Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ratunku

Featured Replies

Napisano

Witam.

Posiadam uno clip, to auto to jest jedno wielkie nie porozumienie. gdy jest zimno odpalajac go po nocy chodzi jak disel, co chwile gasnie. trzeba trzymac wcisniety lekko pedal gazu przez 5 minut, jak sie rozgrzeje dopiero da sie jechac. ale znowu jak sie troszke pojezdzi to na luzie obroty strasznie skacza, raz ma b. duze a raz b. male. wszyscy mechanicy rozkladaja rece, nawet w serwisie fiata nie potrafia tego naprawic. Wie ktos moze co sie z nim dzieje?

Napisano

> posiadam uno clip, to auto to jest jedno wielkie nie porozumienie.

> gdy jest zimno odpalajac go po nocy chodzi jak disel, co chwile

> gasnie. trzeba trzymac wcisniety lekko pedal gazu przez 5 minut,

> jak sie rozgrzeje dopiero da sie jechac. ale znowu jak sie

> troszke pojezdzi to na luzie obroty strasznie skacza, raz ma b.

> duze a raz b. male. wszyscy mechanicy rozkladaja rece, nawet w

> serwisie fiata nie potrafia tego naprawic. Wie ktos moze co sie

> z nim dzieje?

a wtryski masz poustawiane dobrze??

Napisano

Przyczyn może być masa. pad.gif

A najpierw to trzeba sie przywitać w wątku na górze i uzupełnić profil, bo nie wiadomo skąd Ty i kto, no i jaki masz silnik.

Napisano
  • Autor

sprawdzany byl silnik krokowy, podcisnienie, czujniek temperatury byl wymieniany 2 razy. cewki sa nowe zalozone.

Napisano
  • Autor

sorry za zamieszanie, przeczytałem , poprawiłem i chyba powinno być już ok

Napisano

podobne objawy do tych jakie miał mój uniak smile.gif wystarczyło wymienić UFO ( podciśnieniowy regulator zapłonu ) i jak ręką odjął smile.gif rano odpalam i od razu wychodzę czyścić szyby smile.gif

Napisano
  • Autor

UFO? a co to takiego? jak to wygląda? podciśnienie było sprawdzane przez odpięcie wężyka, wtedy obroty same sie podniosły i mechanik powiedział ze to jest ok...

Napisano

> UFO? a co to takiego? jak to wygląda? podciśnienie było sprawdzane

> przez odpięcie wężyka, wtedy obroty same sie podniosły i

> mechanik powiedział ze to jest ok...

A czy przypadkiem po odpięciu wężyka nie powinien się gubić na chwilę ?

Napisano
  • Autor

po odpięciu auto wchodzi na wyższe obroty. gdy go zatkam palcem schodzi na b. małe, troszeczkę mniejsze niż jak jest ten wężyk wpięty

Napisano

UFO to takie urządzenie które jest zamontowane na aparacie zapłonowym do którego idzie właśnie wężyk biglaugh.gif

Napisano

clip ma "ufo" elektroniczne w teoriii nie do popsucia chyba że kabel przetnie albo przetrze tzw "map sensor" '900 to też mają!! więc niekupuj UFA bo CI niepotrzebne.....

wymień świece, zrób reseta....

Napisano
  • Autor

świece wymieniałem. przejechałem na nich ok 7 tyś. reseta robiłem juz kilkanaście razy. nie wiem czy ma to coś wspólnego ale od 2 miesięcy czuć benzynę z wydechu. sprawdzałem przewody paliwowe i są ok.

Napisano
  • Autor

mam jeszcze pytanie: od wczoraj pod wpływem naciśnięcia pedału gazu wskaźnik od temperatury wody podnosi sie albo opada prawie na minimum (nawet gdy auto jest rozgrzane) a podczas jazdy faluje raz do góry a raz na dół. co się mogło znowu stać, czujnik temperatury ten do wskaźnika padł czy może coś z masą?

Napisano

> podobne objawy do tych jakie miał mój uniak wystarczyło wymienić UFO

> ( podciśnieniowy regulator zapłonu ) i jak ręką odjął rano

> odpalam i od razu wychodzę czyścić szyby

Wiita

Pisałem juz wcześniej na temat problemu mojego auta czyli na wolnych obrotach chodzi nierowno moznaby powiedziec ze jak traktor po trudnym wkreceniu go naobroty(dlawi sie, gasnie efekt zalewania) czyli powyzej 3tys jest wporzadku. spalanie wynosi jakies 19 l/100km natomiast w aucie zostala wymieniona na szczescie tylko testowo pelna elektryka z wszystkimi czujnikami poczawszy od lambdy po czuj tempeatury itd. konczac na przewodach. bylem z nim 3 razy na komputeze i nic nie wykrylo. wtrysk wymienilem , komputer wymienilem heh no wsyztsko co zwiazane z ukladem paliwa oraz zaplonu. kompresja jest dobra. kolejny efekt jaki zauwazylem to nadmiar oleju o 4cm a jest on wymieszany z paliwem tylko ciekawi mnie to jak sie tam dostalo paliwo. zauwazylem nizej w temacie ratu podobne objawy natomiast nie wiem czy mozna wiazac z tym spalanie

Prosze o porade.

Pozdrawiam

to jest teks mojego postu wiec mampytanie czy spalalo Tobie tez strasznie auto i miales wymieszany olej z benzyna?

Napisano

tak z ciekawosci zapytam czy twoj nick to marka author taboo model 2000? grinser006.gif

Napisano

> Witam.

> Posiadam uno clip, to auto to jest jedno wielkie nie porozumienie.

> gdy jest zimno odpalajac go po nocy chodzi jak disel, co chwile

> gasnie. trzeba trzymac wcisniety lekko pedal gazu przez 5 minut,

> jak sie rozgrzeje dopiero da sie jechac. ale znowu jak sie

> troszke pojezdzi to na luzie obroty strasznie skacza, raz ma b.

> duze a raz b. male. wszyscy mechanicy rozkladaja rece, nawet w

> serwisie fiata nie potrafia tego naprawic. Wie ktos moze co sie

> z nim dzieje?

wczoraj opisywalem ten sam problem natomiast auto dalej ma takie same objawy spala mi 19/100 i zalewa praktycznie na wolnych obrotach, z wydechu leci czarny dym a w olej zmieszal sie z benzyna i objetosc zwiekszyla sie o 4cm :/ prosze o pomoc

Napisano

> wczoraj opisywalem ten sam problem natomiast auto dalej ma takie same

> objawy spala mi 19/100 i zalewa praktycznie na wolnych obrotach,

> z wydechu leci czarny dym a w olej zmieszal sie z benzyna i

> objetosc zwiekszyla sie o 4cm :/ prosze o pomoc

Na pewno z benzyną a nie z płynem chłodzącym?

Sprawdzałeś jego stan?

Napisano

> Na pewno z benzyną a nie z płynem chłodzącym?

> Sprawdzałeś jego stan?

tak sprawdzalem i nie zrobil sie kisiel z oleju z piana (podobno taka jest konsystencja przy zmieszaniu z plynem tylko jest rzadki i czuc strasznie benzyna. :// mechanicy bezdradnie od tygodnia ponad rozkladaja rece

Napisano

> sprawdżcie przekaźniki pompy paliwa i komputera wtrysku. ważne sa połączenia masowe pomiędzy tymi elementami tzn pomiędzy ecu a przekaźnikiem pompy. w ktoryms poscie była mowa o resecie komputera i jest tam schemat elektryczny ecu i opis wyprowadzeń, Sprawdźcie ciągłośc połączeń

Napisano

Witam, tez mialem mniej wiecej takie objawy objawy, ze przy pierwszym uruchomieniu odrazu sie wylaczal, trzeba bylo wciskac lekko pedal gazu, po kilu tyg zaczal mi sie wylaczac podczas jazdy na ulicy, mechanicy na poczatku tez nie wiedzieli co to moze byc, po kilku nie udanych strzalach, udalo im sie wymienic ta poprawna czesc czyli czujnik podcisnie nia oraz modul zaplonowy, koszt ze sprawdzeniem kompa 230zl. Po tym silnik chodzi bardzo ladnie, rownomiernie (nie polecam kupowac starych uzywanych modulow zaplonowych, bardzo czesto sie psuja). btw, jezeli znasz kogos kto ma uniaka pozycz od niego na noc ten modul i wloz do swojego samochodu, wtedy bedziesz wiedzial na 100 % czy to on.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.