Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dlaczego gaśnie?

Featured Replies

Napisano

Witam. Pacjent to cc 899 gaźnik weber. Jak jest rozgrzany pali na dotyk ale rano jak próbuje zapalić oczywiście z ssaniem to odpala i za momencik schodzi z obrotów i gaśnie. Powtórne uruchomienie wymaga już dłuższego kręcenia a póżniej scenariusz ten sam. Po wielu próbach w końcu zaczyna trzymać obroty na dłużej aż się rozgrzeje i jest ok. Jeszcze jedna ciekawostka. Nie miałem tej rurki co ciągnie ciepłe powietrze do filtra. Założyłem ją i o dziwo pomogło. Silnik był zimny a mimo to zapalił odrazu i prawidłowo trzymał obroty. Niestety trwało to tylko jeden dzień a później znowu to samo. Nie wiem jakim cudem mu się poprawiło na ten jeden dzień. Help !

Napisano

Tez mialem taki objaw i okazalo sie ze jak wycigalem ssanie to klapki zamykajace doplyw powietrza nie chodzily. Trzeba bylo wymienic taka "rybke" plastikowa ktora steruje wlanie otwieraniem i zamykaniem klapek.

Ps. taki post juz byl.

Napisano
  • Autor

> Tez mialem taki objaw i okazalo sie ze jak wycigalem ssanie to klapki

> zamykajace doplyw powietrza nie chodzily. Trzeba bylo wymienic

> taka "rybke" plastikowa ktora steruje wlanie otwieraniem i

> zamykaniem klapek.

> Ps. taki post juz byl.

Gdzie ten plastik dokładnie się znajduje? Trzeba demontować gaźnik czy wystarczy rozebrać od góry?

Napisano

Ja mam fosa i wystarczylo zdjac gorna pokrywe gaznika. I teraz nie wiem jak jest w weberze ale chyba podobnie, najlepiej sprawdz najpierw czy napewno nie otwieraja Ci sie te klapki.

Jesli tak to do dzwigni do ktorej przykrecona jest linka ssania jest rowniez przumocowane ramie z "wygietego drutu" i wlasnie to ramie steruje przymykaniem tych klapek. I w fosie bylo tak ze to ramie laczylo sie sie z tymi klapkalmi takim plastikiem i wlanie on mi sie wyrobil. Wiem tylko ze w weberze tez jest takie ramie ale jak ono sie laczy z klapkami to nie mam pojecia.

Napisano
  • Autor

> Ja mam fosa i wystarczylo zdjac gorna pokrywe gaznika. I teraz nie

> wiem jak jest w weberze ale chyba podobnie, najlepiej sprawdz

> najpierw czy napewno nie otwieraja Ci sie te klapki.

> Jesli tak to do dzwigni do ktorej przykrecona jest linka ssania jest

> rowniez przumocowane ramie z "wygietego drutu" i wlasnie to

> ramie steruje przymykaniem tych klapek. I w fosie bylo tak ze to

> ramie laczylo sie sie z tymi klapkalmi takim plastikiem i wlanie

> on mi sie wyrobil. Wiem tylko ze w weberze tez jest takie ramie

> ale jak ono sie laczy z klapkami to nie mam pojecia.

Rozebrałem i sprawdziłem. U mnie ramię z drutu łączy się bezpośrednio z klapką, ale na drugim końcu jest plastik który wchodzi w kolejny plastik który jest przymocowany do tego metalu na kórym umocowana jest linka od ssania. I ten drugi plastik pękł. Naprawiałem to bardzo prowizorycznie i na razie jest ok ale boję się że w każdej chwili może się znowu posypać. Gdzie można dokupić ten plastik ?

PS Dzięki za pomoc

Napisano

Ja kupowalem w sklepie motoryzacyjnym na mojej wiosce, ale mysle ze w kazdym dobrym sklepie z czesciami do fiata powinni to miec.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.