Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy z krokowcem

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj zabralem sie za czyszczenie krokowca. Odpialem akumulator, wyjalem kabelek i pozniej samego krokowca.

Wyczyscilem 'grzybek' benzyna ekstraktowa i plynem do mycia silnika samochodowego. Potem wyczyscilem miejsce gdzie sie wklada krokowca. Nastepnie wyczyscilem okolice przepustnicy, bodajze tylko sam gardziel, bo za chiny nie moglem odkrecic calej przepustnicy. Srub (torxow) nie moglem odkrecic i na dodatek zlamalem srubokret z torxem wkladanym mad.gif Wiec wyczyscilem tylko rure gumowa (okolice) i gardziel. Potem zlozylem wszystko w calosc (w kolejnosci odwrotnej). 5 razy dalem na zaplon bez wlaczania auta zeby (niby) krokowiec sie ustawil. Potem wlaczylem silnik i odczekalem az wlaczy sie wiatraczek (po 14 minutach). Gdy odpalalem na zimnym silniku to mialem z 1200 obr/min potem po 14 min (po wlaczeniu wiatraka) mialem juz ~850 obr/min czyli standardowo u mnie na biegu jalowym. Ale jak wrzucilem 1-ke i ruszylem to auto mi zgaslo frown.gif Odpalam ponownie i jade, ale skokami (auto zamienilo sie w zabe shocked.gif ) Na swiatlach musze ostroznie jezdzic, tzn wiecej wciskac gazu zeby auto nie zgaslo.

I teraz pytanie: czy wszystko jest w normnie u mnie czy mam problemy?

I ile km musze pokonac zeby krokowiec sie ustabilizowal / ustawil sie sam? Prosze o pomoc, bo niedlugo czeka mnie trasa i nie chce skokami smigac na autostradzie angryfire.gif

Napisano

> I teraz pytanie: czy wszystko jest w normnie u mnie czy mam problemy?

Jazda skokami to raczej nie norma, więc chyba masz problem

> I ile km musze pokonac zeby krokowiec sie ustabilizowal / ustawil sie

> sam?

Krokowiec sie nie potrzebuje stabilizować, jak wszystko jest dobrze zlozone to zapalasz i jedziesz

> Prosze o pomoc, bo niedlugo czeka mnie trasa i nie chce

> skokami smigac na autostradzie

Echhhh... a tyle razy sie tu mówiło, zeby nie grzebac jak jest wszystko dobrze...

Może jak probowałeś przepustnice odkręcać to gdzieś sie szczelina zrobiła i lewe powietrze bierze, albo silniczek krokowy nie dokręcony.

Napisano

Ja też stawiałbym na lewe powietrze. Weź zerknij tam jeszcze raz dokładnie, może coś zauważysz. Jeśli przed było wszystko dobrze, a po złożeniu zaczęły się problemy, to musisz szukać w tych miejscach, gdzie to robiłeś.

Napisano

> Krokowiec sie nie potrzebuje stabilizować, jak wszystko jest dobrze

własnie też sie zastanawiam skąd ludziska wytrzasneli pomysł stabilizowania krokowca.

w poniedziałek czyściłem w bmw E36, po skreceniu efekt od razu, auteczko pracuje równiutka jak trza cool.gif

pozdrawiam Kabz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.