Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zamki w drzwiach

Featured Replies

Napisano

Dziś spotkał mnie dość spory problem.... a mianowicie padła bateria w kluczyku... ale co tam kluczyk w zamek od drzwi i co NIC nie da sie przekręcić icon_rolleyes.gif no to idę z drugiej strony też nic niewiem.gif idę po bordowy kluczyk i reszte kluczy, każdy przekręca się w klapie bagażnika i stacyjce a żaden w zamkach od drzwi faint.gif

wypsikalem sporo wd40, zamki na pewno nie są zamarznięte gdyż auto jest garażowane (+ogrzewany garaż) dodam iż dwa lata temu kiedy ostatni raz użyłem kluczyka zamek działał na kluczyk choć czuć było że idzie bardzo ciężko. Ktoś ma jakiś pomysł?? hmm.gif

Napisano

Pewnie zapadki we wkładkach zamków się zapiekły.

Tak sie dzieje jeśli używa się tylko centralnego do otwierania / zamykania.

Ja ostatnio reanimowałem wkładkę zamka w klapie bagażnika. Jest z tym trochę zabawy, demontaż, czyszczenie, moczenie i płukanie w benzynie ekstrakcyjnej, potem konserwacja jakimś preparatem wypierającym wilgoć i smarującym.

A wkładki zamków w klamkach zakonserwowałem i zakleiłem szyldy taśmą izolacyjną odpowiednio przyciętą w kształt koła, tak żeby syf się nie gromadził podczas gdy nie są używane.

Napisano

JA mam ten sam problem tylko zamek od kierowcy działa na kluczyk a reszta ani myśli . Najlepsze że mam kpl. kluczyków . Pewnie się zapiekły tak jak kolega mówi.

Napisano

Miałem to samo, tez używam zamykania/otwierania kluczykiem od wielkiego dzwonu, swego czasu jak zostawiłem w Gdańsku w porcie samochód na 2 tygodnie to zamknąłem bez problemów, po 2 tygodniach nie było już tak kolorowo, jakoś udało mi się otworzyć, po powrocie do Łodzi wlałem tam hektolitry oleju maszynowego i kręciłem kluczykiem po 15 minut każdą wkładką, od tego czasu bardzo pilnuję, żeby były nasmarowane, wczoraj wypsikałem zamki takim białym smarem w spraju. Jak się nie używa zamków to co najmniej raz na 6 miesięcy trzeba je przesmarować i rozruszać.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.