Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Padaczka na gorąco 1,4 12 V

Featured Replies

Napisano

Mój wozek denerwuje mnie coraz bardziej. Może ktoś z Klubowiczów miał podobny problem z zagazowanym 1,4 12 V. Rzecz wygląda następująco. Od kilku dni wsiadam rano do samochodu i czuję benzynę , po przekręceniu kluczyka słychać 3 sekundowe bzyczenie , tak jakby pompka paliwa podawała benzynkę , tyle że wcześniej słychać tego nie było , teraz przypomina to buczenie. I najważniejsze , gdy silnik jest gorący - po zgaszeniu nie chce zapalić - ostatnio musiałem go zostawić w centrum Warszawy i wrócić po niego dopiero następnego dnia rano - po odstaniu swojego zapalił .

No nie wiem - zawory czy pompka paliwa - śmierdzi najbardziej w bagażniku i okolicach tylnego siedzenia.

Dzięki za ewentualne porady.

Napisano
  • Autor

Hmmm ... co do smrodu to juz przeczytalem post poni żej , ale dlaczego nie pali na gorąco?

Napisano

> Hmmm ... co do smrodu to juz przeczytalem post poni żej , ale

> dlaczego nie pali na gorąco?

Pewnie winna instalacja gazowa.

Napisano

> Hmmm ... co do smrodu to juz przeczytalem post poni żej , ale

> dlaczego nie pali na gorąco?

Jeżeli po przekręceniu kluczyka słyszysz że pompa pracuje inaczej, głośniej niż poprzedni może oznaczać początek jej padu.

Napisano

piszesz,ze buczy pompka? a moze po prostu jezdziłeś na "oparach" i pompka odmawia współpracy? (spec u któego montowałem instalacje gazowa powiedział,ze musi byc ona zanurzona w paliwie-to wychodzi podobno 1,3 baku wtedy ma chłodzenie itd) .Dobrym nawykiem jest przełączanie przed wyłączeniem silnika na zasilanie benzyna, nie bedzie mial wtedy momentu"zastanawiania sie" - powinien wtedy plynnie zapalic.Niepokojacy moze byc tylko ten zapach benzyny z tylu...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.