Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mały, a może duży problem

Featured Replies

Napisano

Wczoraj mój kropek rzucił palenie. W czasie jazdy zaczął się krzyusić, apotem zgasł. Nie chciał odpalić, ale po jakichś 15 minutach zagadał znowu - nierówno, jakby na dwa gary. Myślę sobie - przewody lub cewki. Wymieniłem dziś przewody - i jedzie, ale po jakichś 20 minutach jazdy stracił moc i zgasł. Znowu nie chciał odpalić, ale po kilku proach zaskoczył - na początku chodził nierówno, ale po rozgrzaniu normalnie i jechał normalnie, nawer przyspieszał w normie. Jutro wymieniam cewki i teraz mam pytanie, jak nie cewki, to co jeszcze może być przyczyną. Dodam, że od wczoraj nie mam ogrzewania - przestał grzać, a płyn chłodniczy jest w połowie między min, a max. I jeszcze jedna rzecz - wydech na odcinku pomiędzy kolektorem wydechowym, a katalizatorem gdzieś jest dziurawy, bo zasuwaja tamtędy spaliny - to wczoraj zauważyłem tuz przed zgaśnięciem silnika.

Normalnie wściekłyangryfire.gif jestem, bo niedawno stuknęło mu 190 kkm i było super, a tu w niedzielne popołudnie taki numer sciana.gif Ale trzeba go leczyć, bo córka podobnie jak tatus ma hopla na punkcie kropka wink.gif

Napisano

A może UPG

dostała i słyszysz już kompresję a nie wydech? angryfire.gifsick.gif

Bartek-kurcze wygląda z opisu jak upg sciana.gif

Napisano
  • Autor

> A może UPG

> dostała i słyszysz już kompresję a nie wydech?

> Bartek-kurcze wygląda z opisu jak upg

Wiesz Paweł, tez o tym myślałem, ale na razie szukam jakichś innych rozwiązań- bo, że tak powiem nie uśmiecha mi się teraz robienie UPG (ze względów finansowych frown.gif), ale jak będzie trzeba to trudno - zrobię. Na raazie kropek stoi, a ja się powożę autem teściowej wink.gif

Napisano

> ale na razie szukam jakichś innych rozwiązań

Szkoda czasu i pieniędzy bo inne może być dobre

Popatrz co jest

Odpala jak przestygnie-szczelność przez wychłodzenie i skurczenie materiału

Po - odpala i pracuje nierówno-płyn w cylindrze-cylindrach musi odparować jednak i tak cześć dostaje sie na świece

po - rozgrzaniu gaśnie i syczy-ciśnienie wydostaje sie na zewnątrz-obciążenie niepracującymi cylindrami sprawia ze silnik sie dławi i gaśnie.

Brak ogrzewania-zapowietrzanie sie układu....ubywanie płynu......wyciek płynu do cylindrów/cylindra i odparowanie UPG

Napisano
  • Autor

Aleś mnie pocieszył zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

kurtka na wacie, Paweł, tak się zastanawiam, na ile popłynę u mechaniora - z jakieś 500 PLN trzeba wyszykować i to w gorącym okresie. No nic, jutro zadzwnię do zaufanego mechaniora i obgadam sprawę - zobaczymy, jak to będzie wyglądać.

A tak swoją drogą, pocieszyć to umiesz zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifwink.gif

Napisano

> Aleś mnie pocieszył

> kurtka na wacie, Paweł, tak się zastanawiam, na ile popłynę u

> mechaniora - z jakieś 500 PLN trzeba wyszykować i to w gorącym

> okresie. No nic, jutro zadzwnię do zaufanego mechaniora i

> obgadam sprawę - zobaczymy, jak to będzie wyglądać.

> A tak swoją drogą, pocieszyć to umiesz

Ja wiem......ze prawda może boleć ale po co wpędzać sie w jeszcze jakieś koszta niewiem.gif

Mnie UPG kosztowała 500,- wiec myślę ze zaufany doda coś jeszcze gratis-olej,płyn, rozrząd, jakiś płyn hamulcowy itp waytogo.gifja tak negocjowałem 20.GIF

Napisano

wiele wskazuje na upg, ale zanim rozbebeszysz gada sprawdz czy nie masz zatkanego ukl. wydechowego...powaznie, moze rozpadl ci sie tlumok i jest zatkany...-znam podobny przypadek...

pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.