałem sobie, ramię będzie mieć przez to małą szansę znów zlecieć z kółka zębatego.

No i mimo tego chyba nie pomogło, bo z prawej stronu znów nie mam ręcznego. A za każdym razem jak ściągam bęben żeby zobaczyć co tam jest, to ramię wisi pod kółkiem zębatym, a nie jest nie nim założone.

Czy ktoś miał też takie problemy ?

Jak sobie z tym poradzić ?

Napisano

Ta blaszka która pokręca zębatką musi być whaczona przy spłaczeniu samoregulatora ( na tym spłaszczeniu jest takie wycięcie o które musi się ona oprzeć. Możliwe że płętwę (spłaszczenie) na którym jest to wcięcie założyłeś odwrotnie tj. do wńętrza.

--------------

Astra F X126SZ 95 lpg

Napisano

Ja przerabiałem ten sam problem 2 miesiące temu rozbierałem to z 5 razy zanim rozwiązałem problem. U mnie było tak ze wymieniałem szczeki i potem po ustawieniu sytuacja była taka jak u ciebie i tez z prawej strony. Analizując problem okazało sie ze szczeki maja cieńsze blachy niż oryginały (blaszka samo regulatora spadła z kółka i wcinała sie miedzy drążek samo regulatora a szczękę..)które wyrzuciłem bo były zużyte. aby nie pisać epopeji to pomogło u mnie odpowiednie wygięcie tej blaszki + założenie podkładki metalowej miedzy szczękę a tą blaszkę regulatora(zwykła metalowa podkładka) i od dwóch miesięcy jazdy jest spokój...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.