Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

110kkm i koniec

Featured Replies

Napisano

Niedawno bratu stuknelo 110kkm od zagazowania Primerki 1.6 100KM i wyglada mi na to ze reduktor wyzional ducha... ale nie ma co narzekac, wyrzymal bardzo duzo, takze w pelni zasluzyl sobie na pelna pochwale winner.gif.

Wlasnie dzis rano podpialem PC w celu zbadana sprawy "zamulenia" autka i obecnie sytuacja wyglada tak, ze na biegu jalowym mieszanka jeszcze "biega" jak powinna (choc przy sporo wiekszym otwarciu aktuatora niz kiedys), natomiast po wyjsciu z biegu jalowego mieszanka nie jest w stanie ani na chwile przeskoczyc na bogata, nawet mimo maksymalnego otwarcia aktuatora. Wymiqna filterka nic nie pomogla, stary byl wprawdzie juz mocno brudny (wysypalo sie troche piaseczku grafitowego), ale z nowym jest nadal tak samo (z twgo wnioskuje ze filterek musialby byc jeszcze dzuuuzo bardziej zasyfiony, zeby az powodowac zamulenie autka).

I teraz to bardzo, bardzo pilne (moznaby rzec na wczoraj) pytanko: gdzie w Warszawie lub bliskich okolicach mozna wstawic nowy reduktor Lovato electronic (z papierami i fakturka - szopa pana Kazia nie wchodzi w gra).

Bardzo prosze o podanie namiarow na gazownika i ceny za nowy reduktor LOVATO i za robocizne (mile widziana bylaby tez cena regeneracje starego, choc na 98% bedzie wymiana na nowy)

Zdaje sie kolega Borbet jakies ceny niedawno podawal, mam nadzieje ze znajde wsrod starszych watkow.

P.S. Niestety kupienie nowego reduktora Lovato np. w Slomczynie za 250zl i samodzielne wstawienie nie wchodzi w gre, bo brat musi dzis wieczorem jechac, takze wymina musi nastapic juz (a nie dopiero po niedzieli po zakupieniu reduktora). Poza tym nie wiem dokladnie jak ze sprawa papierow na taki samodzielnie wstawiony reduktor, "moj" diagnosta raczej tylko spisuje nr reduktora i zbiornika (ni eoglada homologacji), ale nie mam 100% pewnosci czy np. nie porownuje pozniej w komputerze z numerami z ktoregos z wczesniejszych (pierwszego u niego?) przegladow.

Z gory wielkie dzieki za informacje bow.gif

P.S. autko nawet jeszcze jako tako jezdzi, ale oczywiscie jest troche zamulone, no i oczywiscie ryzyko strzalow dzuuuzo wieksze.

EDIT: sprawa juz nie jest az tak bardzo pilna (zaworki beda musialy wytrzymac jeszcze 1kkm na troche za ubogiej mieszance zlosnik.gif )... tym nieminiej sprawa namiarow i cen nadal pozsostaje aktualna, prosze o liczne uczestnictwo w watku smile.gif

Napisano

> "moj" diagnposta raczej tylko spisuje nr reduktora i

> zbiornika (ni eoglada homologacji), ale nie mam 100% pewnosci

> czy np. nie porownuje pozniej w komputerze z numerami z ktoregos

> z wczesniejszych (pierwszego u niego?) przegladow.

siakiś strasznie nadgorliwy. IMHO na wymianę reduktora nie musisz mieć żadnej bumagi.

Na Rumianej w Wilanowie jest gazman zakładający Lovato. Jak ostatnio u niego byłem to miał całe pudło kitów naprawczych do Lovato to może i reduktor by sie znalazł. Klimgaz tel 651 66 23

Napisano
  • Autor

> siakiś strasznie nadgorliwy.

No wlasnie wydaje mi sie, ze raczej nie, bo nie chce ogladac zadnych homologacji - spisuje tylko nr z reduktora i zbiornika (ale nie pamietam jak bylo za pierwszym razem kilka lat temu).

> IMHO na wymianę reduktora nie musisz

> mieć żadnej bumagi.

Tez mi sie tak wydaje, albo bardziej mam taka nadzieje smile.gif

> Na Rumianej w Wilanowie jest gazman zakładający Lovato. Jak ostatnio

> u niego byłem to miał całe pudło kitów naprawczych do Lovato to

> może i reduktor by sie znalazł. Klimgaz tel 651 66 23

O.K., dzieki za namiar smile.gif

Napisano

> Wlasnie dzis rano podpialem PC w celu zbadana sprawy "zamulenia"

> autka i obecnie sytuacja wyglada tak, ze na biegu jalowym

> mieszanka jeszcze "biega" jak powinna (choc przy sporo wiekszym

> otwarciu aktuatora niz kiedys), natomiast po wyjsciu z biegu

> jalowego mieszanka nie jest w stanie ani na chwile przeskoczyc

> na bogata, nawet mimo maksymalnego otwarcia aktuatora.

A nie ma przy attuatorze śrubki?

Regulowałeś czułość reduktora?

Napisano
  • Autor

> A nie ma przy attuatorze śrubki?

Nie ma, srubka wystepuje zwykle przy przymitywnych sterownikach typu AL-600, Blitz itp., a w tym wypadku (LOV"ECO") aktuator w pelni sam reguluje przeplyw...

i obecnie jest tak, ze nawet przy maksymalnym (pelnym) otawarciu gazu leci za malo.

> Regulowałeś czułość reduktora?

Oczywiscie.

Juz wiecej nie mam co kombinowac, po 110kkm reduktor ma pelne prawo sie zuzyc, innych firmr reduktory nierzadko juz po duzo mniejszych przerbiegach typu 50-70kkm wymagaja wymiany/regeneracji.

Napisano

> Nie ma, srubka wystepuje zwykle przy przymitywnych sterownikach typu

> AL-600, Blitz itp., a w tym wypadku (LOV"ECO") aktuator w pelni

> sam reguluje przeplyw...

> i obecnie jest tak, ze nawet przy maksymalnym (pelnym) otawarciu gazu

> leci za malo.

> Oczywiscie.

> Juz wiecej nie mam co kombinowac, po 110kkm reduktor ma pelne prawo

> sie zuzyc, innych firmr reduktory nierzadko juz po duzo

> mniejszych przerbiegach typu 50-70kkm wymagaja

> wymiany/regeneracji.

ja po 90kkm zmieniełem membrane, spokomogła pochodzić do setki ale wiedziałe że juz dogorywa, kaska była wiec wymieniłem. kosztowało 110zł, instalka LR. śmiga jak ta lala, dziabnałem kolejne 20kkm i wszystko balanga.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.