Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2.4 td wizyta u pompiarza i efekty - help

Featured Replies

Napisano

witam oddałem auto do w miarę cenionego i zawalonego robotą zakładu robiącego diesle gdyż okazało się podczas próby ustawienia kąta wtrysku nie jest to możliwe i wyszło że tuleja nastawiacza (czy jakoś tak) jest zjechana i przez to nie ma szans na jakiekolwiek ingerencje - zmiany

kat wtrysku nie ulegal zadnej zmianie przy probach regulacji czy tez wzgledem obrotow silnika

było non stop 1.2

tuleja wymieniona - dzis na fajrant szybko odebralem auto odpalilo normalnie po paru kilometrach na swiatlach zauwazylem ze obroty faluja rzedu 1000 - 1100 rpm

bylo juz za pozno zeby wrocic i zlozyc reklamacje

jutro uderzę do nich angryfire.gif

po zgaszeniu auta i odpaleniu obroty sa ok + - 800

jak tylko przygazuję trochę już coś się krzaczy ostro

podłączyłem u kumpla na jakimś uniwersalnym kompie diagnostycznym i faktycznie widać że kąt jest ok jak tylko się odpali ale po przygazowaniu wchodzi na jakieś chore 2.4 - 3

kurcze moze wiecie dlaczego?

musze sie jakoś przygotowac na rozmowę z fachurami

przed jakimikolwiek ingerencjami obroty byly super zero falowania palił na dotyk

wtryski nówki paliwo tylko statoil

dzieki za ewentualne podpowiedzi

Napisano

niwiem czy to jest to samo ale ja miałem wymieniana jakąś przesówke ale gosc tez mówił na to rozdzilacz. powód wymiany był taki ze obroty falowały od 800 do 1200. po wymianie wszystko było oki ale teraz zaodserwowałem ze znowu zaczyna falowac ale juz tak minimalnie i nie zawsze

Napisano
  • Autor

mała relacja z tego co dziś było i się wydarzyło nie wiem może kiedyś komuś się przyda

zajechałem do pompiarza - firma diesel service białystok - fachursko brzmi heh

powiedziałem pokazałem chłopy popatrzyły powiedzieli że coś tam zaraz nastawią - poprawią

tja i zmniejszyli dawkę paliwa za pomocą młotka drewnianego kołka i dwóch śrubokrętów angryfire.gif

efekt - fakt obroty 900 + - stabilne, dużo jezdziłem dziś i faktyczne mniej pali heh, wkręca się jako tako. Wyjechałem zadowolony - do czasu jak silnik nie ostygł i nie odpaliłem go

mianowicie odpala i obroty ostro skaczą silnikem szarpie i nagle sie stabilizuje

a teraz jak dojechałem do domu po calym dniu obroty znów minimalnie sobie chodzą

k..... czuje ze te ich ustawianie kąta to o kant dupy

jutro jade do zioma podepne pod kompa i zobacze jaki jest kąt wtrysku czy faktycznie naprawione

jak nie to będzie raban

zresztą jak z debilami gadac skoro jak dodawałem gazu na wolnych to jeden chwycił za wąż dolotu i stwierdził że mu za słabo dmucha i turbina padnieta haaaaahhhh turbo suchutkie cichutkie a na wskazniku na wolnych 0.5 bara grinser006.gif

a pod obciażeniem 1.2 coż

tyle z relacji

jutro ciąg dalszy pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.